Výborné recepty na vianočné pečivo s jamkou pre tento rok! Akú variantu vyskúšate?

Vianočné koláčiky s jamkou uprostred asi nie sú pre nikoho žiadnou neznámou.

Ale vedeli ste, že má mnoho chutných aj zdravých variantov?

Alebo že toto jednoduché, ale veľmi dobré pečivo pečú aj za „veľkou vodou“?

V nasledujúcom článku si predstavíme hneď 5 jednoduchých receptov na jamkové pečivo, ktoré zvládnete ľavou zadnou.

Dobrú chuť!

Sadlové jamkové cukrovinky

Sadlové jamkové cukrovinky s kakaom je obľúbenou klasikou, a to nielen na Vianoce. Cesto je vďaka maste veľmi vláčne as náplňou si môžete vyhrať podľa fantázie. Čo by ste do sadlových cukroviniek dali vy?

INGREDIENCIA

  • 200 g hladkej múky
  • 200 g cukru múčka
  • 170 g sadla
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 3 lyžice kakaa
  • linecká marmeláda (alebo akákoľvek iná, ktorú máte radi)

Postup:

  • Múku zmiešajte s cukrom, mletými orechmi a kakaom.
  • Potom pridajte masť a vypracujte cesto.
  • Ak by bola zmes veľmi sypká, pridajte viac masti.
  • Cesto dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny odstáť.
  • Vyberte cesto z chladničky a tvorte z neho v dlaniach guličky zhruba s priemerom 2 cm.
  • Do guličiek urobte jamky a naplňte ich marmeládou.
  • Takto pripravené ich vložte na plech s papierom na pečenie a dajte piecť na 160 °C zhruba po dobu 10 minút.
Kakaové pečivo plnené marmeládou.
www.juliasalbum.com

Máme pre vás aj výborné recepty na vianočné pečivo z hrnčeka 5x inak. Inšpirujte sa!

Orieškovo-škoricové jamkové cukrovinky

Vyskúšajte zase niečo trochu nové. Príprava tohto pečiva je naozaj jednoduchá a jeho chuť úplne luxusná.

INGREDIENCIA

  • 2 bielky
  • 150 cukru
  • 200 g mletých lieskových orieškov (prípadne môžete použiť aj iné mleté ​​orechy)
  • 2 lyžice mletej škorice
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 1-2 lyžice pikantnejšie džemu

POSTUP

  • Bielky so štipkou soli vyšľahajte do peny a postupne zašľahajte do zmesi práškový cukor – výsledkom by mal byť hladký a lesklý sneh.
  • Z tohto vzniknutého snehu odoberte do zdobiaceho vrecka cca 2-3 polievkové lyžice.
  • K zvyšnej zmesi zľahka vmiešajte vanilkový extrakt a mleté ​​orechy zmiešané so škoricou.
  • Zo zmesi vlhkými rukami robte guličky veľkosti zhruba ako vlašský orech, ktoré ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Keď máte urobené všetky guličky, vlhkým prstom do každej guličky urobte jamku.
  • Jamky vyplňte snehom, ktorý ste si odložili – môžete robiť iba so snehom, alebo pod sneh kvapku pikantného džemu, ktorý pekne osvieži chuť cukroviniek.
  • Pečte v rúre zahriatej na 100 ° C cca 40 – 45 minút.
  • Vyberte z rúry a nechajte na plechu úplne vychladnúť.
  • Skladujte v uzavretej dóze.
Cukrovie plnené snehom z bielkov na tanieri.
www.varecha.pravda.sk

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom teste?

Jamkové pečivo s mandľami

Príprava tohto pečiva je veľmi jednoduchá, rýchla a možno ho pripraviť už na začiatku adventu.

INGREDIENCIA

  • 300 g mletých lieskových orieškov
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 vajce
  • 1 bielok
  • 100 g mandlí
  • trochu tuku na potretie plechu

POSTUP

  • Na kuchynskú dosku nasypte mleté ​​oriešky, cukor, celé vajcia a sneh z bielkov.
  • Vypracujte hladké cesto a vytvarujte malé guličky, ktoré sploštite prstom.
  • Preložte ich na plech vymastený tukom.
  • Do jamky vložte mandľu.
  • Pečte na miernej teplote.
Cukrovie plnené mandlí.
www.dobruchut.aktuality.sk

Americké jamkové pečivo

Jamkové pečivo majú radi aj za oceánom. V akých variáciách ho tam robia av čom je iné? Recept na americké jamkové „cookies“ nájdete práve tu.

INREDIENCIE

  • 300 g hladkej múky
  • 180 g práškového cukru
  • 130 g masla
  • 1 vajce
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • ½ lyžičky mandľového extraktu
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • koktailové čerešne

Postup:

  • Vyšľahajte najprv maslo s cukrom a vajcom.
  • Potom pridajte múku, jedlú sódu a vanilkový a mandľový extrakt.
  • Vypracujte cesto a nechajte ho odležať po dobu 1 hodiny.
  • Potom z cesta tvorte malé guličky, urobte do nich jamku a dajte na plech s papierom na pečenie.
  • Pečte na 180 °C po dobu 10-12 minút.
  • Po upečení nechajte vychladnúť a do jamky dajte koktailové čerešne.
Cukrovie plnené koktailovou čerešňou.
www.sugar-n-spicegals.com

Zdravé jamkové cukrovinky

Maškrtiť cez Vianoce zdravo a bez výčitiek? Prečo nie. V nasledujúcom recepte na zdravé ovsené jamkové cukrovinky si ukážeme, ako na to len s minimálnym množstvom cukru. Už ste skúšali aj naše recepty na špaldové pečivo ?

INGREDIENCIA

  • 120 g hladkej múky
  • 100 g mletých ovsených vločiek
  • 70 g cukru múčka
  • 80 g mletých vlašských orechov
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 100 g kokosového oleja
  • 1 vajce
  • marmeláda bez cukru

POSTUP

  • Zmiešajte všetky suché ingrediencie a potom pridajte kokosový olej a vajcia.
  • Vypracujte cesto (v prípade potreby pridajte viac oleja) a tvorte guličky.
  • Urobte do nich jamky a naplňte obľúbenou marmeládou bez cukru.
  • Vložte do rúry a pečte na 180 ° C po dobu 10-15 minút.
Ovsené vianočné pečivo s marmeládou.
www.flourish-living.com

Ako je vidieť, jamkové vianočné pečivo možno pripraviť na rôzne spôsoby, a aj vy určite máte ten svoj.

Malé bochníky navyše urobia radosť aj mimo vianočného času.

Možno ich plniť rôznymi druhmi náplne a využiť do nich napríklad sezónne ovocie a džemy.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.