Čo sa sliepkou: osmažte si ju

Ako pripraviť sliepku, aby mäso nebolo tuhé?

Poznáte recepty, do ktorých sa slepačie mäso hodí a v ktorých sa nespozná jeho vek?

Tu sú 3 preverené recepty na ľahkú a chutnú prípravu mäsa zo sliepky , ktoré si obľúbite!

Ako na smaženú sliepku

Smažiť obalené slepačie porcie môžeme len z veľmi mladé sliepky, inak sa mäso nestačí prosmažit a zostáva tuhé. Ale aj mäso zo sliepky sa dá využiť na smaženie a to zo sliepky predvarené alebo uvarené domäkka . Vývar, ktorý nám zostane, potom môžeme využiť na výbornú polievku.

predvarenia sliepky

  1. Sliepku pred varením očistíme, dôkladne umyjeme a rozsekneme na polovicu alebo na štvrtiny.
  2. Vkladáme ju do vriacej osolenej vody a uvaríme domäkka. Dobre nám k jej uvarenie poslúži tlakový hrniec, ktorý značne skráti dobu varenia.
  3. Uvarenú sliepku vyberieme, odstránime kožu a vykostíme.
  4. Mäso potom buď nakrájame na plátky alebo je oberieme z kostí a nadrobno nakrájame alebo pomelieme a pripravíme z neho vyprážané karbonátky, placky alebo plnené tvarované krokety.

Slepačie vyprážané plátky

INGREDIENCIE

  • slepačie mäso
  • soľ, korenie
  • rasca, bazalka, tymián podľa chuti
  • pol hrnčeka hladkej múky
  • 2 vajcia
  • pol hrnčeka strúhanky
  • 2 lyžice oleja

POSTUP

  1. Ak máme väčšiu sliepku, tak nakrájame na plátky predovšetkým mäso z pŕs.
  2. Pred obalením ich môžeme podľa chuti dokoreniť, prípadne plátky slepačieho mäsa spojiť s plátkom iného mäsa alebo plátkom údeniny.
  3. Mäso obalíme v trojobale a vypražíme v horúcom tuku.
  4. Servírujeme s bylinkami.

Recept na báječné slepačie vyprážané plátky

Slepačie vyprážané karbonátky

INGREDIENCIE

  • slepačie prsia
  • soľ, korenie
  • zelené bylinky podľa chuti
  • 2 vajcia
  • pol hrnčeka hladkej múky
  • pol hrnčeka strúhanky
  • 2 lyžice tuku
  • pol karfiolu

POSTUP

  1. Uvaríme slepačie mäso a v inom hrnci karfiol.
  2. Zomleté ​​alebo nadrobno nakrájané varené slepačie mäso zmiešame so surovým vajcom, trochou strúhanky alebo múky, soľou a karfiolom na drobno.
  3. Hmotu dobre prepracujeme, vytvarujeme karbonátky.
  4. Obalíme ich v múke alebo v strúhanke, alebo použijeme klasický trojobal z múky, rozšľahaného vajca a strúhanky.

Recept na vyprážaný sliepku fašírok jedna báseň.

Sliepky vyprážané v cestíčku

INGREDIENCIE

  • slepačie prsia
  • soľ, korenie
  • 2 lyžice oleja
  • 3 rozšľahané vajcia
  • 5 lyžíc mlieka
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • korenie podľa chuti, napríklad rasca, oregano, bazalka alebo chilli

POSTUP

  1. Uvaríme slepačie mäso.
  2. Na placky krájame uvarené slepačie mäso veľmi nadrobno.
  3. Cestíčko pripravíme z rozšľahaných vajec a 5 lyžíc mlieka, 2 lyžíc kyslej smotany, múky, soli a korenia. Všetko dôkladne vyšľaháme.
  4. Tesne pred prípravou mäso vmiešame do cestíčka.
  5. Lyžicou potom tvarujeme priamo do rozohriateho tuku malé placky, ktoré po oboch stranách usmažíme dozlatista.
  6. Opečieme z oboch strán dozlatista.
  7. Servírujeme s čerstvou zeleninou a tatárskou omáčkou, na tanieri dozdobíme citrónom.

Recept na slepačie mäso v cestíčku

Vyprážanie často narobí na obkladačkách za sporákom neplechu. Vyhneme sa tomu tak, že do oleja vložíme dve až tri kolieska surovej mrkvy . Nemá vplyv na chuť pokrmu a olej sa nepripaľuje a neprská. Navyše môžeme pred vyprážaním ľahko otriasť mäso obalené v strúhanke. Tá potom nebude odpadávať do tuku, ktorý sa tým zbytočne rýchlejšie prepaľuje.

Pokiaľ chcete sliepku či iné mäso dochutiť podľa svojho, pozrite sa na naše tipy na rôzne druhy korenia.

Zaujal vás recept? Podeľte sa o dojmy s priateľmi na facebooku, je to ľahké!

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.