Máte chuť na lahodné kačacie prsia? Recepty na ich prípravu sa môžete inšpirovať u nás.
Ako ich pripraviť, aby bola na povrchu chrumkavá a vo vnútri plná šťavy?
Zároveň však musí byť akurát tak prepečená.
S akou prílohou ich podávať?
Kačacie prsia – recept za minútku
Rýchlo hotové kačacie prsia podľa známeho šéfkuchára Gordona Ramsaya.
INGREDIENCIA:
- kačacie prsia
- soľ
- čerstvo namleté korenie
POSTUP:
- Kačacie prsia umyte, osušte, osoľte a okoreňte.
- Začnite ich smažiť na studenej panvici bez oleja kožou dole.
- Tento proces umožní pustiť tuk, ktorý je pod kožou, a zároveň upiecť chrumkavé prsia (na tejto strane zmažte prsník dlhšie, než na strane bez kože).
- Akonáhle sú obe strany zatiahnuté, dajte dopiecť do rúry rozohriatej na 200 ° C na 6-8 minút otočené kožou dole.
- Po vytiahnutí z rúry nechajte prsia chvíľu schladiť, potom ich nakrájajte na plátky a podávajte.

Ako na chrumkavé kačacie prsia? Recept podľa Gordona Ramsaya vám poradí:
Kačacie prsia na mede
Alebo by ste ocenili recept na kačacie prsia s omáčkou?
INGREDIENCIA:
- 4 kačacie prsia
- soľ
- čerstvo namleté korenie
- ¼ hrnčeka suchého sherry
- ¼ hrnčeka vínneho octu
- ½ hrnčeka kuracieho vývaru
- 2 lyžičky medu
- 1 lyžičky čerstvého tymiánu
- 1 lyžica masla
POSTUP:
- Kačacie prsia si umyte, osušte, odstráňte šľachy av koži urobte ostrým nožom zárezy do tvaru krížov.
- Osoľte ich a okoreňte.
- Panvicu bez tuku si nechajte rozohriať na minútu na strednom silnom plameni.
- Na ňu potom dajte smažiť kačacie prsia kožou dole.
- Po 6 minútach plameň stlmte a restujte ešte 2-4 minúty do zlatista.
- Prsia potom otočte na druhú stranu a zlejte výpok.
- Dajte dopiecť do rúry nahriatej na 215 ° C na 3-4 minúty na medium rare (teplota mäsa 57 ° C) a 5-6 minút na medium well (teplota mäsa 68 ° C).
- Mäso si zabaľte do alobalu, výpek zlejte (panvicu neumývajte) a na panvicu si dajte vínny ocot a sherry.
- Zahrejte a nechajte redukovať, potom pridajte nasekaný tymián, vývar, med a soľ.
- Varte ďalšie 3 minúty, potom pridajte maslo.
- Mäso nakrájajte na plátky a podávajte preliate omáčkou.

Objavte podobné tipy
Kačacie medailónky so slaninou
Nadýchané kačacie v tvare medailónikov poteší nielen oko, ale aj maškrtný jazyk. K nim postačí napríklad šalát z valeriány.
INGREDIENCIA:
- 4 kačacie prsia
- plátky slaniny
- mleté korenie (zelené a čierne)
- plátky červeného korenia
- worcester
POSTUP:
- Prsia si umyte, osušte a nakrájajte na polovice.
- Každý plátok obaľte po stranách slaninou tak, aby ste vytvarovali medailónik.
- Každý plátok z oboch strán okoreňte a pokvapkajte worcesterom.
- Dajte do chladničky (nezakrývajte) na 3 až 24 hodín marinovať.
- Medzitým ich niekoľkokrát otočte.
- Pred prípravou ich na hodinu nechajte pri izbovej teplote.
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Medzitým si na sporáku rozohrejte panvicu (ideálne takú, ktorá môže aj do rúry).
- Potom na rozpálenej panvici nechajte medailóniky zatiahnuť.
- Začnite bokom s kožou a restujte 2 minúty, potom otočte a restujte ďalšie 2 minúty.
- Teraz môžete premiestniť do rúry a nechať dopiecť na 6 minút (medium rare).
- Po vybratí z rúry ich zabaľte do alobalu a nechajte 5 minút odpočinúť.

Pečené kačacie prsia na pomarančoch a víne
Alebo vyskúšajte tento kačací prsník. Recept je doplnený o omáčku s vínom. Podávať ho môžete napríklad so šťouchanými zemiakmi a zeleninovou oblohou.
INGREDIENCIA:
- zhruba 900 g kačacích pŕs
- soľ
- korenie
- hrnček červeného vína
- hrnček kuracieho vývaru
- ½ pomaranča
- 2 lyžice medu
POSTUP:
- Prsia umyte, osušte av koži urobte zárezy do kríža (pozor, aby ste nerezali do mäsa).
- Z oboch strán ich osoľte, okoreňte a dajte na ešte studenú panvicu smažiť kožou dole.
- Po 12-15 minútach otočte na druhú stranu a nechajte len zatiahnuť na 1 minútu.
- Dajte do rúry kožou dole dopiecť na 200 ° C na 4-6 minút.
- Medzitým si pripravte šťavu z vína, vývar, med a pomaranč nakrájaný na plátky.
- Varte tak dlho, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu.
- Prsia po vybratí z rúry otočte kožou nahor a nechajte odpočívať ešte 10 minút.
- Potom ich nakrájajte na plátky a podávajte s omáčkou.

Kačica na grile s rozmarínom
Delikátne kačacie mäso na grile s bylinkovou príchuťou. Skvelý tip na letnú grilovačku.
INGREDIENCIA:
- ¼ hrnčeka worcestrovej omáčky
- 2 lyžice olivového oleja
- ½ lyžičky ostré omáčky
- 2 strúčiky cesnaku
- rozmarín
- tymian
- ¼ lyžičky korenia
- 8 kačacích pŕs s kožou
POSTUP:
- V mise si zmiešajte olej, prelisovaný cesnak, rozmarín, tymian, soľ, korenie, worcester a ostrú omáčku.
- V tejto zmesi nechajte kačicu marinovať aspoň 30 minút.
- Opekajte na stredne rozpálenom grile asi 5 minút z každej strany.
- Všetko je závislé na veľkosti pŕs, teplote grilu, ale aj vašej požadovanej miere prepečenosti.
- Ideálna teplota mäsa je zhruba 58 °C.

Tip: Ochutnajte aj ďalšie recepty na grilovanú hydinu .
Na čo si pri príprave kačacích pŕs dávať pozor? Toto minútkové mäso je v tejto oblasti zákerné kvôli koži a tuku. Pokiaľ nie je tuk pod kožou dostatočne prepečený, koža zostáva žuvavá a tuhá. Narezaním kože sa masť rýchlejšie vypečie. Zároveň pri vyprážaní a pečení musíte dávať pozor, aby vo vnútri zostala pekne ružová. Viac prepečené prsia by boli tuhé a suché.
Na tom sa tiež podieľa správna teplota panvy. Sprudka opečené morčacie prsník sa rýchlo zatiahne a tuk pod kožou sa nevypečie. Naopak nízka teplota spôsobí vypečenie tuku, ale zároveň rozsiahlejšie prepečenie svaloviny. Vhodné je teda zvoliť strednú teplotu. Na panvici nám nič nebude prskať, ale v tuku sa budú tvoriť bubliny.
A nakoniec čo s výpekom? Ako omáčka sa kvôli veľkej mastnote veľmi nepoužíva. Spracovať ju však môžete ešte ďalej. Môžete ju pridať do omáčok, vývarov alebo na nich osmažiť zemiaky práve ku kačacím prsiam.
A aké ďalšie prílohy ku kačacím prsiam zvoliť? Báječne sa k nim hodia zemiaky na akýkoľvek spôsob. Skvele sa párujú aj s batátmi a sladkými omáčkami. Okrem pomarančovej omáčky môžete zvoliť aj omáčku s brusnicami, slivkami, ríbezľami alebo marhuľou. Ďalej potom ich smiete podávať so špenátom alebo zeleninovými šalátmi.
Z celej kačice si môžete pochutnať aj na receptoch na kačicu alebo iné mäso ala zverina či na úžasné sviatočné kačice .