Luxusné recepty na nanuky podomácky na jednom mieste. Skvelé letné osvieženie!

Milujete vy aj vaša rodina zmrzlinu?

Potom vyskúšajte naše recepty na domáce nanuky!

Sú oveľa lepšie a zdravšie ako tie kupované.

Navyše na ich výrobu nepotrebujete ani zmrzlinovač, stačí len mraznička a formičky, čiže formičky, ktoré sa dajú dnes bežne kúpiť v mnohých variantoch, prípadne aj iné malé nádobky.

Na to niečo málo základných surovín, trochu času na prípravu a čakanie na dostatočné zmrazenie.

Užite si to!

Domáci jahodový nanuk

Milujete jahody a máte chuť na letné osvieženie v podobe nanuku? Tak prečo si nepripraviť domáci nanuk bez ďalších zbytočných nezdravých látok. Užite si náš jednoduchý recept!

INGREDIENCIA

  • 300 g čerstvých jahôd
  • 5 lyžíc medu, podľa chuti

POSTUP

  1. Jahody umyte a zbavte stopiek.
  2. Odkvapkané ich rozmixujte, podľa chuti oslaďte a prípadne narieďte trochou vody.
  3. Hotovú zmes nalejte do formičiek na nanuky.
  4. Nechajte 12 hodín mraziť.
Nanuky z jahôd servírované vedľa čerstvých jahôd.
www.recipes.sainsburys.co.uk

Máme pre vás aj ďalšie vyskúšané recepty na luxusnú domácu zmrzlinu , po ktorej sa budete olizovať až za ušami. Inšpirujte sa!

Smotanový nanuk s čerstvým ovocím

Čerstvé ovocie je tá najlepšia surovina na výrobu domáceho nanuku. Nanuky si môžete vyrobiť z ľubovoľného ovocia, ktoré máte momentálne k dispozícii.

INGREDIENCIA

  • 1 hrnček ľubovoľného ovocia
  • 250 g smotanového jogurtu
  • 3 lyžice medu
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • hrsť sekaných orieškov

POSTUP

  1. Umyté ovocie rozmixujte.
  2. Do tvoridiel na nanuky dajte vždy vrstvu smotanového jogurtu, potom ovocie a celý postup ešte raz zopakujte.
  3. Môžete medzi vrstvy podľa chuti pridať aj sekané oriešky.
Nanuky z ovocia a smotanového jogurtu.
www.vintagekitty.com

Domáce Míša nanuk

Pripravte si túto klasickú mrazenú tvarohovú pochúťku, ktorú si zvládnete doma pripraviť rovnako dobrú, ak nie lepšiu, ako majú v obchodoch.

INGREDIENCIA

  • 250 g jemného tvarohu
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 180 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice kyslej smotany 16%

Na čokoládovú polevu:

  • 150 g horkej čokolády
  • 2 lyžice oleja

POSTUP

  • V miske spolu vyšľahajte tvaroh, práškový a vanilkový cukor.
  • Prilejte dobre vychladenú sladkú smotanu a vyšľahajte nadýchaný krém, ktorý nakoniec osviežte ešte kyslou smotanou.
  • V tejto fáze ochutnajte a prípadne ešte doslaďte cukrom.
  • Tvarohový krém plňte do formičiek na nanuky a uložte do mrazničky na aspoň 4 hodiny.
  • Mrazené nanuky potom máčajte do rozpustenej čokolády, ktorú ste premiešali s tukom.
Tvarohové nanuky v čokoládovej poleve.
www.recepty.aktuality.sk

Hľadáte jednoduchý múčnik na nedeľu? Máte radi osviežujúce krémové dezerty? Stavte na českú klasiku a vyskúšajte naše recepty na Míša rezy ! Vyberte si obľúbený, odľahčený, alebo dokonca vegánsky variant, všetky zvládnete behom chvíľky.

Melónový nanuk

Tieto nanuky nielen skvele vyzerajú, ale aj luxusne chutia! Vyrábajú sa prevažne z ovocia a ďalej sa používajú čokopecičky a kokosové mlieko. Sú úžasne osviežujúce a zamilujú si ich aj vaše deti.

INGREDIENCIA

  • cca 3 a ½ šálok nakrájaného vodného melónu bez kôstok
  • 5 a 1/2 lyžice krupicového cukru
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • 1/2 šálky konzervovaného kokosového mlieka, dobre pretrepaného
  • 6 stredných kivi
  • 1 lyžica malých čokopiecik

POSTUP

  • Pridajte melón, 2 lyžice kryštálového cukru a citrónovú šťavu do mixéra a mixujte, kým vám nevznikne kaša.
  • Odoberte penu a potom zmes opatrne nalejte do 10 formičiek na nanuky, každú naplňte asi do 2/3.
  • Vršky posypte čokopecičkami a potom pomocou tyčinky na nanuky jemne zatlačte dole, aby sa čokopecičky ponorili (zatlačte smerom k stranám, aby ste ich po zmrznutí videli).
  • Podľa potreby utrite strany.
  • Zakryte viečkom a vložte do nanukov tyčky.
  • Dajte do mrazničky na 3 a 1/2 hodiny.
  • Počas posledných 30 minút mrazenia nanukov vyšľahajte dohromady kokosové mlieko s 1 a 1/2 lyžicou cukru.
  • Dajte do chladničky na 30 minút.
  • Vyberte nanuky z mrazničky, odoberte viečko a opatrne nalejte malú lyžicu osladeného kokosového mlieka do rovnomernej vrstvy cez vrstvu melónu.
  • Vyčistite strany podľa potreby.
  • Vráťte do mrazničky, odkryté a nechajte tam mraziť 45 minút.
  • Medzitým z kivi odrežte vršky a lyžicou z nich naberte dužinu.
  • Preneste dužinu kivi do mixéra spolu s 2 lyžicami kryštálového cukru.
  • Pulzujte, kým sa zmes dobre nerozmixuje.
  • Zmes pretlačte cez jemné sitko do misky pomocou gumovej stierky, aby ste odstránili semienka (môžete pridať aj trochu potravinárskej gélovej farby).
  • Rozmixované kivi dajte do chladničky na 30 minút.
  • Vyberte nanuky z mrazničky a opatrne nalejte asi 1 lyžicu zmesi kivi na kokosovú vrstvu.
  • Vráťte do mrazničky na ďalšie asi 2 – 3 hodiny.
  • Ak chcete vybrať nanuky z foriem, dajte formičky na niekoľko sekúnd pod teplou vodou (nedovoľte, aby sa voda dotkla kivi časti hore) a potom pomaly vytiahnite z foriem.
  • Dobrú chuť!
Nanuky z melónu, kivi, čokolády a kokosového mlieka.
www.cookingclassy.com

Domáce Magnum nanuk

Kto by nemiloval Magnum! Touto pochúťkou sme sa inšpirovali aj my v našom recepte.

INGREDIENCIA

  • 200 ml smotany na šľahanie 33%
  • ½ konzervovaného sladeného kondenzovaného mlieka
  • 100 ml mlieka do kávy 10%
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na čokoládovú polevu:

  • 300 g čokolády (aspoň 50% kakaa)
  • 70 g kokosového oleja

POSTUP

  • Zo smotany, salka, mlieka do kávy a vanilky vyšľahajte tekutú zmes.
  • Nešľahajte dlho – stačí necelá minúta.
  • Zmrzlinovú zmes nalejte do formičiek na nanuky, pridajte drievka a uložte do mrazničky aspoň na 6 hodín, ideálne na noc.
  • Neskôr stuhnuté nanuky máčajte vo vysokom pohári do vychladnutej čokoládovej polevy, ktorú ste si vymiešali z rozpustenej čokolády a kokosového oleja.
  • Nanuky drievkami zapichnite do polystyrénovej formy a dajte ešte na 30 minút do mrazničky, aby čokoláda dobre stuhla.
Smotanový nanuk v čokoládovej poleve.
www.recepty.aktuality.sk

Premýšľate, ako si doma navodiť príjemnú klímu? Mrknite, ako fungujú mobilné klimatizácie z nášho veľkého testu .

Akú príchuť nanukov zvoliť?

  • Do svojich domácich nanukov môžete začleniť takmer akékoľvek prísady , vrátane sušeného ovocia, orechov, čokolády a dokonca aj korenia.
  • Alkohol je tiež možnosť, ale nemrzne, takže dávajte pozor, aby ste ho nepridávali príliš veľa.
  • Väčšina nanukov má ovocnú príchuť, takže použitie toho najzrelšieho ovocia , ktoré sa vám dostane do rúk, je zásadné; čím sladšie ovocie, tým menej cukru budete potrebovať a nanuky budú chutiť prirodzenejšie.
  • Niektoré nanuky sú na mliečnej báze , používajú mlieko, smotanu, jogurt alebo sladené kondenzované mlieko. Je zrejmé, že je rovnako dôležité používať vysoko kvalitné mliečne výrobky ako zrelé ovocie.
  • Nanuky môžete osladiť kryštálovým cukrom, ale namiesto toho je možné pridať aj med, agávový sirup a ďalšie prírodné cukry .

Horúce letné dni priamo volajú po nejakom tom lahodnom osviežení v podobe nanukov a nielen to, pripraviť môžete aj osviežujúce nápoje. Ak nespracujete všetko sezónne ovocie do nanukov, použite zvyšok v našich receptoch na domáce limonády !

A ako sa vám naše recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.