Jednoduché recepty na špíz z rôznych druhov mäsa

Ražniči je veľmi variabilný jedlo, ktoré sa hodia k obedu v ktorýkoľvek deň, ale predovšetkým potom k nedeľnému obedu, kedy chceme urobiť niečo trochu nevšedného.

Používaním rozmanitých surovín pri príprave ražniči docielime veľmi rôznych variantov tohto tvarovo i chuťovo zaujímavého jedla.

K predloženie ražniči na nedeľný stôl pritom stačí bežné suroviny, nevyhnutnosťou sú iba kovové ihly, ktoré sa však dajú bez problémov nahradiť drevenými špajľami.

V tomto článku si môžete prečítať o 4 vybraných receptoch na masové ražniči.

Ražniči z bravčového mäsa so slaninou a cuketou

Rýchly recept na chutný obed pre rodinu i priateľov.

INGREDIENCIE

pre 4 porcie

  • 600 g bravčového pliecka
  • 200 g anglickej slaniny
  • 6 cibúľ
  • 1 stredná cuketa
  • olivový olej
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Bravčové mäso, cibuľu, cuketu nakrájame na plátky.
  2. Slaninu necháme celú po tenkých plátkoch.
  3. V mise pokvapkáme okrem slaniny všetko olejom, dôkladne premiešame, aby sa kúsky zeleniny aj mäsa celej obalili.
  4. Osolíme a okoreníme.
  5. Mäso obalíme slaninou.
  6. Všetky suroviny napichujeme striedavo na kovové alebo drevené tyčky vhodné na pečenie.
  7. Predhrejeme si rúru na 180 ° C.
  8. Ražniči dáme do pekáča a podlejeme trochou vody.
  9. Pečieme asi hodinu až hodinu a pol.
  10. Podávame so zemiakovou kašou alebo čerstvým šalátom.

Ražniči z bravčového mäsa so slaninou a cuketou bbqpitboys.com

Ražniči z hovädzieho mäsa na ázijský spôsob

Mäso inšpirované vynikajúce a chutnú ázijskou kuchyňou.

INGREDIENCIE

  • 1 hovädzia sviečková
  • 1/2 šálky sezamového oleja
  • 1/2 šálky rastlinného oleja
  • 2/3 šálky sójovej omáčky
  • 1/2 šálky cukru
  • 10 strúčikov cesnaku, utřených so soľou
  • 4 lyžice nastrúhaného zázvoru
  • 1 lyžička sušeného drveného chilli
  • 2 lyžice sezamových semienok
  • 2 lyžice čiernych sezamových semienok
  • 8 jarných cibuliek, nakrájané na plátky

POSTUP

  1. Hovädzie mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na kocky.
  2. Připravíme marinádu smícháním olejů, sójové omáčky, cukru, česneku, zázvoru a chilli.
  3. Do misky vložíme kocky z hovädzieho mäsa a premiešame s marinádou.
  4. Marinované maso dáme do lednice odležet minimálně na hodinu.
  5. Mäso postupne napicháme na špajdle.
  6. Predhrejeme si rúru na 180 ° C.
  7. Ražniči dáme do pekáča a podlejeme trochou vody.
  8. Pečieme asi 20 minút.
  9. Posypeme sezamovým semienkami a zelenú cibuľou.
  10. Môžeme podávať s jasmínovou ryžou a teriyaki omáčkou.

Ražniči z hovädzieho mäsa na ázijský spôsob theblackpeppercorn.com

Ražniči z kuracieho mäsa so šampiónmi

INGREDIENCIE

  • 3 kuracie prsia nakrájané na kocky
  • 1 lyžičku čerstvo strúhaného citrónu
  • 4 lyžičky čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
  • 2 lyžice čerstvo nasekanej listovej petržlenu
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžičky soli
  • 6 lyžicou olivového oleja
  • 2 červenej papriky (alebo 1 zelená, 1 červená), nakrájané na kocky
  • 300 g šampiňónov
  • 6 strúčikov cesnaku utřených
  • 3 lyžice masla
  • olivový olej

POSTUP

  1. V miske zmiešame šťavu a kôru z citróna, petržlen, korenie, soľ, olej.
  2. Rozotrieme maslo (alebo použijeme olivový olej) a premiešame s cesnakom.
  3. Huby marinujeme v masle s cesnakom.
  4. Mäso aj huby v marináde dáme do chladničky odležať minimálne na 2 hodiny.
  5. Predhrejte rúru 180 ° C.
  6. Všetky suroviny napichujeme striedavo na kovové alebo drevené tyčky vhodné na pečenie.
  7. Ražniči dáme do pekáča a podlejeme trochou vody.
  8. Pečieme asi 30 minút.
  9. Podávame so zemiakovou kašou alebo čerstvým šalátom.

Ražniči z kuracieho mäsa so šampiónmi acowboyswife.com

Ražniči z morčacieho mäsa s ananásom a balkánskym syrom

INGREDIENCIE

  • 500 g morčacích pŕs v celku
  • 1 pomaranč
  • 2 lyžice majonézy
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 lyžička karí
  • 1 lyžička trstinového cukru
  • morská soľ
  • čierne korenie
  • čerstvá mäta
  • 1-2 štipľavé papričky
  • 200 g balkánskeho syra Pilos
  • 1/3 zrelého ananásu
  • olivový olej
  • 2 kapusta potom choi
  • 1 – 2 strúčiky cesnaku
  • 1 francúzska bageta

POSTUP

  1. Pripravíme si pomarančový dip.
  2. Z pomaranča odkrojíme kôru a vyrežeme segmenty (mesiačiky pomaranča bez šupky).
  3. Šťavu zo zvyšného pomaranča vytlačíme k segmentom do misky.
  4. Pridáme majonézu, kyslú smotanu, karí korenie, trstinový cukor, soľ a korenie.
  5. Zľahka premiešame a odložíme na 1 hodinu do chladničky.
  6. Morčacie prsia očistíme, nakrájame na plátky a naklepeme cez potravinársku fóliu natenko.
  7. Osolíme, okoreníme, posypeme nasekanou mätou a štipľavou papričkou bez semienok.
  8. Takto ochutené plátky rozdelíme na polovice (aby závitky neboli príliš silné), do stredu každého plátku položíme kúsok balkánskeho syra a zvinieme.
  9. Striedavo napichujeme na špajdle s očisteným a nakrájaným ananásom.
  10. Ražniči opekáme v rozohriatej grilovacej panvici s olivovým olejom zo všetkých strán dozlatista, preložíme na plech a pečieme v rúre predhriatej na 200 ° C 5 – 7 minút.
  11. Scedíme a necháme odkvapkať.
  12. Medzitým orestujeme v panvici s trochou olivového oleja nadrobno nakrájaný cesnak dozlatista.
  13. Pridáme odkvapkané kapustu potom-choi, osolíme, okoreníme a stiahneme z ohňa.
  14. Ražniči z morčacieho mäsa servírujeme s kapustou potom choi a plátky chrumkavé bagety, ktoré sme opiekli v panvici s olivovým olejom dozlatista.
  15. Pomarančový dip podávame v samostatnej miske.

Ražniči z morčacieho mäsa s ananásom a balkánskym syrom kuchynelidlu.cz

Na masové ražniči sa dajú použiť takmer všetky druhy aspoň trochu kvalitného mäsa bravčové, hovädzie, kuracie, rybie, mleté, králičie, jahňacie, vnútornosti.

Ražniči sa dá veľmi dobre kombinovať s rôznymi druhmi zeleniny, ako je paprika, paradajky, cuketa, tekvica a patizóny. Ďalej z ružičiek karfiolu alebo brokolice a z malých závitkov vytvorených z listov kelu alebo kapusty.

K ražniči je tiež dobré zvoliť nejaký chutný dip , ktorý si môžete pripraviť podľa našich receptov .

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.