Vynikajúce recepty na hovädzie mäso so šampiňónmi 5x inak. Jednoduchý obed či večera pre celú rodinu!

Rozmýšľate, čo budete zase variť?

Dochádzajú vám nápady?

Nebaví vás v kuchyni tráviť večnosť?

Potom vyskúšajte naše lahodné recepty na hovädzie na šampiňónoch!

Sú jednoduché, chutné a zvládne ich aj úplný začiatočník.

Hovädzie v krémovej šampiňónovej omáčke

Vyskúšajte tento jednoduchý recept, na ktorý potrebujete iba pár ingrediencií a skvele zasýti celú vašu rodinu. Hovädzia roštenka v smotanovej omáčke so šampiňónmi navyše uspokojí vaše chuťové bunky.

Čo budete potrebovať

  • 1,3 kg hovädzie roštené, nakrájané na cca 3,5 cm kocky
  • 230 g konzervovaných celých šampiňónov, scedených
  • 120 g 30% smotany na šľahanie
  • 30 g hladkej múky
  • 1 cibuľa, olúpaná a nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané a nasekané
  • 720 ml hovädzieho vývaru
  • soľ a korenie na dochutenie
  • olej

Postup

  • V miske zmiešajte múku, soľ a korenie.
  • Kocky hovädzieho mäsa obaľte ochutenou múkou.
  • V širokej panvici na stredne vysokom plameni rozohrejte asi 1 lyžicu oleja.
  • Pridajte šampiňóny a varte asi 30 sekúnd.
  • Vyberte z panvice a udržujte v teple.
  • V prípade potreby pridajte do panvice ďalšiu lyžicu oleja.
  • Pridajte hovädzie mäso v jednej vrstve a opekajte asi 2 až 3 minúty z každej strany alebo pokiaľ ľahko nezhnedne.
  • Panvicu nepreplňujte, hovädzie mäso restujte v dávkach podľa potreby.
  • Vyberte mäso z panvice a udržujte v teple.
  • Na panvicu pridajte cibuľu a cesnak a restujte asi 40 až 50 sekúnd alebo do mierneho zmäknutia.
  • Prilejte vývar a zoškrabnite opečené kúsky z dna panvice.
  • Pridajte hovädzie mäso.
  • Priveďte do varu a naberačkou odoberte nečistoty z povrchu.
  • Znížte teplotu, prikryte a varte asi 1 až 1 a 1/2 hodiny, alebo kým mäso nezmäkne a omáčka sa nezredukuje a nezhustne.
  • Pokiaľ je tekutina príliš hustá, než je mäso úplne mäkké, pridajte viac vývaru alebo vody.
  • Pridajte smotanu a premiešajte.
  • Pridajte šampiňóny.
  • Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Pokračujte vo varení ďalšie 1 až 2 minúty alebo pokiaľ sa šampiňóny neprehrejú.
  • Odstráňte z ohňa a podávajte horúce.
  • Dobrú chuť!
Hovädzia roštenka v smotanovej omáčke so šampiňónmi na panvici s vareškou.
www.natashaskitchen.com

Možno sa vám budú hodiť naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?

Mleté hovädzie mäso na šampiňónoch s ryžou

Jednoduchý pokrm, ktorý vás nezruinuje a navyše si ho zamilujú aj vaše deti. Mleté mäso v krémovej omáčke zo šampiňónov a servírované s ryžou sa stane vašim novým obľúbeným jedlom.

Čo budete potrebovať

  • 450 g mletého hovädzieho mäsa
  • 230 g šampiňónov nakrájaných na plátky
  • 2 lyžice oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 malá cibuľa, nasekaná
  • 60 ml hovädzieho vývaru
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice worcestrovej omáčky
  • 1 lyžička sušených byliniek (bazalka, oregano alebo talianske korenie)
  • ½ lyžičky soli alebo viac podľa chuti
  • čerstvé mleté čierne korenie, podľa chuti
  • 3 šálky varenej ryže

Postup

  • Rozpáľte veľkú panvicu na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte olej, cesnak a cibuľu.
  • Restujte, kým cibuľa nezosklovatí.
  • Pridajte mleté hovädzie mäso a šampiňóny.
  • Restujte, kým mäso a šampiňóny nezhnednú, asi 10 minút.
  • Pridajte hovädzí vývar, smotanu na šľahanie, worcestrovú omáčku, sušené bylinky, soľ a čierne korenie.
  • Varte asi 5 minút alebo kým sa všetko nespojí a neprevarí.
  • Podávajte s horúcou ryžou.
Mleté mäso v krémovej omáčke zo šampiňónov na panvici.
www.bestrecipebox.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie zaujímavé šampiňónové recepty , ktoré sa hodia pre akúkoľvek príležitosť!

Restované hovädzie so šampiňónmi na čínsky spôsob

Luxusný flank steak s nakrájanými šampiňónmi a jarnou cibuľkou v lahodnej pikantnej ázijskej omáčke vás úplne dostane! Navyše príprava tohto pokrmu zaberie menej ako 30 minút.

Čo budete potrebovať

  • 500 g flank steaku
  • 1 a ½ lyžice jedlej sódy
  • 2 a ½ šálky nakrájaných šampiňónov
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 2 jarné cibuľky
  • 2 lyžice oleja

Na omáčku:

  • ¾ šálky studeného hovädzieho vývaru
  • 2 a ½ lyžice kukuričného škrobu
  • 2 lyžice ryžového vína Shaoxing
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžičky ustricovej omáčky
  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • ¼ lyžičky bieleho korenia
  • 1 lyžička cukru

Postup

  • Nakrájajte flank steak na tenké prúžky cez vlákna.
  • Vložte do misky, posypte jedlou sódou a jemne premiešajte, aby sa celé hovädzie mäso obalilo.
  • Potom prikryte a nechajte mäso 15 minút marinovať.
  • Jedlú sódu zmyte a hovädzie mäso niekoľkokrát opláchnite.
  • Mäso osušte papierovou utierkou a odložte nabok.
  • Pridajte všetky ingrediencie na omáčku do veľkého džbánu a dobre premiešajte.
  • Nalejte olej do panvice a nastavte sporák na vysokú teplotu.
  • Zatiaľ čo sa olej zahrieva, odstráňte korene z jarnej cibuľky a nakrájajte ich na 5 cm dlhé kúsky.
  • Pridajte do oleja jarnú cibuľku a za stáleho miešania asi 1 minútu opekajte.
  • Do panvice pridajte hovädzie mäso a za stáleho miešania restujte 1 minútu.
  • Pridajte nakrájané šampiňóny a za stáleho miešania opekajte ďalšie 2 minúty.
  • Pridajte tiež na plátky nakrájaný cesnak a za stáleho miešania minútu restujte.
  • Pripravenú omáčku poriadne premiešajte a potom ju nalejte na panvicu.
  • Omáčka rýchlo zhustne, takže ju zamiešajte, aby sa vaša restovaná zmes obalila a varte 1 minútu, aby sa omáčka prehriala.
  • Ihneď podávajte.
Flank steak s nakrájanými šampiňónmi a jarnou cibuľkou v lahodnej pikantnej ázijskej omáčke v miske.
www.sprinklesandsprouts.com

Hovädzie mäso na šampiňónoch s mrkvou v pomalom hrnci

Toto výdatné jedlo z hovädzieho mäsa a šampiňónov, ktoré sa pripravuje v pomalom hrnci, je perfektnou večerou pre chladný zimný večer. Podávajte s varenými alebo šťouchanými zemiakmi a zelenou zeleninou.

Čo budete potrebovať

  • 1,5 kg hovädzie plece, nakrájané na veľké kusy
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 40 g hladkej múky
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • 40 ml paradajkového pretlaku
  • 20 ml worcestrové omáčky
  • 300 g šampiňónov nakrájaných na štvrtky
  • 3 stredné mrkvy, olúpané a nakrájané na veľké kúsky
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžica lístkov tymiánu
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ a korenie
  • olivový olej

Postup

  • Zapnite pomalý hrniec na minimum, aby sa vložka zahriala.
  • Hovädzí vývar, paradajkový pretlak a worcesterovú omáčku prešľahajte a dajte bokom.
  • Na panvici na stredne vysokej teplote opečte hovädzie kúsky z oboch strán.
  • Nepreplňujte panvicu, pretože mäso sa bude skôr dusiť ako opekať.
  • Keď je hovädzie mäso opečené, preložte ho do pomalého hrnca.
  • Na panvicu pridajte cibuľu (v prípade potreby pridajte viac oleja).
  • Restujte 5 minút alebo do zmäknutia.
  • Do panvice pridajte cesnak a opekajte 1 minútu.
  • Na cibuľu a cesnak nasypte múku a pokračujte v opekaní jednu minútu.
  • Do panvice prilejte zmes hovädzieho vývaru, pretlaku a worcestrovej omáčky.
  • Krátko premiešajte, aby sa múčná zmes zapracovala do vývaru, a potom nalejte obsah panvice do pomalého hrnca.
  • Do pomalého hrnca pridajte aj šampiňóny, mrkvu, bobkový list a tymián.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Dôkladne premiešajte, aby sa hovädzie mäso a zelenina obalili v omáčke.
  • Na pomalý hrniec dajte pokrievku a varte 8 hodín na nízku teplotu alebo 4 hodiny na vysokú teplotu.
  • Na konci doby varenia vmiešajte petržlenovú vňať av prípade potreby dochuťte.
  • Podávajte s vareným zemiakom a zelenou zeleninou.
Pokrm z hovädzieho mäsa, mrkvy a šampiňónov v servírovacej miske s lyžicou.
www.thecookspyjamas.com

Pripravili sme si pre vás aj ďalšie vynikajúce recepty z pomalého hrnca . Obrovskou výhodou je, že si napríklad taký obed môžete pripraviť už pred noc. Nie je nutné stáť pri platni a strážiť, aby sa vám niečo nepripálilo.

Grilované hovädzie steaky na hubách

Užite si luxusné grilované steaky z hovädzieho roštenca servírované spolu s omáčkou zo šampiňónov a hlivy ustricovej. Delikatesa!

Čo budete potrebovať

  • 4 steaky z hovädzieho roštenca
  • 2 šálky šampiňónov nakrájaných na plátky
  • 4 hlivy ustricovej nakrájanej na plátky
  • 2 šalotky nakrájané nadrobno
  • 4 lyžice čerstvej šalvie, hrubo nasekané
  • 1/2 šálky suchého vermútu
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • 3 lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • Vo veľkej panvici na strednom plameni rozpustite maslo a orestujte na ňom šalotku a šalviu do mäkka.
  • Huby restujte, kým sa z nich nevyparí všetka tekutina a nezačnú hnednúť.
  • Panvicu potrite vermútom a varte, kým sa všetka tekutina neodparí.
  • Pridajte smotanu a varte, kým omáčka nezhustne na požadovanú konzistenciu.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Steaky bohato osoľte a okoreňte a grilujte 2–3 minúty z každej strany pre medium rare.
  • Nechajte aspoň 15 minút odpočinúť, potom nakrájajte na tenké plátky a podávajte na smotanových hubách.
Grilované steaky z hovädzieho roštenca servírované spolu s omáčkou zo šampiňónov a hlivy ustricovej.
www.dc-fortheloveof.blogspot.com

Šampiňón sa považuje za najpestovanejšiu odrodu huby na svete. Okrem toho, že je výbornou ingredienciou pokrmov prináša aj množstvo benefitov pre vaše zdravie. Aké? Všetko sa dozviete v našom obsiahlom článku o šampiňónoch !

A ako sa vám naše dnešné recepty na hovädzie na šampiňónoch páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.