Výborné recepty na múčniky z pomarančov! Sú vláčne a úplne neodolateľné

Pomaranč, je v čerstvej forme veľmi prospešný pre naše zdravie.

Ale z týchto sladkých receptov na pomarančové múčniky sa budete olizovať až za ušami.

Vyberte si sami, na čom si pochutnáte!

Tvarohová bábovka s pomarančom

Máte chuť na osviežujúcu a letnú bábovku? Jej jemná chuť a voňavé cesto s arómou citróna ju určite zaradí medzi vaše obľúbené dezerty.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g polohrubej múky
  • ½ prášku do pečiva
  • 100 g Hery maslová príchuť (mäkká)
  • 150 g tvarohu tučného
  • 180 g cukru krupice alebo trstinového
  • kôra a šťava z dvoch pomarančov
  • 4 vajcia
  • 50 g acidofilného mlieka

Na polevu

  • 1 hrnček práškového cukru
  • 2 až 3 lyžice čerstvej pomarančovej šťavy

Postup

  1. Do múky vmiešame prášok do pečiva.
  2. Zmäknutú Heru ušľaháme s cukrom a postupne pridávame vajcia.
  3. Pridáme šťavu a kôru z pomarančov, acidofilné mlieko, tvaroh a múku s práškom do pečiva.
  4. Formu na bábovku vymastíme olejom a vysypeme múkou.
  5. Vylejeme do nej cesto.
  6. Pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C asi 45 – 50 minút.
  7. Medzitým si pripravíme polevu.
  8. V strednej miske zmiešame práškový cukor a 2 lyžice pomarančovej šťavy.
  9. Šľaháme, aby sa všetko spojilo, podľa potreby pridáme ďalšiu pomarančovú šťavu, aby sa vytvorila hladká poleva.
  10. Ak je bábovka hotová, zistíme klasickým vpichom špajle do stredu. Musí vyjsť suchá, maximálne obalená niekoľkými omrvinkami. Potom je bábovka upečená.
  11. Vyklopíme, necháme vychladnúť a polejeme citrónovou polevou.

Pre ďalšiu sladkú citrusovú inšpiráciu žmurknite na tieto lahodné recepty s citrónom .

Bábovka s bielou sladkou polevou.
Zdroj: etsy.com

Pomarančové rezy s polevou z pomaranča

Tieto rezy sú tak bohaté, vlhké a prekypujúce pomarančovou príchuťou. Navrch dajte kopček vanilkovej zmrzliny a všetko bude dkonalé!

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  • 5 vajec
  • 280 g cukru krupica
  • 140 g Hery
  • 50 g pomletých vlašských orechov
  • 160 g hrubej múky
  • ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 pomaranče
  • tuk na vymazanie plechu
  • múka na posypanie plechu

Na polevu

  • 250 g práškového cukru
  • 2 lyžice pomarančovej šťavy

Postup

  • Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny.
  • Pridáme zmäknutú Heru a všetko do hladka vymiešame.
  • Do zmesi primiešame pomleté orechy a preosiatu múku s kypriacim práškom.
  • Pomaranče olúpeme a pokrájame na menšie kúsky, ktoré vmiešame do cesta.
  • Potom zľahka spracujeme tuhý sneh s bielkom.
  • Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  • Pečieme asi 15 až 18 minút na 180 °C.
  • Práškový cukor, 2 lyžice pomarančovej šťavy a 2 lyžice vriacej vody dohladka vymiešame, tým pripravíme polevu.
  • Polevou potrieme upečené a vychladnuté cesto.
Múčnik z pomarančov.
Zdroj: whisk-kid.com

Pomarančový perník na plech

Aký lepší spôsob, ako sa dostať do sviatočnej nálady, než s nejakým jednoduchým receptom na múčnik s pomarančmi. Tento perník má všetky chute Vianoc, a jeho príprava len pár minút. Múčnik je ideálny k popoludňajšiemu čaju, k šálke kávy alebo podávaný s kopčekom smotany a čerstvými pomarančmi.

  • 230 g hrnčeka quinoa múky
  • 230 g mandľovej múky
  • 70 g práškového cukru
  • 1½ lyžičky sódy
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 2 veľké vajcia
  • 200 g jogurtu
  • 120 g nastrúhanej tekvice
  • 40 ml rastlinného oleja
  • 115 ml ryžového sirupu
  • 1 lyžica nastrúhanej pomarančovej kôry
  • 1 PL čerstvej pomarančovej šťavy

Postup

  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • Suché ingrediencie (okrem mandľovej múky a cukru) preosejte do veľkej misy. Pridajte mandľovú múku a cukor.
  • Vmiešame vajcia, jogurt, tekvicu, pomarančovú šťavu a kôru, sirup a olej. Dobre premiešajte.
  • Pripravte si plech, ten ľahko postriekajte olejom a vyložte papierom na pečenie. Nalejte zmes do plechu.
  • Pečte 45–50 minút, alebo pokiaľ zo stredu perníka nevyjde čistá špajľa.
Vláčny múčnik plný sladkej chuti pomaranča.
Zdroj: julesfood.blogspot.com

Pomarančová buchta

Tento recept na buchtu plnú pomarančov, vyrobená z čerstvej pomarančovej šťavy, kôry a lahodnej glazúry, prináša citrusový punc každému sústu.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  • 315 g hladkej múky (presiate)
  • 5 g jedlej sódy
  • 5 g soli
  • 4 veľké vajcia
  • 300 g krupicového cukru
  • 120 ml repkového oleja
  • 115 g rozpusteného masla
  • 300 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy (3-4 veľké pomaranče)
  • 15 g pomarančovej kôry (alebo viac podľa chuti)

Na glazúru

  • 80 ml čerstvej pomarančovej šťavy (1-2 pomaranče)
  • 5 g pomarančovej kôry
  • 200 g cukru

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C. Vymažte plech a dajte bokom.
  • V strednej miske zmiešajte múku a jedlú sódu a soľ. Dajte bokom.
  • V mixéri vybavenom šľahacím nástavcom vyšľahajte vajcia a cukor pri vysokej rýchlosti, kým nebudú nadýchané, asi 5 minút.
  • Do mixéra bežiacim na nízku rýchlosť pomaly pridávajte olej, kým sa nespojí, a to isté opakujte s maslom.
  • Pridajte pomarančovú šťavu a kôru a pomaly miešajte, kým sa všetko nespojí. Pridajte suché ingrediencie a miešajte, kým sa nespoja.
  • Prelejte cesto do pripraveného plechu.
  • Pečte 50–60 minút, kým zapichnutá špajľa do stredu cesta nevyjde čistá.
  • Zatiaľ čo sa buchta pečie, zmiešajte dohromady pomarančovú šťavu, kôru a cukor, aby ste vytvorili polevu.
  • Pred vyklopením na chladiacu mriežku a pridaním polevy, nechajte 30 minút bábovku vychladnúť vo forme.
  • Ešte teplú bábovku vyklopíme z formy, prepicháme tortu po celej ploche a prelejeme polevou.
Nadýchaná a jemná buchta z pomarančov s polevou.
Zdroj: cookiesandcups.com

Pomarančový koláč

Vychutnajte si tento lahodný osviežujúci recept na múčnik s pomarančom, ktorý je ideálny pre nadchádzajúcu oslavu. Veľkou výhodou je, že ho môžeme pripraviť s dostatočným predstihom a potom rovno naservírovať.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  • 1 balíček sušienok (máslové alebo celozrnné)
  • 150 g rozpusteného masla

Na náplň

  • 1 plechovka osladené kondenzované mlieko
  • 3 žĺtky
  • šťava zo 4 čerstvých vylisovaných pomarančov
  • štipka soli

Postup

  1. Sušienky rozdrobíme a spojíme s rozpusteným maslom.
  2. Dáme na 30 minút do chladničky vychladnúť.
  3. Stuhnutou hmotou potom vyložíme dno a boky koláčovej formy.
  4. Pečme po dobu 8 minút pri 180 ° C alebo do svetlo hnedej farby.
  5. Korpus necháme vychladiť.
  6. Do misky dáme kondenzované mlieko, žĺtky, pomarančovú šťavu a soľ, vymiešame do hladka.
  7. Zmes nalejeme do predpečeného korpusu.
  8. Pečieme v rúre ďalších 10 minút.
  9. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť, potom dáme do chladničky vychladiť asi na 2 hodiny.
  10. Pri servírovaní môžeme zdobiť šľahačkou.

Ako si najlepšie vychutnať dokonalý múčnik? No predsa s dokonalou kávou ak tomu potrebujete dokonalý kávovar. Aký si vybraťnajlepší automatický kávovar sa dozviete v našej recenziu!

Lahodný koláč plný pomarančovej chuti ozdobený sušenými pomarančmi.
Zdroj: compostandcava.com

Prečo jesť citrusy?

Citróny, limetky, grapefruity a pomaranče majú vysoký obsah fyto-nutrientov, ako sú karotenoidy, flavonoidy a polyfenoly.

Tieto živiny sú druhy antioxidantov a dodávajú plodom ich jasné farby a silnú arómu. Môžu tiež pomôcť chrániť vaše telo a predchádzať mnohým zdravotným problémom.

Citrusové plody majú vysoký obsah vitamínu C, čo je živina, o ktorej je známe, že pomáha posilniť váš imunitný systém. Povzbudzuje váš imunitný systém na produkciu bielych krviniek, ktoré sú nevyhnutné na boj s infekciami.

Na rozdiel od všeobecného presvedčenia vitamín C v citrusových plodoch nemôže zabrániť prechladnutiu. Výskumy však naznačujú, že môže pomôcť skrátiť dĺžku a závažnosť prechladnutia.

Štúdia z roku 2014 zistila, že ľudia s nízkym množstvom citrátu v moči čelia väčšej pravdepodobnosti vzniku obličkových kameňov. Citrusové plody môžu zvýšiť hladiny citrátov, čo môže pomôcť toto riziko znížiť.

Ich rozpustná vláknina a flavonoidy môžu pomôcť zvýšiť zdravý HDL cholesterol a znížiť škodlivý LDL cholesterol.

Sú tiež bohaté na draslík, ktorý môže pomôcť znížiť riziko mŕtvice a srdcových ochorení.

Flavonoidy nachádzajúce sa v citrusových plodoch, môžu pomôcť v boji proti chronickým zápalom, ktorý sú čiastočne zodpovedné za rozvoj ochorení, ako je Alzheimerova a Parkinsonova choroba.

Ak sa chcete dozvedieť viac o blahodarných účinkoch citrusov, potom si prečítajte špeciálny článok o grapefruite !

Ako vybrať kvalitné citrusy?

Pri nákupe citrusových plodov sa poobzerajte po tých, ktoré sú na svoju veľkosť ťažké. Vyberajte tie s jemnozrnnou, pevnou šupkou. Vyhnite sa príliš mäkkému ovociu a tým, ktoré majú známky rozvíjajúce sa plesne.

Čerstvé citrusové plody je možné skladovať pri izbovej teplote alebo v chladničke. Obvykle vydrží asi týždeň pri izbovej teplote a niekoľko týždňov v chladničke. Aby zostali čerstvé, neumývajte ich, kým ich nebudete chcieť zjesť.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.