Výborné recepty na naložené syry 6x inak. Aký variant vyskúšate ako prvý?

Syry rozhodne patria medzi obľúbené potraviny.

Preto sme si pre vás tentoraz pripravili 6 chutných receptov na nakladané syry.

Sú jednoduché na prípravu a potešia celú vašu rodinu!

Poďte si s nami pripraviť naloženú goudu, ovčí syr či hermelín.

Ovčí syr naložený s bylinkami

Aj ovčí syr sa dá úžasne naložiť. Vyskúšajte kombináciu so sušenými paradajkami, nakladanou kapiou a tymianom!

INGREDIENCIA

  • 200 g čerstvého ovčieho syra
  • 2 lyžice nadrobno nasekaných sušených paradajok
  • 3 lyžice nakrájané nakladané kapie
  • ½ lyžičky mletej pálivej papriky
  • lyžička čerstvého tymiánu
  • soľ
  • panenský olivový olej

POSTUP

  • Syr nakrájajte na menšie kúsky, obaľte ho v korení, pridajte sušené paradajky, nakladané kapiu a soľ.
  • Zalejte olejom a nechajte minimálne 6 hodín marinovať.
  • Pred podávaním včas vyberte, aby syr dosiahol izbovú teplotu.
  • Podávajte s opečenými plátkami bagety ako predjedlo.
Naložený syr s bylinkami a sušenými paradajkami na tanieri av pohári.
www.zena.sme.sk

Máme pre vás aj recepty na nakladané paradajky na rôzne spôsoby. Vychutnajte si ich všetky!

Nakladaný hermelín

Naložený hermelín je obľúbenou nielen krčmovou pochúťkou, ktorá je navyše jednoduchá na prípravu. Ideálne ho podávajte s čerstvým chlebom a pivom.

INGREDIENCIA

  • 4 hermelíny
  • 1 veľká cibuľa
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1 šálka feferónik
  • 1 lyžička celého korenia
  • 1 lyžička papriky
  • 2 – 3 bobkové listy
  • 2 lyžice tymiánu (čerstvého alebo sušeného)
  • extra panenský olivový olej – toľko, koľko potrebujete na zakrytie syra
  • soľ podľa chuti

POSTUP

  • Budete potrebovať veľký zavárací pohár – čistý a suchý.
  • Všetky hermelíny nakrájajte pozdĺžne napoly.
  • Cesnak olúpte a prelisujte, cibuľu nakrájajte.
  • Cesnak rozotrite na všetky vnútorné strany hermelínov.
  • Posypte paprikou a soľou, pridajte plátky cibule a priklopte druhú polovicu hermelínu.
  • Vložte hermelíny do pohára a pridajte bobkové listy a celé korenie.
  • Pokúste sa hermelíny na seba naskladať čo najtesnejšie, aby ste nemuseli použiť príliš veľa olivového oleja na ich zakrytie.
  • Pridajte tymian, feferónky a prípadnú zvyšnú cibuľu.
  • Polievajte extra panenským olivovým olejom, kým nebude syr úplne zakrytý.
  • Zatraste nádobou, aby ste dostali vzduchové bubliny von.
  • Uzavrite zavárací pohár a chráňte ho pred priamym slnečným žiarením pri izbovej teplote po dobu 1 – 6 týždňov.
  • Každé 2 – 3 dni pretrepte, aby ste dostali vzduch von.
  • Doba nakladania závisí od toho, aký je hermelín zrelý.
  • Pokiaľ je už mäkký, môže to trvať aj 5 dní.
  • Pokiaľ je jemný, bude nakladanie trvať približne 2 týždne.
  • Akonáhle hermelín dozreje a zmäkne, uchovávajte ho v chladničke až 2 týždne.
  • Podávajte s feferónkami, kolieskami cibule a chlebom.
Marinovaný hermelín s cibuľou a feferónkami.
www.tastyfoodtour.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty z hermelínu ! Máme pre vás nátierku, šalát aj plnenú tortu.

Feta marinovaná v olivovom oleji s rozmarínom

Feta naložená v olivovom oleji s rozmarínom, citrónovou kôrou a chilli je dokonalým predjedlom, ktoré ocenia snáď všetci stravníci!

INGREDIENCIA

  • 280 g fety
  • 2 čerstvé vetvičky rozmarínu
  • ½ lyžičky chilli vločiek
  • kôra z 2 citrónov
  • 2 šálky extra panenského olivového oleja

POSTUP

  • Syr nakrájajte na kocky a preložte do pohára.
  • Opláchnite a osušte čerstvé vetvičky rozmarínu.
  • Vezmite jeden, otrhajte lístky a tie jemne nasekajte.
  • Zvyšnú vetvku vhoďte do pohára celú spolu s nakrájanými listami, čili vločkami a kôrou z dvoch citrónov.
  • Mierne pretrepte, aby bylinky neboli prilepené na jednom mieste.
  • Prelejte olivovým olejom.
  • Uistite sa, že je syr úplne ponorený.
  • Pohár uzavrite a dajte do chladničky.
  • Nechajte marinovať aspoň 24 hodín.
Feta naložená v olivovom oleji s rozmarínom, citrónovou kôrou a chilli v pohári.
www.appetizeraddiction.com

Nakladaný kozí syr

Užite si tento jednoduchý a príjemný recept na rýchle predjedlo či desiatu. Čerstvý mäkký kozí syr marinovaný v olivovom oleji s rukolou si môžete užiť len tak samotný alebo s chrumkavým chlebom, dať si ho na toast, do šalátu, ale aj na pizzu.

INGREDIENCIA

  • 20 cl extra panenského olivového oleja
  • 300 g čerstvého kozieho syra
  • 60 g čerstvé rukoly
  • 10 guličiek čierneho korenia
  • soľ

POSTUP

  • Rozdrvte guličky korenia a pridajte ho do misy spolu s nasekanou rukolou.
  • Osoľte.
  • Nakrájajte kozí syr na plátky s hrúbkou približne 1 cm.
  • Syr obaľte okorenenou rukolou a vložte na dno pohára.
  • Naplňte nádobu olivovým olejom tak, aby bol kozí syr úplne pokrytý.
  • Pred podávaním nechajte aspoň 24 hodín odpočinúť v chladničke.
Čerstvý mäkký kozí syr marinovaný v olivovom oleji s rukolou v pohári.
www.eatwell101.com

Stredomorský marinovaný syr

Vynikajúci balkánsky syr naložený spolu s olivami, cesnakom, chilli, paprikou a bylinkami si zamilujete. Je to delikatesa!

INGREDIENCIA

  • 200 g balkánskeho syra
  • 50 g zelených olív bez kôstky
  • 50 g čiernych olív bez kôstky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 menšia cibuľa
  • plátok červenej papriky
  • 1 chilli paprička
  • 200 – 300 ml olivového oleja
  • čerstvé lístky šalvie
  • niekoľko guličiek farebného korenia
  • zmes provensálskych byliniek

POSTUP

  • Cesnak olúpte a dajte asi na minútu variť.
  • Vyberte ho vody a spolu s olivami nechajte na site odkvapkať.
  • Cibuľu rozrežte na štvrtiny a rozoberte na jednotlivé vrstvy, papriku nakrájajte na prúžky, syr na kocky a do chilli papričky urobte nožom jemné zárezy.
  • Suroviny začnite vrstviť do pohára, do stredu vložte aj čili papričku, šalviu, guličky korenia, provensálsku zmes a postup opakujte, kým nie je pohár plný.
  • Zalejte olivovým olejom, navrch uložte lístky šalvie, dokonale uzavrite a nechajte niekoľko dní odležať na tmavom a chladnom mieste.
  • Neuškodí, pokiaľ po dvoch dňoch pohár na chvíľku prevrátite a opäť postavíte, aby sa olej a bylinky premiešali.
  • Servírujte s čerstvým pečivom.
Balkánsky syr naložený spolu s olivami, cesnakom, chilli, paprikou a bylinkami v pohári.
www.zena.sme.sk

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie elektrických krájačov potravín . Kto vyhral v našom porovnaní?

Nakladaná gouda

Vyskúšajte tento ultra jednoduchý recept na luxusne namarinovanú goudu. Je jednoduchý na ingrediencie aj na čas prípravy, pritom chutí úplne skvele!

INGREDIENCIA

  • 1 šálka olivového oleja
  • 1 lyžica čerstvého rozmarínu, nasekaného
  • 1 lyžica čerstvého tymiánu, nasekaného
  • 2 prúžky pomarančovej kôry
  • 280 g goudy, nakrájané na 2,5 cm kocky

POSTUP

  • V malej panvici na strednom plameni prešľahajte olej, rozmarín, tymián a pomarančovú kôru.
  • Varte 5 – 6 minút.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Vložte syr do misky.
  • Nalejte vychladnutú olejovú zmes na syr a premiešajte, aby sa v zmesi obalil.
  • Nechajte odležať aspoň hodinu.
  • Preložte do sklenenej nádoby, ozdobte vetvička rozmarínu a podávajte s krekry.
Marinovaná gouda v pohári.
www.kitchycooking.com

K nakladanému syru sa najlepšie hodí pečivo. Vyskúšajte napríklad naše recepty na domáce bagety !

Aj medzi ďalšími druhmi syra nájdeme syry vhodné na nakladanie.

Dobre sa nakladá romadur , ktorý pripravujeme podobne ako hermelín a ku ktorému sa hodí ostrejšie korenie.

Z tvarohových syrov, napríklad z lučiny, ricotty a podobných druhov syra, alebo iba z ochuteného tvarohu môžeme tvarovať guličky a nakladať ich do koreneného nálevu.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.