Francúzske zemiaky

Príprava

Príprava

0 min.
Varenie

Varenie

0 min.
Porcie

Porcie

8 porcií
Katégoria

Kategória

Francúzske zemiaky

Ingrediencie

500g zemiakov
200ml smotany na varenie
150g slaniny
4 vajíčka
klobása
maslo
soľ
korenie

Postup receptu

1. Najskôr si dáme variť zemiaky celé aj so šupkou. Zemiaky budeme variť pol hodinu. Potom zemiaky vyberieme, ošúpeme a nakrájame.

2. Potom si spravíme dve vajíčka na tvrdo. Nakrájame. Ďalej si pripravíme a pokrájame klobásu.

3. Pripravíme si slaninu, ktorú opečieme na panvici. 

4. Ako ďašie si pripravíme misku, v ktorej si vymiešame smotanu so zvyšnými dvoma vajíčkami. Hmotu dochutíme korením a soľou.

5. Teraz už tá hlavná príprava. Zapekaciu misu si vytrieme maslom a poukladáme na spodok nakrájané plátky zemiakov. Na zemiaky dáme opečenú slaninku a nakrájané vajíčka. Znova dáme poschodie zemiakov a zalejeme trištvrťkou smotany s vajíčkami. Teraz poukladáme klobásu a na ňu zemiaky. Obalíme alobalom a dáme zapiecť do predhriatej rúry na 180°C na pol hodinku.

6. Po 30 minútach zložíme alobal a zalejeme zvyškom smotany a dáme zapiecť ešte na 10-15 minút.  

Ďalšie recepty z kategórie Francúzske zemiaky

Pozrite si aj iné chutné recepty