Grilujeme v alobale: mäso, zeleninu aj syry

Jedným zo spôsobov grilovanie je ten, kedy grilujeme plátky mäsa samotné, v zmesi s ďalším mäsom, údeninou alebo so zeleninou či ovocím a to všetko zabalené v alobale.

Zmesi pritom môžeme rôzne obmieňať. Alobal na grilovanie musí byť silnejší, prípadne ho dávame dvojito až trojito a pevne zabalíme.

Výhodné sú alobalovej misky, ktoré dobre zadržiavajú vypečenú šťavu. Grilujeme na zníženom rošte a dobu grilovania predĺžime asi o tretinu.

Viac o tom v nasledujúcich receptoch na grilovanie nielen mäsa v alobale.

Grilované zemiaky so slaninou v alobale

K chutnému mäsu patrí skvelá príloha v podobe grilovaných zemiakov.

INGREDIENCIE

  • 3 kusy alobalu
  • 10 menších zemiakov (najlepšie nových)
  • 6 plátkov slaniny
  • 2 cibule
  • soľ
  • korenie
  • ďalšie koreniny a bylinky podľa chuti
  • kyslá smotana

POSTUP

  1. Zemiaky dôkladne umyjeme a prekrojíme na polovicu.
  2. Potom si nakrájame cibuľu na kolieska alebo väčšie kocky a slaninu na štvorčeky.
  3. Vložíme do alobalu, okoreníme a dôkladne zabalíme do viacerých vrstiev alobalu.
  4. Teraz položíme na gril.
  5. Necháme na grile najmenej 30 minút.
  6. Pred podávaním necháme 10 minút odstáť v alobale.
  7. Podávame preliate kyslou smotanou alebo s rôznymi dresingy.

Grilované zemiaky so slaninou v alobale kissmysmoke.com

Grilovaná zelenina v alobale

Recept pre milovníkov zeleniny a vegetariánov, ktorý ak doplníme nejakým vhodným dipom bude skutočnou lahôdkou aj pre mäsožravce.

INGREDIENCIE

  • 1 mladá sladká kukurica
  • 4 malé nové červené zemiaky
  • 2 mladé mrkvy
  • 1 mladá cuketa
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie
  • bylinky podľa chuti
  • 1 lyžica dijonskej horčice

POSTUP

  1. Rozpálime gril.
  2. Nakrájame zeleninu, kukuricu na 4 diely, zemiaky na polovicu, mrkvy na polovicu, cuketu na hrubšie kolieska, cibuľu na klinky.
  3. Zeleninu premiešame v mise, osolíme a okoreníme.
  4. Pridáme bylinky.
  5. Vložíme do alobalu a dôkladne zabalíme do viacerých vrstiev alobalu.
  6. Teraz položíme na gril.
  7. Necháme na grile najmenej 25 – 30 minút.
  8. Pred podávaním necháme 10 minút odstáť v alobale.
  9. Podávame preliate kyslou smotanou alebo s rôznymi dresingy.

Grilovaná zelenina v alobale pillsbury.com

Grilovaná ryba v alobale

Grilovať sa dá aj zdravo, tak prečo neskúsiť nejakú rybu a nepochutná si.

INGREDIENCIE

  • 800 g rýb, pstruh
  • 2 ks citrónov
  • 1 zväzok byliniek – kôpor, bazalka, trebuľka, pažítka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g masla
  • soľ a korenie
  • 1 lyžica oleja – na potretie alobalu

POSTUP

  1. Umyté citróny nakrájame na plátky, pretlačený cesnak premiešajte so zmäknutým maslom.
  2. Pstruhy osolíme, okoreníme, nakrojíme po bokoch.
  3. Do každého pstruha dáme kúsok masla s cesnakom, bylinky a plátkami citrónu.
  4. Alobal potrieme olejom a každého pstruha zabalíme zvlášť do alobalu.
  5. Grilujeme na rozohriatom grile z každej strany 10-15 minút, podľa veľkosti pstruha.

Grilovaná ryba v alobale livestrong.com

Grilovaný hermelín v alobale

INGREDIENCIE

na 4 porcie

  • 4 ks hermelínu
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice grilovacieho korenia s bylinkami
  • 1 lyžica pepřového korenia

POSTUP

  1. Hermelíny namočíme do oleja
  2. Posypeme je grilovacím korením s bylinkami a zmesou farebného podrveného korenia.
  3. Každý syr zvlášť zabalíme úhľadne do alobalu a to tak, aby nám pri grilovaní olej nevytekal.
  4. Hermelíny grilujeme na dobre rozpálenom rošte asi 8-10 minút, pritom je ale neotáčame.
  5. Z vrchu balíčky rozbalíme, pekne upravíme a spolu s otvoreným alobalom ešte horúce servírujeme.

Grilovaný hermelín v alobale receptyonline.cz

Grilované kurča na bylinkách v alobale

INGREDIENCIE

  • 5 vykostených kuracích stehien bez kože
  • 2 lyžička rozotreného cesnaku
  • 2 cibule na jemné plátky
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/2 lyžičky sušenej alebo čerstvej bazalky
  • 1/4 lyžičky kôpru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia
  • 3 lyžice oleja
  • 8 menších zemiakov nakrájaných na plátky
  • 200 g plátkov húb

POSTUP

  1. V miske zmiešame dohromady všetko korenie a olej.
  2. Zmesou potrieme kurčatá, zemiaky a huby
  3. Pripravíme si alobal na veľké štvorce.
  4. Rozdelíme kurčatá, zemiaky a huby medzi jednotlivé štvorce z alobalu.
  5. Alobal dobre zabalíme.
  6. Balíčky kladieme na rozohriaty gril.
  7. Z každej strany grilujeme aspoň 20 minút.
  8. Z vrchu balíčky rozbalíme, pekne upravíme a spolu s otvoreným alobalom ešte horúce servírujeme.

Grilované kurča na bylinkách v alobale lecremedelacrumb.com

Prvé výhodou grilovanie v alobale je, že môžeme grilovať rôzne zostavené zmesi a tým môže byť grilované jedlo pestrejšia. Grilované pokrmy môžeme príležitostne v alobale i servírovať.

Druhá výhoda je tá, že pripravovaný pokrm sa skôr pečie a tým nie je tak osmahlý pre tých, ktorým to zo zdravotných alebo iných dôvodov nevyhovuje. Tretia výhodou je to, že ak nás nepríjemne prekvapí počasie, takže sa nedá grilovať vonku, jednoducho pripravené alobalovej balíky upečieme pod domácim grilom alebo v rúre.

A ak vám chýba alobal, môžete si ugrilovať treba mleté ​​mäso na burgery .

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.