Perfektné recepty na maďarskú gulášovú polievku z hovädzieho mäsa! Lepšie nenájdete

Intenzívna chuť, silná aróma a mäkké mäso.

Všetky tieto tri komponenty sú súčasťou tých najlepších receptov na gulášovú polievku s hovädzím mäsom.

Neuveríte, aké sú jednoduché!

Aký variant vám najviac zachutil?

Gulášová polievka z hovädzieho mäsa

Zdravá, výdatná polievka založená na tradičnom maďarskom guláši s nízkotučným chudým hovädzím mäsom, sladkými zemiakmi a údenou paprikou. Už sa vám zbiehajú sliny? A sliny by sa vám mohli zbiehať aj s touto tradičnou maďarskou rybacou polievkou , ochutnajte halaszle!

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica repkového oleja
  • 1 veľká cibuľa (rozpolená a nakrájaná)
  • 3 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
  • 200 g extra chudého duseného hovädzieho mäsa (nakrájaného na jemné kocky)
  • 1 lyžička rasce
  • 2 lyžičky údené papriky
  • 400 g nakrájaných paradajok v plechovke
  • 600 ml hovädzieho vývaru
  • 1 stredný sladký zemiak (ošúpaný a nakrájaný na kocky)
  • 1 zelená paprika (zbavená semienok a nakrájaná na kocky)
  • 150 g jogurtu
  • hrsť petržlenu

Postup

  • Vo veľkej panvici rozohrejte olej, pridajte cibuľu a cesnak a opekajte 5 minút, kým sa nezačnú sfarbovať.
  • Vmiešajte hovädzie mäso, zvýšte teplotu a za stáleho miešania opekajte, aby zhnedlo.
  • Pridajte rascu a papriku, dobre premiešajte, potom pridajte paradajky a vývar.
  • Prikryte a nechajte 30 minút variť do mäkka.
  • Vmiešajte sladké zemiaky a zelenú papriku, prikryte a varte ďalších 20 minút do zmäknutia.
  • Nechajte trochu vychladnúť a potom podávajte preliate jogurtom a petržlenovou vňaťou.
Miska plná lahodnej polievky inšpirovanej Maďarskom.
Zdroj: zestfulkitchen.com

Gulášová polievka s mletým hovädzím mäsom

Chuť Maďarska, množstvo zeleniny a korenia robia z tejto gulášovej polievky s hovädzím zaujímavú alternatívu k tradičným receptom. Môžete použiť takmer akúkoľvek zmes zeleniny, ktorú chcete, dokonca aj mrazenú. Táto sýta polievka je skvelým predskokanom pre nejaké ľahšie hlavné jedlo, ako sú napríklad tieto banánové lievance .

Čo budeme potrebovať

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 veľká cibuľa (nakrájaná)
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 mrkva (nakrájaná na tenké plátky)
  • stopkový zeler (nakrájaný na tenké plátky)
  • 250 g nakrájaných húb
  • 30 ml papriky
  • ½ lyžičky rasce
  • ¼ lyžičky chilli papričky (voliteľné)
  • 1 zemiakov (ošúpaný a nakrájaný)
  • 900 ml kuracieho alebo hovädzieho vývaru
  • 50 g nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 125 g mrazeného hrášku

Postup

  • Hovädzie mäso, cibuľu, cesnak, mrkva, zeler, šampiňóny, papriku, rascu a chilli varte v holandskej rúre na strednú teplotu 10 až 15 minút, alebo kým mäso nie je dôkladne prepečené a nevyparí sa všetka tekutina.
  • Pridajte zemiaky, vývar, petržlen, paradajkový pretlak a sójovú omáčku a zmes priveďte do varu.
  • Znížte teplotu a varte 15 minút.
  • Pridajte hrášok a nechajte všetko dusiť ďalších 5 minút.

Pripravte si gulášovú polievku z pomalého hrnca. Mäso bude oveľa viac krehkejšie a chutnejšie. Doslova sa vám rozpadne na jazyku. Ak neviete, podľa akých parametrov vyberať pozrite sa na našurecenziu na elektrické hrnce a hneď spoznáte, ako vyzerá kvalitný produkt!

Hrniec plný červenej polievky plnej mletého mäsa a zeleniny.
Zdroj: natashaskitchen.com

Tradičná maďarská gulášovka z hovädzieho mäsa so smotanou

Táto polievka sa podáva po celom Rakúsku, Nemecku, Švajčiarsku a Maďarsku, ale nájdete ju aj v našich reštauráciách. My sme ale pre vás pripravili rovno aj recept na túto gulášovú polievku s hovädzím mäsom, aby ste si ju mohli vychutnať v pohodlí domova. S nami si môžete urobiť kompletný maďarský obed, pripravte si aj recept na tokáň , ktorý je plný lahodného mäsa.

Postup

  • 250 g cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 zelená paprika
  • 2 paradajky
  • pár vetvička čerstvej majoránky
  • extra panenský olivový olej
  • 500 g hovädzie holene (nakrájané na malé kocky)
  • 1 lyžička papriky
  • 1½ l hovädzieho vývaru
  • ½ lyžičky rasce
  • ocot z červeného vína
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 200 g zemiakov
  • kyslá smotana

Čo budeme potrebovať

  • Cibuľu olúpeme a nakrájame, cesnak olúpeme a prelisujeme, papriku zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Paradajky nakrájame nadrobno. Majoránku oberte a nasekajte nadrobno.
  • Do veľkej panvice nalejte poriadnu dávku oleja.
  • Cibuľu, cesnak a korenie zľahka orestujte, kým nezmäknú.
  • Pridajte hovädzie mäso a pokračujte vo varení, kým mäso nezhnedne a zelenina nie je uvarená.
  • Vmiešajte papriku a varte ešte 2 minúty, potom pridajte 200 ml hovädzieho vývaru.
  • Priveďte do varu a varte, kým sa nezredukuje na polovicu.
  • Pridajte majorán, rascu, štipku octu, paradajky, paradajkový pretlak a dobre okoreňte.
  • Pridajte liter vývaru a varte, kým mäso a zelenina nezmäknú, asi 1½ až 2 hodiny.
  • Olúpte, nakrájajte a pridajte zemiaky, plus zvyšný vývar a varte, kým nie sú zemiaky uvarené.
  • Podávajte s kopčekom kyslej smotany.
Tanierik plný hutnej polievky s kyslou smotanou pečivom.
Zdroj: daringgourmet.com

Čo s gulášovou polievkou podávať?

Ste pripravení objaviť perfektnú prílohu ku gulášovej polievke? Určite existuje niekoľko chutných možností, ktoré si môžete vybrať na podávanie spolu s týmto tradičným maďarským jedlom.

Kelové závitky
Pokiaľ hľadáte perfektnú prílohu ku gulášu, vyskúšajte kelové závitky. Chute sa chute dobre snúbia s tými gulášovými, najmä potom čo ich opečiete na masle.

Kukuričný chlieb
Kukuričný chlieb bude milovať snáď každý ak domácemu gulášu bude chutiť úplne skvele.

Zemiačiky
Zemiaky sú jednou z ďalších príloh ku gulášovej polievke. Chrumkavý a chutný zemiak sa dobre spojí s paradajkovými a paprikovými chuťami vývaru guláša.

Čerstvý chlieb
Určite neurobíte chybu, keď snúbite bochník chleba s gulášovou polievkou. Chleba namočte do polievky, rozlámajte a pridajte k dusenému hovädziemu mäsu, aby ste si vychutnali chuť každým sústom, alebo ho zahryzujte samostatne s trochou masla.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.