Gnocchi, halušky a halušky nie sú tri rôzne jedlá, ale iba tri rôzne názvy pre rovnaký druh prílohy k mäsitým alebo zeleninovým pokrmom alebo k omáčkam.
K týmto trom názvami môžeme pridať ešte špecle a naše zemiakové kolíky.
Líšiť sa môžu v používanej základnej surovine, ktorú môže byť múka alebo zemiaky a v spôsobe prípravy alebo veľkosti.
Pre tento článok sme vám pripravili 3 skvelé recepty, nebudete ľutovať.
Domáce gnocchi so špenátom a smotanou
Pravé italské bramborové gnocchi. Výsledkem mají být lehké, nadýchané a malé nočky. Ale pozor pokud přidáte příliš mnoho mouky budou gumovité.
INGREDIENCIE
na gnocchi
- 1 kg múčnych, uvarených, nastrúhaných zemiakov
- 3 veľké vajcia, ušľahané
- 300 g hladkej múky alebo menej – presné množstvo závisí od druhu zemiakov
- soľ
INGREDIENCIE
- 3 lyžice masla
- 4-5 strúčikov cesnaku na plátky
- 300 g mrazeného listového špenátu
- soľ
- 150 ml smotany na varenie
- 2 lyžice strúhaného parmezánu
POSTUP
- Pripravíme cesto na gnocchi.
- Zavaríme vodu na varenie.
- Zemiaky premiešame so všetkými surovinami a vytvoríme cesto.
- S cestom pracujeme rýchlo, inak nám zredne.
- Vytvoríme tri menšie valčeky a z nich odkrajujeme menšie kocky.
- Tvarujeme halušky, ktoré môžeme stlačiť vidličkou.
- Dáme do vriacej osolenej vody uvariť., Varíme do vyplávaniu na povrch.
- V panvici rozohrejeme maslo a opečte na ňom cesnak.
- Pridáme listový špenát a necháme úplne povoliť.
- Premiešame, osolíme a zalejeme smotanou na varenie.
- Necháme zhustnúť, dosolíme, primiešame strúhaný parmezán a spojíme s haluškami.
prostreno.cz
Zapekané gnocchi s omáčkou zo štyroch syrov
INGREDIENCIE
- 500 g gnocchi
- maslo na vymastenie zapekacej misky
- 125 g (pol balenia) ricotty
- 100 g mozzarelly, natrhané na kúsky
- 100 g syra s modrou plesňou, rozdrobeného
- 50 g parmezánu, nastrúhaného
POSTUP
- Zahrejeme rúru na 180 ° C.
- Gnocchi uvarte podľa receptu uvedeného vyššie, scedíme a necháme odkvapkať.
- Zapekaciu misu vymastíme maslom, vysypeme do nej gnocchi.
- Rovnomerne posypeme ricottou, mozzarellou, syrom s modrou plesňou a parmezánom.
- Zapekáme cca 20 minút, aby sa syry roztavili a povrch zezlátl.
gnamgnam.it
Objavte podobné tipy
Halušky s kyslou kapustou a údeným mäsom
Tradičné slovenské pokrm, ktorý si skoro každý dáva rád pri svojej návšteve tejto krajiny, nemusíte cestovať, keď dostanete chuť, môžete si ich pripraviť aj doma.
INGREDIENCIE
- 750 g zemiakov
- 400 g kyslej kapusty
- 200 g údenej varené mäso
- 250 g polohrubá múka
- soľ
POSTUP
- Údené mäso nakrájame na kocky, opražíme s lyžicou oleja, pridáme kyslú kapustu, osolíme (môžeme aj jemne okoreniť) a podusíme 10-15 minút.
- Zemiaky nastrúhame, osolíme a dobre premiešame s múkou.
- Do vriacej osolenej vody hádžeme halušky cez špeciálny cedidlo (alebo cez strúhadlo s veľkými otvormi).
- Opatrne raz premiešame.
- Keď halušky vyplávajú na povrch, scedíme ich.
- Halušky premiešame s kapustou a podávame.
borik-stodolamax.eu
bryndzové halušky
INGREDIENCIE
- halušky
- 250 g bryndza
- 150 g slanina alebo domáce špek
POSTUP
- Halušky pripravíme podľa uvedeného receptu vyššie.
- V teplej mise prípadne rovno v hrnci halušky dobre premiešame s bryndzou, ktorá sa na horúcich haluškách rozpustí.
- Na tanieroch je potom ešte sypeme rozškvarenou na kocky nakrájanú slaninou.
aktualne.centrum.sk
Domáce zemiakové halušky s hubovou smotanovou omáčkou
INGREDIENCIE
na halušky
- 300 g varené zemiaky – olúpané
- 130 g hrubá múka
- soľ
- 1 ks vajcia
na omáčku
- 400 g nakrájaných húb
- 150 ml smotany na varenie
- 1 lyžička nakrájané čerstvé pažítky
- 1/2 lyžičky sušeného tymianu
- 50 g strúhaného syra parmezán
- 1 lyžička cesnaku, rozotrený
- 1 lyžica masla
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie
POSTUP
- Zemiaky nastrúhame na jemno.
- Zmiešame s ostatnými surovinami.
- Vytvoríme halušky.
- Vkladáme do vriacej osolenej vody.
- Varíme asi 2 minúty po vyplávaniu halušiek na povrch.
- Na panvici rozohrejeme maslo spolu s olejom.
- Pridajte cesnak s bylinkami a huby.
- Orestujeme a zalejeme smotanou a zeleninovým vývarom.
- Prevaríme spolu so strúhaným parmezánom.
- Vložíme halušky a dobre premiešame.
theculinarychronicles.com
Gnocchi, halušky, halušky možné výborne kombinovať aj s ostatnými surovinami, ktoré sa bežne používajú v našu kuchyňu. So zeleninou, tvarohom, smotanou. Ale možno ich dopĺňať ako príloha k mäsitým chodom, ako sú gulášu a rôzne mäsovej zmesi.