Inšpirácia na to najlepšie jamkovej vianočné cukrovinky pre tento rok

Jamkovej vianočné pečivo asi pre nikoho nie je žiadnou neznámou.

Ale vedeli ste, že má mnoho chutných aj zdravých variantov?

Alebo že toto jednoduché, alevelice dobré cukrovinky pečú aj za „veľkou vodou“?

V nasledujúcom článku sipředstavíme hneď 4 jednoduché recepty, ktoré zvládnete ľavou zadnou.

Dáte prednosť masti alebo radšej kokosovému olejmi?

Inšpirácia v článku.

Jamkovej mandľové cukrovinky

Maslové, aromatické, jemne sladké. Také je krehké jamkovej cukroví s mandľami, ktoré si predstavíme v nasledujúcom recepte. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, rýchla a cukrovinky možno pripraviť už na začiatku adventu.

ingrediencie:

  • 300 g polohrubej múky
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • ½ lyžičky soli
  • 70 g cukru kryštál
  • 85 g kokosového oleja
  • 60 g jablkového pyré (môže byť desiata)
  • 1 lyžička mandľového aróma
  • 2 vajcia
  • 60 g mandlí

postup:

  • V miske zmiešajte všetky suché ingrediencie.
  • Potom primiešajte kokosový olej, jablkové pyré, mandľová aróma a vajcia a vypracujte cesto.
  • Vytvorte z cesta guličky a urobte v nich jamku.
  • Do jamky dávajte celé mandle.
  • Cukroví vložte do rúry vyhriatej na 180 ° C a pečte po dobu 12-15 minút.
  • Navrch môžete posypať práškovým cukrom.
Vianočné jamkovej cukrovinky s mandľami
Zdroj: veggielexi.com

Sádlová jamkovej cukroví

Sádlová jamkovej cukroví s kakaom je obľúbenou klasikou, a to nielen na Vianoce. Cesto je vďaka masti veľmi vláčne a s náplňou simůžete vyhrať podľa fantázie. Čo by ste do sádlového cukroví dali vy?

ingrediencie:

  • 200 g hladkej múky
  • 200 g cukru múčka
  • 170 g masti
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 3 lyžice kakaa
  • Linecká marmeláda (alebo akákoľvek iná, ktorú máte radi)

postup:

  • Múku zmiešajte s cukrom, mletými orechmi a kakaom.
  • Potom pridajte masť a vypracujte cesto. Ak by bola zmes moc sypká, pridajte viac masti. Cesto dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny odstáť.
  • Vyberte cesto z chladničky a tvorte z neho v dlaniach guličky zhruba o priemere 2 cm.
  • Do guličiek urobte jamky a naplňte ich marmeládou.
  • Takto pripravené ich vložte na plech s papierom na pečenie a dajte piecť na 160 ° C približne počas 10 minút.

TIP: Sádlová jamkovej cukroví môžete plniť namiesto marmelády tiež rôznymi druhmi krémov alebo čokoládou, orieškami a podobne.

Sádlová jamkovej cukrovinky plnené lekvárom
Zdroj: juliasalbum.com

Americké jamkovej cukroví

Jamkovej cukrovinky majú radi aj za oceánom. V akých variacíchjej tam robia a v čom je iné? Recept na americkej jamkovej „cookies“ nájdete práve tu.

ingrediencie:

  • 300 g hladkej múky
  • 180 g práškového cukru
  • 130 g masla
  • 1 vajce
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • ½ lyžičky mandľového extraktu
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • Koktailové čerešne

postup:

  • Vyšľahajte najprv maslo s cukrom a vajcom. Potom pridajte múku, sódu bikarbónu a vanilkový a mandľový extrakt.
  • Vypracujte cesto a nechajte ho uležať po dobu 1 hodiny.
  • Potom z cesta tvorte malé guľôčky, urobte do nich jamku a dajte na plech s papierom na pečenie.
  • Pečte na 180 ° C počas 10-12 minút.
  • Po upečení nechajte vychladnúť a do jamôk dajte kokteilové čerešne.

TIP: Namiesto čerešní môžete použiť aj mandle alebo napríklad bielu čokoládu.

Americké jamkovej cukroví s koktailovou čerešňou
Zdroj: sugar-n-spicegals.com

Zdravé jamkovej cukroví

Maškrtiť o Vianociach zdravo a bez výčitiek? Prečo nie. V nasledujúcom receptu na zdravé ovsené jamkovej cukroví si ukážeme, ako na to len s minimálnym množstvom cukru. Už ste skúšali aj naše špaldovej cukroví ?

ingrediencie:

  • 120 g hladkej múky
  • 100 g mletých ovsených vločiek
  • 70 g cukru múčka
  • 80 g mletých vlašských orechov
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 100 g kokosového oleja
  • 1 vajce
  • Marmeláda bez cukru

postup:

  • Zmiešajte všetky suché ingrediencie a potom pridajte kokosový olej a vajcia.
  • Vypracujte cesto (v prípade potreby pridajte viac oleja) a tvorte guličky.
  • Urobte do nich jamky a naplňte obľúbenou marmeládou bez cukru.
  • Vložte do rúry a pečte na 180 ° C po dobu 10-15 minút.

TIP: Namiesto cukru môžete použiť aj med.

Ovsené vianočné pečivo s marmeládou
Zdroj: flourish-living.com

Ako je vidieť, priehlbinky, vianočné cukrovinky možno pripraviť na rôzne spôsoby, a aj vy určite máte ten svoj.

Malé bochníky navyše urobia radosť aj mimo vianočné dobu.

Možno ich plniť rôznymi druhmi náplne a využiť do nich napríklad sezónne ovocie a džemy.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.