Úžasné polievky s kačacím mäsom. Vyskúšajte ich všetky!

Máte radi kačicu a chceli by ste ochutnať niečo nové?

Vykúšajte tieto skvelé recepty na kačacie polievky.

Nájdete tu ako klasické polievky, tak aj exotické chute.

Tak ideme na to!

Vývar z kačice s knedličkami

Vývar a knedličky nikdy nesklamú au tejto kačacej polievky to platí dvojnásobne. Presvedčte sa sami.

Ingrediencie

  • 2 lyžice oleja
  • 1 kačací skelet
  • 1 cibuľa
  • 2 bobkové listy
  • 20 g sušených húb
  • 1 mrkva
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 stonka stopkového zeleru
  • voda
  • 1 vajce
  • 1 šálka múky
  • soľ, korenie

Postup

  1. Prvé si urobíme cesto na knedličky. Zmiešame vajcia, vodu a soľ a túto zmes nalejeme do múky. Cesto miesime asi 5 minút.
  2. Z cesta urobíme placku a necháme zatiaľ bokom, aby nám uschlo.
  3. Kačací skelet nakrájame na kúsky, vložíme do studenej vody a držíme teplotu tesne pod bodom varu.
  4. V panvici si rozohrejeme olej, orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu pokiaľ nebude skaramelizovaná.
  5. Akonáhle nám cesto trochu uschne tak to na hrubom strúhadle nastrúhame. Takto pripravené knedličky necháme ešte uschnúť na utierke.
  6. Do vývaru pridáme bobkový list, korenie a sušené huby a na miernom plameni varíme 90 minút.
  7. Oberieme kačacie mäso a vložíme späť do polievky.
  1. Prvé si urobíme cesto na knedličky. Zmiešame vajcia, vodu a soľ a túto zmes nalejeme do múky. Cesto miesime asi 5 minút.
  2. Z cesta urobíme placku a necháme zatiaľ bokom, aby nám uschlo.
  3. Kačací skelet nakrájame na kúsky, vložíme do studenej vody a držíme teplotu tesne pod bodom varu.
  4. V panvici si rozohrejeme olej, orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu pokiaľ nebude skaramelizovaná.
  5. Akonáhle nám cesto trochu uschne tak to na hrubom strúhadle nastrúhame. Takto pripravené knedličky necháme ešte uschnúť na utierke.
  6. Do vývaru pridáme bobkový list, korenie a sušené huby a na miernom plameni varíme 90 minút.
  7. Oberieme kačacie mäso a vložíme späť do polievky.
  8. V ďalšom hrnci si dáme variť vodu, osolíme a uvaríme si knedličky. Tie sú uvarené akonáhle nám vyplávajú na povrch.
  9. Polievku servírujeme s knedličkami.
Mäsový vývar s knedličkami v bielom tanieri.
zdroj: honest-food.net

Vietnamská polievka s kačacím mäsom

Túto skvelú kačaciu polievku určite poznáte z vietnamských reštaurácií a teraz si ju môžete uvariť aj u vás doma.

Ingrediencie

  • 4 kačacie stehná
  • 30 g zázvoru – na kačicu aj do polievky
  • ¼ šálky ryžového vína
  • ½ lyžičky korenia piatich vôní
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica šalotiek na kačicu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 8 sušených shiitake húb
  • 4 hviezdy anízu
  • 8 datlí
  • 1.5 lyžičky goji
  • ½ lyžičku semien koriandra
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • ½ lyžice ustricovej omáčky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 3 šalotky do polievky
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica cukru
  • 200g vaječné rezance
  • 1 potom choi

Postup

  • Prvé si pripravíme kačacie stehná. V mise zmiešame polovicu strúhaného zázvoru, ryžové víno, sójovú omáčku, korenie piatich vôní, šalotky a prelisovaný cesnak.
  • Touto zmesou potrieme stehná a marinujeme 20 minút.
  • Rozpálime si rúru a sprudka pečieme asi 10 minút tak, aby nám koža zozlatla.
  • Zatiaľ čo pripravujeme kačacie mäso tak si vo vlažnej vode namočíme shiitake huby, goji a datle asi na 10 minút. Potom prepláchneme.
  • Do hrnca nalejeme vodu a pridáme goji, datle, shiitake huby, aníz, semená koriandra, sójovú omáčku, ustrícovú omáčku, zázvor, cesnak, šalotky a cibuľa.
  • Akonáhle sa nám voda začne variť tak do nej pridáme kačacie stehná a varíme na miernom plameni asi 90 minút.
  • V priebehu varenia odoberáme penu a pokiaľ máme na povrchu veľa kačacieho tuku tak ho môžeme tiež odobrať.
  • Medzitým si uvaríme rezance podľa návodu a necháme zatiaľ bokom. Polievku podávame s rezancami.
  • Pár minút pred koncom varenia pridáme do polievky potom choi a dochutíme cukrom.
  • Polievku podávame s rezancami.
Vietnamská polievka s rezancami a zeleninou v bielej miske.
zdroj: delightfulplate.com

Máte radi ázijské polievky? Vyskúšajte tieto skvelé recepty na japonský ramien.

Kačacie vývar z kostí

Kombinácia húb, zeleniny a kačacieho mäsa je úplne úžasná. Skúste si ju pripraviť doma a uvidíte sami.

Ingrediencie

  • 1 kačací skelet
  • 5 stoniek stonkového zeleru
  • 1 cibuľa
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 8 bobkových listov
  • 2 mrkvy
  • ¼ šálky krúp
  • 150 g húb
  • soľ, korenie

Postup

  • Rúru si rozpálime na 190C a pečieme kačací skelet asi hodinu.
  • Kačací skelet vyberieme z rúry, 3 lyžice výpeku nalejeme do hrnca. Na tom si orestujeme nakrájaný zeler a cibuľa asi 3 minúty.
  • Pridáme prelisovaný cesnak, vodu a kačací skelet.
  • Na miernom plameni varíme asi 2-2.5 hodiny.
  • Medzitým si pripravíme krúpy podľa návodu.
  • Zo skeletu oberieme mäso a vložíme späť do polievky. Nakrájame mrkvy a huby na varíme 10 minút.
  • Potom do polievky pridáme krúpy a varíme ďalších 10 minút.
  • Dochutíme soľou a korením a môžeme podávať.
Polievka s mäsom a hubami v modrej miske.
zdroj: yummly.com

Kaldoun s kačicou a slaninou

Táto kačacia polievka nielen skvele chutí ale tiež vás skvele zasýti a je preto ideálnou desiatou.

Ingrediencie

  • 10 plátkov slaniny
  • 2 lyžice masla
  • 2 šálky cibule na drobno
  • 2 šálky zeleru
  • 2 šálky mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ šálky múky
  • kurací vývar
  • 4 šálky zemiakov
  • 4 šálky vareného kačacieho mäsa
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 šálka smotany na varenie
  • soľ, korenie

Postup

  • Slaninu nakrájame na kocky a orestujeme do chrumkava a necháme bokom.
  • Na tuku zo slaniny orestujeme cibuľu, zeler, mrkvu, cesnak a mletú papriku.
  • Zaprášime múkou a za stáleho miešania varíme dve minúty.
  • Zalejeme vývarom, dochutíme soľou a korením a privedieme do varu.
  • Pridáme zemiaky a varíme asi 15 minút pokiaľ nie sú zemiaky mäkké.
  • Pridáme smotanu, kačacie mäso a povaríme spolu 10 minút.
  • Podávame s opečenou slaninou.
Polievka s mäsom, slaninou a zeleninou v bielom hrnčeku.
zdroj: southernladymagazine.com

Čínska kačacia polievka

Zostalo vám kačacie mäso od večere? Tak ho môžete využiť do tejto výbornej kačacej polievky.

Ingrediencie

  • 100 rezancov
  • 400 ml kuracieho vývaru
  • 3 plátky zázvoru
  • 200 g pečeného/vareného kačacieho mäsa
  • 200 g kapusty
  • 150g fazuľových klíčkov
  • 1 lyžica hoisin omáčky
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžička limetkovej šťavy
  • soľ a chilli podľa chuti

Postup

  • Kačacie mäso si nakrájame na prúžky a orestujeme na panvici na troche oleja.
  • Pridáme prelisovaný cesnak a restujeme ďalšie 2 minúty.
  • Medzitým si uvaríme fazuľové klíčky. Vložíme ich do misky, zalejeme horúcou vodou a necháme stáť pol minúty, potom vodu zlejeme.
  • Rezance si uvaríme podľa návodu a necháme bokom.
  • Akonáhle má kačica zlatú farbu tak pridáme hoisin omáčku, sójovú omáčku a podlejeme trochou vývaru.
  • Do hrnca nalejeme zvyšný vývar, vodu a na rezančeky nakrájanú kapustu so zázvorom. Privedieme do varu.
  • Po dvoch minútach pridáme kačacie mäso, fazuľové klíčky, rezance a dochutíme limetkovou šťavou a môžeme podávať.
Čínska polievka s mäsom a rezancami v miske.
zdroj: whatdadcooked.com

Prečo jesť kačacie mäso?

Kačacie mäso je nielen naozaj chutné, ale má aj veľa zdravotných benefitov. Ktoré sú to?

  • Skvelý zdroj bielkovín.
  • Nízky obsah tuku v mäse. Pozor, pod kožou je ho oveľa viac.
  • Nulový obsah sacharidov.
  • Vysoký obsah vitamínu B12 ktorý je nutný pre správne fungovanie mozgu.
  • Výborný zdroj železa a selénu.
  • Široké využitie v kuchyni.

Kačacie mäso by rozhodne malo mať svoje miesto vo vašej kuchyni a skvelou voľbou ako ho spracovať sú kačacie polievky. Ktorá z nich vás oslovila najviac? Napíšte nám to do komentárov.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.