Vynikajúce recepty na šaláty s hermelínom. Vyskúšajte naše tipy na túto dobrotu!

Milujete plesnivé syry?

Potom ste tu správne!

Poďte sa s nami pustiť do týchto siedmich vybraných receptov na hermelínové šaláty, ktoré vás uchvátia.

Recepty sú jednoduché, super rýchle a vhodné na každú príležitosť.

Domáci hermelínový šalát

Nič sa nevyrovná doma robeným veciam. A o to viac to platí o varení. Vyskúšajte s nami tento nefalšovaný recept a len si potvrdíte to, čo už dávno viete. Nad doma uvarené jedlo jednoducho nie je.

Čo budeme potrebovať

Na šalát

  1. 20 g masla
  2. 4 lyžice olivového oleja
  3. 2 stredné sladké jablká (nakrájané na väčšie polmesiačiky)
  4. 1 veľkú bagetu
  5. 2 strúčiky cesnaku
  6. 200 g hermelínu (nakrájaný na trojuholníky)
  7. 4 hrnčeky baby špenátu

Na dresing

  1. 2 lyžice jablčného octu
  2. 2 lyžičky medu
  3. 60 ml olivového oleja

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na vysokú teplotu (200 stupňov) a zapneme na funkciu grilu
  2. Veľkú panvicu rozohrejeme na strednú teplotu
  3. Potom na nej necháme rozpustiť maslo a 2 lyžice olivového oleja
  4. Pridáme očistené a nakrájané jablká
  5. Jablká varíme po dobu cca 5 minút, kým ľahko neskaramelizujú
  6. Dáme ich bokom
  7. V malej miske si zmiešame prelisovaný cesnak so zvyšnými 2 lyžicami olivového oleja
  8. Bagetu nakrájanú na plátky (alebo aj v celku) potrieme zmesou
  9. Potretú bagetu umiestnime do rúry a pečieme, kým nezozlátne
  10. Na dresing si zmiešame všetky ingrediencie dohromady
  11. Poriadne suroviny premiešame, aby sa spojili
  12. Vo veľkej mise spolu zmiešame baby špenát, jablko, dresing
  13. Na tanier potom umiestnime šalát, navrch naukladáme kúsky hermelínu a pridáme cesnakovú bagetu
Rozpustený hermelín na šaláte z rukoly, paradajkou a cesnakovým chlebom.
Zdroj: busyinbrooklyn.com

Grilovaný hermelín s bylinkami a jahodovým šalátom

Grilovaný syr pozná asi každý. Ale grilovaný syr s jahodovým šalátom, je niečo špeciálne a osviežujúce. Je to skvelá alternatíva na grilovanie, ak je niekto z vašich priateľov vegetarián. Určite mu s týmto receptom urobíte radosť.

Čo budeme potrebovať

  1. 1 camembert alebo hermelín
  2. 200 g čerstvých jahôd (nakrájaných na plátky)
  3. Čerstvý tymián (alebo 2 lyžičky sušeného)
  4. 1 lyžica karamelizovaného balzamikového octu
  5. Niečo na zahryznutie (bageta/krekry)

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 150 stupňov
  2. Do malej misy pridáme nakrájané jahody, spolu s balzamikovým octom a tymiánom
  3. Všetko spolu premiešame, aby sa jahody zmesí krásne celé obalili
  4. Hermelín položíme na plech do rúry, vyložený papierom na pečenie
  5. Umiestnime ho do predhriatej rúry na 12 minút, hermelín musí uprostred zmäknúť
  6. Keď je syr hotový, vyberieme ho z rúry a necháme ho na 5 minút odpočinúť a trochu vychladnúť
  7. Hermelín podávame na lôžku z jahôd, kedy ho ešte za tepla rozrežeme, aby na jahody vytiekol
  8. K šalátu zahrýzame niečo chrumkavé ako čerstvú bagetku alebo slané krekry

Ak vám vaša záhradka tento rok vydala veľké množstvo jahôd, tak vyskúšajte jeden z týchto rýchlych receptov na dezert panna cotta .

Grilovaný hermelín s dochuteným jahodovým šalátom navrchu.
Zdroj: thebakermama.com

Hermelín v lístkovom ceste so šalátom s granátovým jablkom

Recept inšpirovaný svetoznámym šéf kuchárom. Je trochu zložitejšia na prípravu, ale garantujeme vám, že pokiaľ sa do neho pustíte, nebudete ľutovať. Výsledný hermelínový šalát sa vám bude rozplývať na jazyku, pretože všetky ingrediencie sú v úplnej harmónii.

Čo budeme potrebovať

Na syr

  • 100 g vlašských orechov
  • 200 g hermelínu
  • Čerstvú pažítku
  • 1 citrón
  • 270 g lístkového cesta
  • 1 lyžička olivového oleja

Na omáčku

  1. 75 g sušených brusníc
  2. 1 lyžička mletého klinčeka
  3. ½ lyžičky mletého zázvoru
  4. 125 ml červeného vína

Na šalát

  1. 1 granátové jablko
  2. 2 lyžice balzamikového octu
  3. 2 lyžice olivového oleja
  4. 1 kus červenej čakanky
  5. stredné jablko
  6. 1 kus zelenej čakanky
  7. 100 g žeruchy

Postup

  1. Hermelín nakrájame na malé kúsky, spoločne s vlašskými orechmi a polovicou pažítky umiestnime do kuchynského robota
  2. Pridáme citrónovú kôru av robote mixujeme, kým sa zmes úplne nespojí
  3. Na kuchynskej linke rozložíme lístkové cesto
  4. Cesto si rozdelíme pozdĺžne na polovicu
  5. Na pláty doprostred umiestnime hermelínovú zmes
  6. Cesto zrolujeme, aby vyzeralo ako rolka
  7. Ruličku z cesta nerolujeme pevne, ale voľne, aby sa cesto mohlo pri pečení roztiahnuť
  8. Každú ruličku potrieme olivovým olejom a pečieme dozlatista na panvici
  9. Na brusnicovú omáčku pridáme do malého hrnca všetky suroviny spoločne s vodu a necháme prebublávať
  10. Keď dostane zmes konzistenciu omáčky, tak ju rozmixujeme dohladka tyčovým mixérom
  11. Granátové jablko rozpolíme az jednej polovice vytlačíme šťavu do misky
  12. Z druhej polovice vyberieme zrniečka
  13. Do šťavy pridáme olivový olej, soľ, korenie a najemno nakrájanú pažítku
  14. Nahrubo nakrájame obe čakanky, spoločne s žeruchou
  15. Jablko postrúhame aj nahrubo a premiešame s čakankou a žeruchou
  16. Servírujeme tak, že na tanier umiestnime šalát, polejeme ho dresingom z granátového jablka a posypeme ho zrniečkami z jeho druhej polovice, navrch umiestnime hermelínové rolky a vedľa postavíme brusnicovú omáčku na namáčanie

Samozrejme, že lístkové cesto plnené hermelínom môže mať tvar bochníčku. Hlavné je, aby sa vám tvar dobre opekal na panvici.

Hermelín obalený v lístkovom ceste s brusnicovou omáčkou a šalátom.
Zdroj: snowflakesandcoffeecakes.com

Pečený hermelín s cestovinovým šalátom

Ak ste milovníci cestovín na akýkoľvek spôsob, toto je recept pre vás. Hermelín doslova rozpustený v rúre a zmiešaný s vašimi obľúbenými cestovinami, je niečo čo musíte okamžite vyskúšať.

Čo budeme potrebovať

  1. 1 hermelín
  2. 2 strúčiky cesnaku (nakrájaný na plátky)
  3. čerstvý rozmarín
  4. Soľ
  5. Korenie
  6. 60 ml olivového oleja
  7. 150 g nastrúhaného parmezánu
  8. 250 g cestovín
  9. 450 g baby špenátu

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov
  2. Hermelín umiestnime na plech vyložený papierom na pečenie
  3. Do stredu hermelínu vyrežeme koliesko
  4. Časť tejto kôry odlúpneme (kôru zjeme alebo vyhodíme, k receptu už nie je potrebné)
  5. Plátky cesnaku položíme navrch hermelínu a pokvapkáme olivovým olejom
  6. Povrch ešte posypeme čerstvým rozmarínom a korením
  7. Syr vložíme do rúry
  8. Pečieme ho približne 15 minút, kým nie je mäkký
  9. Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu
  10. Keď sú cestoviny hotové, prisypeme k nim špenát
  11. Varíme cca 30 sekúnd a zlejeme
  12. K cestovinám pridajte zvyšný olivový olej a nastrúhaný parmezán
  13. Dochutíme korením a soľou
  14. Hermelín vyberieme z rúry
  15. Dáme ho do cestovín a spolu poriadne premiešame, kým sa cestoviny v syre neobalia
Zapečený hermelín so sušenými paradajkami a cestovinami v pekáčiku.
Zdroj: foodtalkdaily.com

Rýchlejší šalát s hermelínom

Nie je čas na komplikované recepty? Nevadí, tento recept na hermelínový šalát je tak rýchly, že sa ani nenazdáte a už budete servírovať.

Čo budeme potrebovať

  1. 200 g hermelínu
  2. 4 hrušky
  3. 300 g rukoly
  4. 70 ml olivového oleja
  5. 4 lyžice balzamikového octu
  6. 1 lyžica dijonskej horčice
  7. 2 strúčiky cesnaku
  8. 1 lyžica pražených sezamových semienok
  9. korenie

Postup

  1. Opláchneme rukolu a necháme ju odkvapkať
  2. Vo veľkej mise zmiešame balzamikový ocot, horčicu, cesnak, soľ a korenie
  3. Potom pridáme olivový olej
  4. Hrušky s hermelínom nakrájame na tenké plátky
  5. Vhodíme do veľkej misy s dresingom a premiešame
  6. Hruška aj hermelín sa musia v dresingu rovnomerne obaliť
  7. Servírujeme rukolu navrchu s hermelínom a hruškou, pokvapkaný dresingom a posypaný praženými zrniečkami sezamu
Hruškový šalát s pečeným hermelínom vlašskými orechmi a pečivom.
Zdroj: gourmandine.net

Paradajkový šalát s hermelínom

Nám známi retro paradajkovo-hermelínový šalát, tak trochu v novom kabáte. Paradajkový šalát, je už zabehnutou tradíciou v našich kuchyniach. Skúste ho, ale tak trochu inak. Novátorsky!

Čo budeme potrebovať

  1. 8 veľkých cherry paradajok
  2. 2 kríkové paradajky
  3. 60 ml olivového oleja
  4. 1 lyžička tymiánu
  5. Štipka cukru
  6. Soľ
  7. 1 strúčik cesnaku
  8. 125 ml zeleninového vývaru
  9. 150 g hermelínu
  10. Listy bazalky
  11. Dva veľké krajce chleba, alebo 2 žemle/bagetky

Postup

  1. Predhrejte rúru na 150 stupňov
  2. Vo veľkom hrnci privedieme do varu vodu
  3. Do veľkej misy si pripravíme ľadovú vodu
  4. Nožom do kríkových paradajok narežeme X
  5. Paradajky blanšírujeme vo vriacej vode, kým sa šupky nezačnú odlupovať, a to približne 30 sekúnd
  6. Potom paradajky preložíme do ľadovej vody, aby vychladla
  7. Keď sú paradajky vychladené, olúpeme ich
  8. Olúpané paradajky dáme na plech s papierom na pečenie
  9. Pokvapkáme ich olejom, posypeme tymiánom, cukrom a soľou
  10. Paradajky umiestnime do rúry a pečieme ich približne hodinu
  11. Paradajky musia byť mäkké, ale nie scvrknuté
  12. Necháme ich vychladnúť
  13. Na panvici si medzitým rozohrejeme 2 lyžice olivového oleja
  14. Pridáme pečivo a opekáme dozlatista zo všetkých strán
  15. Z panvice preložíme pečivo na tanier a potrieme cesnakom
  16. Pečivo nakrájame na veľkosť krutónov
  17. V hrnci si ohrejeme vývar
  18. Hermelín vložíme do mixéra, pridáme vývar a rozmixujeme dohladka
  19. Na tanieri podávame teplé syrové fondue, navrchu s pečenými paradajkami a cherry paradajkami, posypané krutónmi
Pečené paradajky v miske s rozpusteným hermelínom, balzamikom a bylinkami.
Zdroj: julieblanner.com

Sendvič s hermelínom

Tento recept nie je na hermelínový šalát, ale na výbornú alternatívu ako plnený toast.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 lyžice majonézy
  2. 1 lyžica dijonskej horčice
  3. 1 lyžička medu
  4. 4 plátky toastového chleba
  5. jablko (očistené a nakrájané na plátky)
  6. 200 g rukoly
  7. 60 g nakrájaného hermelínu
  8. Korenie

Postup

  1. V malej miske ušľaháme majonézu s horčicou a medom
  2. Opečieme si toastový chlieb
  3. Natrieme každý plátok majonézovou zmesou
  4. Na toastový chlieb rozdelíme nakrájané jablko, rukolu a hermelín
  5. Okoreníme čiernym korením a soľou
  6. Plátky k sebe priložíme a máme výborný hermelínový sendvič

Predhrejte si rúru na nízku teplotu a toasty s hermelínom do nej na 5 minút umiestnite. Hermelín sa v sendviči krásne rozpustí.

Toastový chlieb plnený hermelínom, salámou, rukolou a vlašskými orechmi.
Zdroj: delhaize.be

Namiesto hermelínu je možné použiť akékoľvek iné mäso. Vyskúšajte napríklad tieto recepty na kuracie mäso na cesnaku a uvidíte, ako krásne vám chute budú hrať dohromady.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.