5 skvelých receptov na kačacie prsíčka: Šťavnatá a hotová za minútku!

Máte chuť na lahodné kačacie prsia? Recepty na ich prípravu sa môžete inšpirovať u nás.

Ako ich pripraviť, aby bola na povrchu chrumkavá a vo vnútri plná šťavy?

Zároveň však musí byť akurát tak prepečená.

S akou prílohou ich podávať?

Kačacie prsia – recept za minútku

Rýchlo hotové kačacie prsia podľa známeho šéfkuchára Gordona Ramsaya.

INGREDIENCIA:

  • kačacie prsia
  • soľ
  • čerstvo namleté korenie

POSTUP:

  • Kačacie prsia umyte, osušte, osoľte a okoreňte.
  • Začnite ich smažiť na studenej panvici bez oleja kožou dole.
  • Tento proces umožní pustiť tuk, ktorý je pod kožou, a zároveň upiecť chrumkavé prsia (na tejto strane zmažte prsník dlhšie, než na strane bez kože).
  • Akonáhle sú obe strany zatiahnuté, dajte dopiecť do rúry rozohriatej na 200 ° C na 6-8 minút otočené kožou dole.
  • Po vytiahnutí z rúry nechajte prsia chvíľu schladiť, potom ich nakrájajte na plátky a podávajte.
Ochutnajte chrumkavé kačacie prsia. Recept podľa Gordona.
finedininglovers.com

Ako na chrumkavé kačacie prsia? Recept podľa Gordona Ramsaya vám poradí:

How to Cook Perfect Duck Breast | Gordon Ramsay

Kačacie prsia na mede

Alebo by ste ocenili recept na kačacie prsia s omáčkou?

INGREDIENCIA:

  • 4 kačacie prsia
  • soľ
  • čerstvo namleté korenie
  • ¼ hrnčeka suchého sherry
  • ¼ hrnčeka vínneho octu
  • ½ hrnčeka kuracieho vývaru
  • 2 lyžičky medu
  • 1 lyžičky čerstvého tymiánu
  • 1 lyžica masla

POSTUP:

  • Kačacie prsia si umyte, osušte, odstráňte šľachy av koži urobte ostrým nožom zárezy do tvaru krížov.
  • Osoľte ich a okoreňte.
  • Panvicu bez tuku si nechajte rozohriať na minútu na strednom silnom plameni.
  • Na ňu potom dajte smažiť kačacie prsia kožou dole.
  • Po 6 minútach plameň stlmte a restujte ešte 2-4 minúty do zlatista.
  • Prsia potom otočte na druhú stranu a zlejte výpok.
  • Dajte dopiecť do rúry nahriatej na 215 ° C na 3-4 minúty na medium rare (teplota mäsa 57 ° C) a 5-6 minút na medium well (teplota mäsa 68 ° C).
  • Mäso si zabaľte do alobalu, výpek zlejte (panvicu neumývajte) a na panvicu si dajte vínny ocot a sherry.
  • Zahrejte a nechajte redukovať, potom pridajte nasekaný tymián, vývar, med a soľ.
  • Varte ďalšie 3 minúty, potom pridajte maslo.
  • Mäso nakrájajte na plátky a podávajte preliate omáčkou.
Lahodné kačacie prsíčka s omáčkou z medu a sherry.
dianeabroad.com

Kačacie medailónky so slaninou

Nadýchané kačacie v tvare medailónikov poteší nielen oko, ale aj maškrtný jazyk. K nim postačí napríklad šalát z valeriány.

INGREDIENCIA:

  • 4 kačacie prsia
  • plátky slaniny
  • mleté korenie (zelené a čierne)
  • plátky červeného korenia
  • worcester

POSTUP:

  • Prsia si umyte, osušte a nakrájajte na polovice.
  • Každý plátok obaľte po stranách slaninou tak, aby ste vytvarovali medailónik.
  • Každý plátok z oboch strán okoreňte a pokvapkajte worcesterom.
  • Dajte do chladničky (nezakrývajte) na 3 až 24 hodín marinovať.
  • Medzitým ich niekoľkokrát otočte.
  • Pred prípravou ich na hodinu nechajte pri izbovej teplote.
  • Predhrejte si rúru na 180 °C.
  • Medzitým si na sporáku rozohrejte panvicu (ideálne takú, ktorá môže aj do rúry).
  • Potom na rozpálenej panvici nechajte medailóniky zatiahnuť.
  • Začnite bokom s kožou a restujte 2 minúty, potom otočte a restujte ďalšie 2 minúty.
  • Teraz môžete premiestniť do rúry a nechať dopiecť na 6 minút (medium rare).
  • Po vybratí z rúry ich zabaľte do alobalu a nechajte 5 minút odpočinúť.
Kačacie medailónky obaľované v slanine.
canardsdulacbrome.com

Pečené kačacie prsia na pomarančoch a víne

Alebo vyskúšajte tento kačací prsník. Recept je doplnený o omáčku s vínom. Podávať ho môžete napríklad so šťouchanými zemiakmi a zeleninovou oblohou.

INGREDIENCIA:

  • zhruba 900 g kačacích pŕs
  • soľ
  • korenie
  • hrnček červeného vína
  • hrnček kuracieho vývaru
  • ½ pomaranča
  • 2 lyžice medu

POSTUP:

  • Prsia umyte, osušte av koži urobte zárezy do kríža (pozor, aby ste nerezali do mäsa).
  • Z oboch strán ich osoľte, okoreňte a dajte na ešte studenú panvicu smažiť kožou dole.
  • Po 12-15 minútach otočte na druhú stranu a nechajte len zatiahnuť na 1 minútu.
  • Dajte do rúry kožou dole dopiecť na 200 ° C na 4-6 minút.
  • Medzitým si pripravte šťavu z vína, vývar, med a pomaranč nakrájaný na plátky.
  • Varte tak dlho, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu.
  • Prsia po vybratí z rúry otočte kožou nahor a nechajte odpočívať ešte 10 minút.
  • Potom ich nakrájajte na plátky a podávajte s omáčkou.
Kačacie mäso na pomarančoch a červenom víne.
sherry.wine

Kačica na grile s rozmarínom

Delikátne kačacie mäso na grile s bylinkovou príchuťou. Skvelý tip na letnú grilovačku.

INGREDIENCIA:

  • ¼ hrnčeka worcestrovej omáčky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • ½ lyžičky ostré omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • rozmarín
  • tymian
  • ¼ lyžičky korenia
  • 8 kačacích pŕs s kožou

POSTUP:

  • V mise si zmiešajte olej, prelisovaný cesnak, rozmarín, tymian, soľ, korenie, worcester a ostrú omáčku.
  • V tejto zmesi nechajte kačicu marinovať aspoň 30 minút.
  • Opekajte na stredne rozpálenom grile asi 5 minút z každej strany.
  • Všetko je závislé na veľkosti pŕs, teplote grilu, ale aj vašej požadovanej miere prepečenosti.
  • Ideálna teplota mäsa je zhruba 58 °C.
Grilované kačacie prsník s rozmarínom a tymianom.
youtube.com

Tip: Ochutnajte aj ďalšie recepty na grilovanú hydinu .

Na čo si pri príprave kačacích pŕs dávať pozor? Toto minútkové mäso je v tejto oblasti zákerné kvôli koži a tuku. Pokiaľ nie je tuk pod kožou dostatočne prepečený, koža zostáva žuvavá a tuhá. Narezaním kože sa masť rýchlejšie vypečie. Zároveň pri vyprážaní a pečení musíte dávať pozor, aby vo vnútri zostala pekne ružová. Viac prepečené prsia by boli tuhé a suché.

Na tom sa tiež podieľa správna teplota panvy. Sprudka opečené morčacie prsník sa rýchlo zatiahne a tuk pod kožou sa nevypečie. Naopak nízka teplota spôsobí vypečenie tuku, ale zároveň rozsiahlejšie prepečenie svaloviny. Vhodné je teda zvoliť strednú teplotu. Na panvici nám nič nebude prskať, ale v tuku sa budú tvoriť bubliny.

A nakoniec čo s výpekom? Ako omáčka sa kvôli veľkej mastnote veľmi nepoužíva. Spracovať ju však môžete ešte ďalej. Môžete ju pridať do omáčok, vývarov alebo na nich osmažiť zemiaky práve ku kačacím prsiam.

A aké ďalšie prílohy ku kačacím prsiam zvoliť? Báječne sa k nim hodia zemiaky na akýkoľvek spôsob. Skvele sa párujú aj s batátmi a sladkými omáčkami. Okrem pomarančovej omáčky môžete zvoliť aj omáčku s brusnicami, slivkami, ríbezľami alebo marhuľou. Ďalej potom ich smiete podávať so špenátom alebo zeleninovými šalátmi.

Z celej kačice si môžete pochutnať aj na receptoch na kačicu alebo iné mäso ala zverina či na úžasné sviatočné kačice .

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.