Jednoduché recepty na syrové utopence

Utopenci zo syra čiže nakladané hermelíny a ďalšie nakladané syry nie sú už len náhradou klasických utopencov z údeniny.

Ak máte pre nich slabosť a chcete si ich pripraviť doma, ste na správnej adrese!

Veľká uhorková fľaša plná nakladaného hermelínu je tiež vhodným darčekom pre známe i príbuzných. Ich príprava nie je žiadna veda a s týmito 3 jednoduchými recepty na utopence zo syra to zvládnete aj vy!

nakladaný Hermelín

Hermelín najčastejšie nakladáme iba v oleji.

INGREDIENCIE

  • 6 hermelínov
  • 400 ml slnečnicového oleja
  • 1 cibuľa
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 kapie
  • 1 feferónka
  • soľ, korenie
  • bobkový list
  • 3 lyžice petržlenovej vňate

POSTUP

  1. Hermelín na nakladanie krájame na plátky.
  2. Do vhodnej pohára, najlepšie uhorkovej, ktorá ide zaskrutkovať, skladáme postupne plátky Hermelínu a ostatných ingrediencií.
  3. Vždy Hermelín doplníme kolieskami cibule a plátky cesnaku.
  4. Korenie využívame rôzne podľa chuti. Zalievame olejom.

Recept na nakladaný hermelín

K nakládanému syra sa najlepšie hodí pečivo – prečo neskúsiť domáce bagety?

nakladaný Eidam

Eidam sa väčšinou nakladá v náleve s octom a olejom.

INGREDIENCIE

  • 300 g eidamu vcelku
  • 1 cibuľa
  • 1 kapia
  • soľ, korenie
  • 1 lyžička kôpru
  • tymián
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice vody
  • 100 ml octu
  • 100 ml oleja

POSTUP

  1. Eidam na naloženie nakrájame na kocky.
  2. Do uzatvárateľné pohára naukladáme na striedačku kocky syra, cibuľu, cesnak, kápiu.
  3. Dobre okoreníme a zalejeme zálievkou z vody, octu a oleja.
  4. Necháme v chladničke 3 dni stáť a potom do týždňa spotrebujeme.

Recept na nakladaný eidam

Nakladané olomoucké syrečky

Olomoucké syrečky sú špeciálne surovinou pre nakladanie. Okrem obvyklých nálevov ich môžeme nakladať aj do piva alebo nálevu z kyslej smotany. Tvarôžky dopĺňame cibuľou alebo cesnakom.

INGREDIENCIE

  • 8 tvarůžků
  • 1 feferónka
  • hrsť bobkového listu
  • 1/2 litra piva
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 2 lyžice kyslej smotany

POSTUP

  1. Syrečky dáme do uzatvárateľnej pohára a zalejeme pivom.
  2. Tri dni necháme stáť. Syrečky zväčší objem.
  3. Potom pridáme zvyšné ingrediencie, ale nesolíme.
  4. Uchovávame v Lenice, spotrebujeme do 7 dní.

Recept na nakladané olomoucké syrečky

Prečo majú tradičné syrečky tvar kolieska alebo kde je múzeum týchto tvarôžkov sa dozviete v článku na wikipedii .

Aj medzi ďalšími druhmi syra nájdeme syry vhodné k nakladaniu. Dobre sa nakladá Romadur, ktorý pripravujeme podobne ako Hermelín a ku ktorému sa hodí ostrejšie korenie.

Z tvarohových syrov, napríklad z Lučiny, Ricotty a podobných druhov syra alebo len z ochuteného tvarohu môžeme tvarovať guličky a nakladať ich do koreneného nálevu.

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.