Guláš z hydiny: bude vám chutiť, budete ho milovať

Stiahneme teplotu a vložíme paradajky, osolíme, okoreníme, zalejeme ľahko vývarom a prikryjeme pokrievkou.

Väčšinou sú najlepšie prílohou kysnuté knedle , ktoré si môžete pripraviť podľa našich receptov.

Máte chuť na guláš? Skúste prerokuje odklon od tých tradičných a vyskúšajte skvelý hydinové guláš.

Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou, ako príloha sa hodia zemiakov alebo ryže.

Kurča, morku, sliepku či drobky

Na kuracie guláš sa dajú použiť prsné aj stehenné rezne v plátkoch alebo krájané na kocky. Komu nevadí oberania kostí v omáčke, tak sa hodí aj kura porciované na kúsky alebo kuracie štvrtky. Koža však vopred stiahneme.

ranej

  • rezne
  • Drůbkový guláš
  • 3 cibule
  • stehenné
  • petržlenová vňať
  • dusenú ryžu či cestoviny
  • 3 paradajky
  • {_96_}
  • soľ, korenie
  • hrsť pažítky na ozdobu
  • 3 lyžice masla
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 500 g drobkov

{_95_}

  1. Na panvici rozohrejeme maslo, potom sprudka orestujeme cibuľu cesnak a papriku.
  2. Dusíme pod pokrievkou asi 10 minút, občas premiešame.
  3. Podávame so zemiakmi, ryžou alebo zemiakovou knedľou,
  4. Cibuľu jemne pokrájame a sprudka osmažíme na masle
  5. Ako prílohu podávame ranej zemiaky , rôzne halušky, dusenú ryžu či cestoviny , niekedy sa hodí aj malé bramboráčky.
  6. Posypeme ju paprikou, zamiešame a pridáme umyté drobky pokrájané na menšie kúsky.
1/2 lyžičky kari korenia
zena.cz

mletá paprika

Na morčacie guláš je najlepšie vykostené mäso z morčacích stehien alebo vopred povarených krídiel . Ale aj morčacie prsia možno využiť podobne ako u kuracieho guláša. A rovnako tak aj do morčacieho guláša môžeme pridávať obdobné suroviny.

ranej

  • 4 strúčiky cesnaku
  • POSTUP
  • 1 cibuľa
  • Drůbkový guláš
  • Recept na kuracie guláš
  • 3 paradajky
  • Recept na krutí guláš
  • 3 cibule
  • 3 papriky
  • 2 lyžice masla

{_95_}

  1. Olúpeme a nadrobno nakrájame cibuľu a cesnak. Pridáme k zmesi a miešame.
  2. Kuracie mäso nakrájame na rezance a sprudka osmažíme na rozpálenom oleji.
  3. Osolíme, okoreníme a pridáme nakrájané paradajky a papriku.
  4. Zahustíme hladkou múkou a dochutíme horčicou.
  5. 3 lyžice oleja
  6. Zakryjeme pokrievkou a dusíme asi 15 minút.
  7. potrebuje dlhší čas na zmäknutia mäsa
  8. vykostené mäso z morčacích stehien alebo vopred povarených krídel
1 lyžica hladkej múky
pinterest.com

2 lyžice kečupu

Hydinové guláš je jemnejšia než bravčový, poskytuje však rovnako príležitosťou k úpravám podľa fantázie ako jeho známejší bravčový náprotivok.

Očistenú sliepke uvaríme v osolenej vode domäkka, potom mäso oberieme, nakrájame na kúsky a pripravíme obvyklým spôsobom guláš. Vopred uvarené mäso už nepotrebuje dlhší tepelnú úpravu, preto môžeme i ostatné suroviny tepelne upraviť skôr než do panvice vložíme mäso.

ranej

  • mäso z 1 sliepky
  • rezne
  • 2 lyžičky horčice
  • 1 cuketa
  • stehenné
  • kuracie guláš
  • morčacie guláš
  • 3 paradajky
  • soľ, korenie
  • 6 cherry paradajok

{_95_}

  1. uvaríme v osolenej vode domäkka, potom mäso oberieme, nakrájame na kúsky
  2. Sliepku vložíme do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme do zmäknutia.
  3. Ako na to? Najlepšie tipy sa nachádza v týchto 4 receptoch na guláš z hydinového mäsa !
  4. Na masle sprudka orestujeme morčacie nakrájané na kocky a cuketu na kolíky.
  5. Podávame so zemiakmi alebo kvalitnými cestovinami, posypané nadrobno nasekanou pažítkou.
1 lyžica sójovej omáčky
pinterest.com

V hrnčeku rozšľaháme studenú vodu s hladkou múkou a vmiešame do gulášu, pridáme kečup a podusíme ďalších 5 minút. Častejšie miešame, aby sa zahustená omáčka zospodu neprichytila.

slepačie guláš

Varíme ho väčšinou z drůbkové zmesi, ktorú tvorí srdiečka, žalúdky a kúsok pečene .

ranej

  • 1 lyžica masla
  • 1 cuketa
  • stehenné
  • rezne
  • INGREDIENCIE
  • soľ, korenie
  • Recept na kuracie guláš
  • 3 paradajky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • gulášové korenie

{_95_}

  1. Osolíme, okoreníme, pridáme sójovú omáčku.
  2. Necháme podusiť 5 minút a pridáme mäso zo sliepky. Spoločne podusíme ešte 5 minút.
  3. Dusíme s 2 lyžicami vody asi 20 minút.
  4. srdiečka, žalúdky a kúsok pečene
  5. Ak je cuketa mäkká, môžeme podávať.
  6. Pokvapkáme sójovkou a osolíme a okoreníme.
  7. Recept na slepačie guláš
  8. Stiahneme teplotu, pridáme pokrájanú cibuľu a cesnak.
Recept na drůbkový guláš
pinterest.com

Hydinové guláša sú lepšie, keď je šťava čo najviac prírodné , preto zahusťujeme nanajvýš len trochou múky, trochou strúhaného chleba alebo nastrúhaným surovým zemiakom .

Slepačie guláš robíme z vopred uvarené sliepky, ktorá predsa len potrebuje dlhší čas na zmäknutia mäsa . Preto najlepšie využijeme tlakový hrniec.

Kurča, morku, sliepku či drobky tak spracujeme v obľúbený pokrm plný dobrého korenia i zeleniny.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.