Výborné recepty na smaženice z húb 5x inak. Ktorý variant vyskúšate ako prvý?

Akonáhle začne počasie priať hubám, mnohí z nás sa vypravia do lesa.

S plným košíkom potom premýšľame, čo zo všetkých tých húb pripraviť.

Máme pre vás 5 vynikajúcich receptov na hubové smaženice, ktorým neodoláte!

Vyskúšajte verziu s vajcami, kozím syrom či krupicou.

Dobrú chuť!

Hubová vyprážačka s vajcami

Klasika, ktorá jednoducho nesklame! Pripravte si ju podľa nášho receptu a zaručene si pochutnáte.

INGREDIENCIA

  • 400 g huby (lesných)
  • 2 kusy vajec
  • 1 lyžica oleja +1 lyžica masla
  • 1 lyžička rasce
  • soľ
  • korenie
  • nasekaná petržlenová vňať

POSTUP

  1. Huby očistíme a pokrájame.
  2. Cibuľu nasekáme nadrobno.
  3. Na panvici rozohrejeme maslo s olejom.
  4. Na tuku opražíme cibuľku dozlatista.
  5. Vsypeme huby a dusíme ich domäkka.
  6. Voda ktorú pustí, by sa mala odpariť.
  7. Pridáme rascu, zamiešame, osolíme, okoreníme a vmiešame vajcia s nasekanou petržlenovou vňaťou.
  8. Podávame s chlebom alebo iným pečivom.
Vyprážané huby s vajcami servírované na tanieri a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
www.theodehlicious.com

Vyprážané z húb so syrom feta

Taká vyprážačka skvele chutí aj so syrom. Vyskúšajte ju napríklad so slaným syrom feta. Pochutnáte si!

INGREDIENCIA

  • 4 – 5 hnedých húb
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 3 vajcia
  • mleté korenie
  • 50 g rozdrobeného syra feta

POSTUP

  1. Huby očistíme a pokrájame.
  2. Na panvici rozohrejeme olej a osmažíme pokrájané huby.
  3. Huby dusíme ich domäkka.
  4. Voda ktorú pustí, by sa mala odpariť.
  5. Vajíčka si zvlášť rozmiešame v hrnčeku pridáme štipku soli a korenia.
  6. Vlejeme do panvice k hubám, miešame, ale nie do úplného zrazenia.
  7. Pridáme 1/2 rozdrobeného syra feta.
  8. Premiešame a vypneme plameň.
  9. Vajcia sa ešte na teplej panvici vyzrážajú.
  10. Miešané vajcia by mali byť veľmi mäkké.
  11. Vajcia pri servírovaní posypeme zvyškom syra feta.
Vyprážané huy so syrom a vajcami servírované na tanieri.
www.kalynskitchen.com

Možno sa vám budú hodiť naše recenzie panvíc s pokrievkou . Kto vyhral v našom porovnaní?

Smaženice zo šampiňónov s ovocím

Máme pre vás tip na skvelé raňajky a štart do nového dňa. Hoci kombinácia húb a ovocia znie možno trochu neobvykle, v skutočnosti sa jedná o pochúťku, ktorú si obľúbite!

INGREDIENCIA

  • 150 g nakrájaných šampiňónov na plátky
  • 6 vajec
  • 1 lyžica masla
  • šťava z polovice citróna
  • soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
  • ¾ šálky petržlenu, nasekané
  • čerstvé ovocie podľa chuti na podávanie

POSTUP

  1. Rozohrejeme maslo na panvici.
  2. Pridáme pokrájané huby, osmažíme sa a dusíme do mäkka.
  3. Voda z húb by sa mala odpariť.
  4. Vajíčka si zvlášť rozmiešame v hrnčeku pridáme štipku soli a korenia.
  5. Vlejeme do panvice k hubám a miešame.
  6. Keď sú vajíčka takmer hotové, pridáme petržlen, citrónovú šťavu a môžeme pridať ešte soľ a korenie.
  7. Podávame s čerstvým ovocím a môžeme zdobiť lístky mäty.
Vyprážané šampiňóny s vajcami servírované na tanieri s ovocím a ozdobené čerstvou mätou.
www.heartythought.com

Máme pre vás tiež 9 skvelých receptov na zakonzervovanie húb alebo ako si vychutnať svoju obľúbenú pochúťku po celý rok!

Hubová smaženica s krupicou

Už ste niekedy do smaženice skúsili pridať krupicu? Nie? Chyba! Vďaka nej vás pokrm skvele zasýti a vy ani nebudete potrebovať pečivo.

INGREDIENCIA

  • 500 g zmesi čerstvých húb (líšky, bedle, hnedé hríbiky)
  • 1 lyžica masla
  • 6 vajec
  • 2 lyžice detskej krupičky
  • soľ a korenie
  • drvená rasca

POSTUP

  1. Huby umyjeme, nakrájame a podusíme v 2 dl vody.
  2. Pridáme maslo, osolíme, okoreníme a pridáme rascu.
  3. Zaprášime krupicou a po chvíľke pridáme vajcia.
  4. Miešame do stuhnutia vajec.
  5. Pretože je tam krupica, netreba ani prikusovať chlieb, stačí obložiť zeleninou alebo pridať zeleninový šalát.
Vyprážané huby s krupicou servírované na tanieri.
www.dobruchut.aktuality.sk

Praženice zo šampiňónov s kozím syrom

Rýchle, zdravé a ľahké jedlo uvarené za menej ako 10 minút a navyše plné chuti! Znie to skvele? Tak vyskúšajte náš recept.

INGREDIENCIA

  • 250 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 5 extra veľkých vajec
  • 1 lyžica smotany alebo mlieka
  • 2 lyžice mäkkého rozdrobeného kozieho syra
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvý petržlen na podávanie (voliteľne)

POSTUP

  • Rozohrejeme panvicu na strednom plameni a potom vyprážame šampiňóny a cesnak na troche oleja do zlatista.
  • Vajcia rozšľaháme so smotanou/mliekom a dochutíme.
  • Nalejeme vajcia do panvice s hubami a varíme.
  • Pridáme rozdrobený kozí syr av prípade potreby dochutíme.
  • Ihneď podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.
Vyprážané huby so syrom servírované v panvici s vareškou a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
www.simply-delicious-food.com

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na zapečené huby na 7 rôznych spôsobov!

Tipy na tú najlepšiu vyprážanicu

  • Na hubovú smaženicu sa jednoznačne odporúča zmes húb, ktorú by mali tvoriť mäkšie huby, ako sú hríby, kozáci, kremenáče či jedlé holubinky.
  • Smaženica nie je práve diétne jedlo, takže ich môžeme trochu odľahčiť použitím ďalších surovín alebo naopak, pri menšom množstve húb, ju nastaviť tak, aby bola rovnako sýta.
  • Na odľahčenie používame predovšetkým zeleninu . Dajú sa použiť rôzne druhy zeleniny, predovšetkým paradajky, papriky, cukety, karfiol, mrkva, zeler a ďalšie druhy zeleniny.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.