Fazuľové rýchlovky sú zdanlivý protirečenie – fazuľa sú preslávené svojou dlhou dobou prípravy. Čo sa teda skrýva pod pojmom rýchlovky z fazule?
Strukoviny možno dnes bežne kúpiť sterilizovanej – sú mäkké a prakticky pripravené na konzumáciu. Takto možno v priebehu niekoľkých minút pripraviť veľmi zdravú fazuľovú polievku, lahodný fazuľový guláš alebo obľúbené fazuľa kyslo.
Ktoré sú tie najobľúbenejšie recepty zo sterilizovaných fazúľ a fazuľových luskov? To zistíte v týchto 5 jednoduchých receptoch na fazuľové rýchlovky!
Fazuľové rýchlovky na rôzne spôsoby
U fazuľových rýchloviek si môžeme zvoliť nielen množstvo, ale aj chuť, ktorá môže byť ostrejšie alebo napríklad pre deti jemnejšie.
Podľa toho vyberáme druh fazule. predovšetkým potom druh nálevu. Z korenín sa samozrejme uplatní:
- mletá sladká paprika
- 1 plechovka bielej fazule
- 1 lyžica cukru
- INGREDIENCIE
- tabasco
- úzné zmesi, napríklad gulášové korenie
Z koreniacich prípravkov sa používa hlavne:
- kečup jemný i ostrý
- fazuľový guláš
- worcesterová omáčka
- údenina
Pre zjemnenie hotového pokrmu môžeme pridať kyslú smotanu .
Medzi základné suroviny, ktorými fazuľa dopĺňame, patria:
- {_116_}
- POSTUP
- 2 papriky
Prílohy nie sú k fazuli potrebné, pre väčšie jedákov je podávame s chlebom alebo iným pečivom.
mäso
1/2 litra vývaru
soľ, korenie
- ligurček
- 2 plechovky bielej fazule
- 1 zeler
- zázvor
- 2 paradajky
- petržlenová vňať
- rýchlovky
- 3 lyžice octu
- 2 lyžice masla
soľ
- Na masle opražíme cibuľku, pridáme mrkvu a zeler, po 5 minútach podlejeme trochou vývaru, osolíme, okoreníme, pridám majoránku.
- Trochu povaríme, dolejeme zvyšok vývaru, prisypeme polovicu fazule a povaríme ďalších 5 minút.
- V hrnčeku studenej vody rozmiešame hladkú múku a vlejeme do fazuliek
- Po 2 minútach polievku vypneme a podávame posypané petržlenovou vňaťou.

Objavte podobné tipy
sójová omáčka
soľ, korenie
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica kečupu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 cibuľa
- kyslú smotanu
- bazalka
- 2 cibule
- Recept na fazuľu na kyslo
- 2 strúčiky cesnaku
- petržlenová vňať
- Pochváľte sa
- 1 šalátová uhorka
- 2 plechovky fazule v slanom náleve (biele červené)
soľ
- Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme papriky a paradajka.
- Osolíme, okoreníme a okoreníme. Pridáme na kolieska alebo na kocky nakrájaný salámu.
- Zalejeme vývarom a pridáme fazuľu. Zalejeme sojovkou a vmiešame kečup.
- Povaríme 10 minút a podávame s pečivom.

200 g feta syru
soľ, korenie
- Fazuľový šalát
- Recept na fazuľový guláš
- ligurček
- kyslú smotanu
- 2 paradajky
- 2 lyžice octu
- 1 lyžička cukru
- chilli korenie
- chlebom
- fazuľové rýchlovky
- 1 paradajka
soľ
- Na masle opražíme cibuľu, zalejeme ju vývarom, pridáme fazuľu, soľ, korenie a korenie.
- Povaríme 10 minút a dochutíme octom a cukrom.
- V hrnčeku so studenou vodou rozmiešame hladkú múku a dobre ju vmiešame do fazuľové zmesi.
- Počkáme, až Fazle znovu prejdú varom a po 5 minútach vypneme.
- Podávame so smotanou, ligurčekom a chlebom.

Úplne najrýchlejším a zároveň nutrične vyváženým pokrmom sú fazuľa s údeninou a kyslou kapustou .
Tip na záver:
soľ, korenie
- fazuľová polievka
- majoránka
- 1 kyslá smotana
- Fazuľa na kyslo
- 2 paradajky
- chlebom
- 200 g slovenský salámy
- 1 plechovka sterilizovaného rímskeho hrachu
- niekoľko listov hlávkového šalátu
soľ
- Zeleninu nakrájame na malé kocky a vložíme do misy.
- Prisypeme zliatou fazuľu a hrach a nadrobený syr.
- Osolíme, okoreníme a pridáme bazalku.
- Polejeme olivovým olejom, dobre premiešame a necháme hodinu odležať v chladničke.
- Servírujeme na listoch šalátu s kvalitným bielym pečivom.

Fazuľové struky na smotane
soľ, korenie
- 2 plechovky fazuľových strukov
- ligurček
- 2 lyžice masla
- 1 liter vývaru
- 3 lyžice octu
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 smotana na šľahanie
- 2 lyžice kôpru
- mletá paprika
soľ
- Na masle orestujeme cibuľu a pridáme struky, zalejeme vývarom.
- Osolíme, okoreníme, pridáme kôpor a povaríme 3 minúty.
- Rozmixujeme a polievku vrátime do hrnca, prisypeme zvyšok fazule.
- Necháme znovu prejsť varom a po troch minútach dochutíme octom a cukrom.
- Povaríme ešte 2 minuky a vypneme.
- Podávame so zemiakmi a vajcom.

Tip na záver:
Trochu náročnejšie na dobu prípravy, ale aj výborné sú balkánske fazuľa s feta syrom alebo kovbojské fazuľa na cibuľu a cesnaku.
Jestli milujete fazole, ale chtěli byste si je připravit doma, avšak rychleji a zároveň výživněji, můžete využít tlakový hrnec. Čerstvé fazole jsou zajisté zdravější než ty z plechovky. Pokud se zaměstnáváte výběrem tlakového hrnce, do vaší domácnosti, sledujte naše tipy.
fazuľa s údeninou a kyslou kapustou .