Najlepšie osvieženie s našimi receptami na zmrzlinu z jahôd! Urobte si doma túto pochúťku ešte dnes

Leto bez studeného osvieženia nie je leto, preto si musíte pripraviť naše recepty na jahodovú zmrzlinu.

Jemné ľahké osvieženie, ku ktorému potrebujete len pár ingrediencií!

Osviežte sa a pochutnajte si s nami.

Domáca jahodová zmrzlina

Zmrzlina z jahôd je jednou z najobľúbenejších príchutí! Pripravte si náš domáci variant, ktorý je krémový, lahodný a vyrobený z čerstvých ingrediencií. Rovnako ako tieto domáce nanuky najrôznejších chutí. A tiež sa môžete osviežiť ľahkými domácimi limonádami .

Čo budeme potrebovať

  • 300 g jahôd (ošúpaných a nakrájaných na kocky)
  • 2 lyžice medu
  • 40 g kryštálového cukru
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 250 ml hustej smotany na šľahanie
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  • Vo veľkej mise zmiešajte jahody, med, cukor a citrónovú šťavu. Nechajte odležať 15-20 minút, kým jahody nepustia šťavu.
  • Zmes roztlačte šťouchadlom na zemiaky, kým nezostanú žiadne veľké kúsky jahôd.
  • K jahodám primiešame hustú smotanu a vanilkový extrakt. Miešajte, kým sa nespoja.
  • Nalejte zmes do vzduchotesnej nádoby na 3–4 hodiny, aby mierne zhustla.
  • Na dosiahnutie najlepších výsledkov nechajte zmrzlinu pred podávaním asi 5-10 minút odležať pri izbovej teplote, aby zmäkla.

Alebo nalejte zmes do vášho zmrzlinovača a postupujte podľa pokynov výrobcu. V týchto výrobníkoch zmrzliny , ktoré sme pre vás zrecenzovali, výroba trvá 15-20 minút. Tak si ju pripravte aj vy!

Biela mištička naplnená krémovou zmrzlinou z ovocia.
Zdroj: recipetineats.com

Zmrzlina z čerstvých jahôd

Použite sladké sezónne jahody, na výrobu tohto báječného recepty na jahodovú zmrzlinu. Skvele chutí samostatne alebo ako príloha k letným dezertom, ako je tento krehký jablkový závin .

Čo budeme potrebovať

  • 400 g jahôd
  • 1-2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 600 ml hustej smotany
  • 300 ml plnotučného mlieka
  • 150 g bieleho práškového cukru
  • 5 žĺtkov
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Vložte jahody do kuchynského robota alebo mixéra.
  • Prešľahajte na kašu, potom pridajte citrónovú šťavu podľa chuti – pokiaľ sú jahody dosť kyslé, budete potrebovať len trochu.
  • Smotanu a mlieko zahrejte na panvici, kým sa nevarí.
  • Cukor a žĺtky šľahajte v mise do svetlo žltej farby.
  • Horúcu smotanovú zmes pomaly nalejte do vajec a šľahajte.
  • Po úplnom zapracovaní sceďte cez sitko späť do panvice.
  • Jemne varte na miernej teplote, kým zmes mierne nezhustne. Dávajte pozor, aby ste ju neprevarili.
  • Preložte do misky. Prikryte a ochlaďte pri izbovej teplote na 10 minút, potom na 1 hodinu dajte do chladničky.
  • Jahodové pyré a vanilku vmiešajte do studeného pudingu z chladničky. Ochutnajte a dochuťte.
  • Zmrzlinu zmrazte v zmrzlinovači alebo nádobe v mrazničke.

Pokiaľ nemáte výrobník zmrzliny, zmrazte na 4 hodiny, každú hodinu dôkladne prešľahajte alebo rozmixujte v kuchynskom robote, aby ste odstránili ľadové kryštáliky.
V mrazničke vydrží až dva mesiace.

Kornút naplnený tromi kopčekmi ružovej zmrzliny.
Zdroj: healthyhappylife.com

Zmrzlina zo zmrazených jahôd

Táto ovocná zmrzlina je rýchla, ale ani trochu nechýba kvalita. Je to jednoduchý 5-minútový recept, ktorým okúzlite hostí bez toho, aby ste na to potrebovali výrobník zmrzliny. Nakoniec si tiež môžete pripraviť jeden z týchto dokonalých receptov na domáce zmrzliny rôznych druhov!

Čo budeme potrebovať

  • 250 g mrazených nakrájaných jahôd
  • 60 g cukru
  • 160 ml hustej smotany

Postup

  • Zmiešajte mrazené jahody a cukor v kuchynskom robote alebo mixéri. Spracovávajte, kým nie sú jahody nakrájané nahrubo.
  • So zapnutým mixérom pomaly do neho nalievajte hustú smotanu, kým sa nezapracuje.
  • Uchovávajte v mrazničke po dobu až 1 týždňa.
Pohárik naplnený lahodnou a krémovou zmrzlinou ozdobený malými kúskami jahôd.
Zdroj: ohsweetbasil.com

Prečo jesť jahody?

Jahoda je jedným z najobľúbenejších bobuľovín na svete. Existuje viac ako 10 druhov, ktoré sa líšia chuťou, veľkosťou a štruktúrou, napriek tomu majú všetky rovnakú charakteristický tvar a červenú dužinu.

Zistite viac o niektorých z ich zdravotných benefitov.

  1. Môže podporovať zdravie srdca
    Jahody sú bohaté na farebné pigmenty, ktoré majú ochranný účinok – predpokladá sa, že tieto antokyanidiny majú množstvo potenciálnych zdravotných výhod, vrátane prevencie zápalov a srdcových chorôb.
  2. Môže regulovať hladinu cukru v krvi
    Zdá sa, že konzumácia jahôd spomaľuje naše trávenie glukózy a zmierňuje používanie inzulínu, najmä keď ich jeme s jedlom s vysokým obsahom sacharidov.
  3. Môžu byť užitočné pre tých, ktorí majú diabetes 2. typu
    Jahody obsahujú ochranné rastlinné zlúčeniny zvané polyfenoly, z ktorých dva – kyselina ellagová a ellagitaniny – sa ukázali ako sľubné pri zvládaní niektorých stavov cukrovky 2. typu.
  4. Môžu pomôcť pri regulácii hmotnosti
    Jahody majú nízky glykemický index a ako také pomáhajú mierniť uvoľňovanie cukru v krvi. Štúdie naznačujú, že strava s dostatkom potravín s nízkym indexom môže byť prospešná pre reguláciu hmotnosti a pre zníženie výskytu ochorení súvisiacich s obezitou.

Sú jahody bezpečné pre všetkých?

Pokiaľ máte alergiu na peľ brezy alebo jablká, je pravdepodobnejšie, že sa u vás rozvinie sekundárna potravinová alergia na jahody. Jahody spolu s ovocím vrátane jabĺk, broskýň, avokáda a čučoriedok obsahujú prírodné chemikálie zvané salicyláty. Niektorí ľudia sú citliví na tieto zlúčeniny a môžu zaznamenať alergickú reakciu vrátane kožnej vyrážky a opuchu.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.