Chutné slané sviatočné pohostenie

Aj o vianočných sviatkoch môže prísť chvíľa, kedy už je všetkého sladkého akosi dosť a príde na chuť napríklad nejaké slané pečivo.

Pri posedenie pri poháriku vína tiež nie je príliš chuť na sladké, ale po slanej sušienke každý rád siahne.

A čo teraz s tým? Máme pre vás tip. Presnejšie 4 tipy na slané pečivo v tomto článku!

Slané tyčinky z lístkového cesta

Výborné, rýchle a jednoduché tyčinky z lístkového cesta.

INGREDIENCIE

  • 500 g lístkového cesta
  • 1 veľké vajce
  • 1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu
  • 1 hrnček strúhaného gruyere syra
  • 1 lyžička tymianu
  • 1 lyžička soli
  • čierne mleté ​​korenie

POSTUP

  1. Predhrejeme rúru na 190 ° C.
  2. Plech vyložte papierom na pečenie.
  3. Cesto rozvaľkáme na veľkosť približne 25 x 30 cm.
  4. Rozšľaháme vajcia s lyžičkou vody a zmesou potrieme povrch cesta.
  5. Potom posypte cesto strúhaným syrom.
  6. Pridáme lyžičku tymiánu, soli a trochu korenia.
  7. Cesto nakrájame na približne 20 tenkých prúžkov
  8. PECM približne 10 až 15 minút alebo dozlatista.

Slané tyčinky z lístkového cesta carujeme.cz

Slané kysnuté mini rožteky

INGREDIENCIE

na cesto

  • 600 g hladkej múky
  • 300 ml mlieka
  • 150 ml oleja
  • 1 instantné droždie
  • 1 lyžička cukru kryštál,
  • soľ
  • 1 lyžička sušeného oregana

na náplň

  • 1 veľký paradajkový pretlak
  • 200 g šunky
  • 200 g tvrdého syra na plátky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • bylinky

POSTUP

  1. Múku zmiešame s cukrom, soľou a droždím.
  2. Prilejeme olej a vlažné mlieko.
  3. Cesto zarobíme ručným šľahačom.
  4. Necháme nakysnúť a potom si rozdelíme na 4 bochníky.
  5. Z každého bochníku vyvaľkáme placku cca 3-5 mm hrubú, rozkrájame radielkom na 8 trojuholníčkov a naplníme ich.
  6. Placku potrieme zmesou paradajkového pretlaku, oleja a byliniek.
  7. Na to kladieme kúsky šunky a syra.
  8. Zatočíme, dáme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme posypať hrubozrnnou soľou alebo sezamom.
  9. Pečieme na 180 ° C asi 25 minút.

Slané kysnuté minirohlíčky pidak.cz

Slané pečivo z nivy

Vlastnoručne upečené slané pečivo sa stane hitom vašej oslavy alebo vami organizované párty.

INGREDIENCIE

  • 200 g masla
  • 240 g hladkej múky
  • 240 g syra nivy
  • 1/2 malé lyžičky mletej papriky
  • 1 vajce na potretie

POSTUP

  1. Syr aj maslo nastrúhame.
  2. Pridáme hladkú múku, papriku a vypracujeme hladké cesto.
  3. Necháme ho odležať optimálne cez noc.
  4. Vyvaľkáme plát asi 3 mm hrubý, z ktorého vykrajujeme kolieska alebo tyčinky.
  5. Tvary kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
  6. Potrieme ich rozšľahaným vajcom.
  7. Pečieme na 180 ˚C približne 10 minút.

Slané pečivo z nivy smuckers.com

Krehké slané pečivo zo zemiakov

INGREDIENCIE

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g varených zemiakov
  • 250 g masla
  • 1 žĺtok
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vajce na potretie
  • na posyp hrubá soľ, rascu, mak, sezamové semienko

POSTUP

  1. Zemiaky nastrúhame.
  2. Všetky suroviny spracujeme na cesto.
  3. Príliš ho neprepracuje, pretože by bolo mazľavé.
  4. Zemiakové cesto vyvaľkáme na placku o sile 5 mm.
  5. Z cesta vykrojíme ľubovoľné tvary.
  6. Zemiakové tvary potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme hrubou soľou, rascou alebo sezamom.
  7. Tvary prenesieme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 – 190 ° C asi 20 minút do ružova.

Krehké slané pečivo zo zemiakov megvkuchyni.cz

Slané pečivo možno upiecť aj z jogurtového cesta, kyslej smotany, syra, tvarohu alebo tiež z ciest, ktoré sa používajú na sladké pečivo.

Iba vynecháme cukor a nahradíme ho potrebnou dávkou soli. Aj táto cesta si môžeme dochutiť korením podľa vlastnej chuti.

Pokiaľ chcete piecť štandardné rožky a žemle, ako poznáte z obchodov, skúste našimi ďalšími článkami.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.