Grilované ohnivé plátky z grilu: recepty nielen z mäsa

Vonkajšie grilovanie umožňuje meniť chute podľa ľubovôle. Niekedy plánujeme grilovanie tak, že po ňom ešte chvíľu posedíme, zvlášť vtedy, ak máme pozvaných priateľov a že posedenie doplníme obľúbenými nápojmi.

Potom dáme prednosť grilovanie, ktoré vynikne svojou ostrejšie chuťou.

Veľmi obľúbené sú suroviny pripravené na plátky, táto úprava je pomerne rýchla.

Vyberte si teda niektoré z ponúkaných receptov na grilované ohnivé plátky.

Grilované pikantné kuracie plátky

Kuracie mäso sa dá pripraviť na veľký počet spôsobov a toto je jeden z nich, prepojenie pikantné chute a citrónu strojí za to.

INGREDIENCIE

  • 4 plátky kuracích pŕs
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • citrónová šťava zo stredného citrónu
  • 1 lyžica rozotreného cesnaku
  • 1 lyžička chilli drvené
  • korenie a soľ
  • 1 lyžička tymianu a koriandra
  • malá cibuľka

POSTUP

  1. Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na plátky.
  2. Mäso dáme bokom a pripravíme si väčšiu misku.
  3. Do nej nalejeme 5 veľkých lyžíc olivového oleja, nakrájame cibuľku na kocky a vytlačíme citrónovú šťavu (pre ostrejšiu chuť môžete pridať i kôru).
  4. Kuracie mäso potrieme z každej strany cesnakom, posolíme, okoreníme a pridáme drvené chilli.
  5. Mäso vkladáme do misky priebežne s nasekaným tymianom a koriandrom.
  6. Plátky dáme na 2-4 hodiny odpočinúť do chladničky.
  7. Rozpálime gril a z každej strany grilujeme 4-5 minút.
  8. Pri podávaní posypeme jarnou cibuľkou a priložíme kúsok limety.
  9. Možno podávať s domácim pivným chlebom a ľubovoľným dipom.

Grilované pikantné kuracie plátky perfektnipostava.cz

Pikantné grilované bravčové krkovička

INGREDIENCIE

  • 4 plátky bravčová krkovička
  • 6 lyžíc sójovej omáčky
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžička chilli omáčky
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • soľ
  • korenie farebný drvené

POSTUP

  1. V panvici zmiešame paradajkový pretlak, sójovú omáčku a med.
  2. Pridáme nastrúhanú kôru z citróna, chilli omáčku a zmes privedieme k varu.
  3. Krátko povarte a nechajte ju mierne vychladnúť.
  4. Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme.
  5. Z každej strany potrieme marinádou a necháme uležať do druhého dňa v chladničke.
  6. Potom dáme plátky mäsa na rozpálený gril a z každej strany je opekáme asi 8 minút.

Pikantné grilované plátky z cukety s ohnivým dipom

INGREDIENCIE

  • 3 stredné cukety
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička feniklu
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • 1 lyžička koriandra
  • ½ lyžičky drveného chilli
  • korenie
  • šťava z 1 citróna
  • soľ
  • čerstvý koriander, obloha

na dip

  • 300 g hustého bieleho jogurtu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 lyžička rozotreného cesnaku
  • 1/2 lyžičky zázvoru
  • 1/2 lyžičky garam masala
  • biele korenie
  • soľ
  • 1/2 lyžičky drveného chilli

POSTUP

  1. Na suchej panvici orestujte všetko korenie asi minútu.
  2. Vyberte z tepla, nechajte vychladnúť, potom dajte do mažiara a rozbite korenia na jemno.
  3. Nakrájajte cukety na 0,5 cm plátky pozdĺžne.
  4. Cukety osoľte, pustí vodu a potom posypjte zmesou korenia.
  5. Vložte na gril a grilujte z každej strany 5-6 minút.
  6. Medzitým si pripravte ohnivý dip.

  7. Rozmiešajte biely jogurt, pridajte doň citrónovú šťavu, cesnak, korenie, soľ a olivový olej.
  8. Cukety servírujeme s dipom, citrónom a posypeme čerstvými bylinkami.

Pikantné grilované plátky z cukety s ohnivým dipom lazycatkitchen.com

Grilované plátky, kde bolo použité väčšie množstvo korenia majú samy o sebe tak výraznú chuť, že k nim väčšinou podávame len chlieb.

K ohnivým plátkom je nevyhnutné podávať niektorý z vhodných nápojov. Pretože výraznú chuť majú v obľube hlavne dospelí, tak to v prvom rade bude asi dobre vychladené pivo. Namiesto piva sa hodí aj kvalitnejšie biele alebo červené víno vo fľašiach.

Nu a pre abstinentov je nie trhu dostatočný výber minerálnych vôd alebo limonád. Ako urobiť výborné limonády , navyše bez prebytočných kalórií, si prečítajte v jednom z našich ďalších článkov.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.