Najlepšie recepty na chlebíčky s oblohou, istota každej oslavy!

Dokážete si predstaviť rodinnú oslavu bez chlebíčkov?

Táto chuťovka je stálicou kuchyňou už niekoľko rokov, počas ktorých vzniklo nespočetné množstvo variantov.

My sme pre vás pripravili našich 6 obľúbených receptov na obložené chlebíčky a veríme, že sa obľúbenými stanú aj u vás!

Chlebíčky so šunkou a syrom

Pripravte si tieto tradičné obložené chlebíčky so šunkou, syrom, vajíčkom a zeleninou. Touto klasikou nikto nepohrdne!

Ingrediencie

  • 500 g veky
  • 60 g masla
  • 150 g šunky
  • 40 g tvrdého syra
  • 1 paradajka
  • 1 zelená paprika
  • 1 vajce
  • 1 kyslá uhorka
  • podľa chuti horčice, sardelová pasta

Postup

  1. Plátky veky potrieme maslom, ktoré sme zmiešali s horčicou a sardelovou pastou.
  2. Potom na chlebíčky kladieme šunku, zelenú papriku, paradajku a uhorku pokrájané na tenko, vajcia uvarené na tvrdo.
  3. Povrch posypeme nastrúhaným syrom.
Chlebíčky so šunkou, vajíčkom a zeleninou, posypané syrom na tanieri.
www.dobruchut.aktuality.sk

Ako sme ohodnotili elektrické variče vajec ? Mrknite na náš test!

Chlebíčky à la bruschetta

Tiež tak milujete taliansky predjedlo bruschettu? Pripravte si ju v tejto chlebíčkovej verzii, ktorú si zamilujete!

Ingrediencie

  • 3 bagety
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 4 paradajky
  • 1 cibuľa
  • 1 mozzarella
  • bazalka
  • extra panenský olivový olej
  • soľ

Postup

  1. V miske zmiešame 5 strúčikov cesnaku s olivovým olejom.
  2. Cesnak natrieme na nakrájané bagety a pečieme pri teplote 180 ° C asi 10 minút.
  3. V miske zmiešame nakrájané paradajky, cibuľu, strúčik cesnaku, olivový olej a bazalku.
  4. Bagety obložíme mozzarelou a paradajkovou zmesou.
Nakrájané veká s mozarellou a paradajkovou zmesou ozdobená bazalkou.
www.dobruchut.aktuality.sk

Chlebíčky s údeným lososom

Jednoduché pohostenie v podobe pečiva natretého losovým maslom a pokladeným plátkami údeného lososa nikdy neomrzí!

Ingrediencie

  • 1 veka alebo celozrnný chlieb
  • 300 g údeného lososa

Lososové maslo

  • 100 g masla
  • 50 g údeného lososa
  • štipka mletého bieleho korenia
  • 1/2 lyžičky citrónovej šťavy
  • štipka soli

Postup

  1. Maslo vymiešame do peny, pridáme drveného lososa, korenie, citrónovú šťavu a soľ podľa chuti a všetko dôkladne premiešame.
  2. Veku alebo celozrnný chlieb nakrájame na plátky, potrieme ich lososovým maslom a naukladáme na ne plátky údeného lososa.
  3. Hotové chlebíčky môžeme ozdobiť hoblinkami masla.
Chlieb s údeným lososom a kôprom.
www.dobruchut.aktuality.sk

Chlebíčky s vajíčkovou nátierkou

Chlebíčky s vajíčkovou nátierkou a chilli papričkou? Prečo nie! Pripravte svojim hosťom túto lahodnú a jednoduchú pochúťku.

Ingrediencie

  • 300 g veky
  • bylinky podľa chuti
  • chilli paprička podľa chuti
  • natvrdo uvarené vajcia

Vajíčková nátierka:

  • 80 g masla
  • 1 lyžička horčica
  • 2 uvarené vajcia natvrdo
  • soľ podľa chuti

Postup

  1. Zmäknuté maslo vymiešame so soľou, horčicou a nadrobno nasekaným vajcom.
  2. Veku nakrájame na plátky, ktoré potrieme vajíčkovou nátierkou.
  3. Potom na ne uložíme mesiačiky vajcia uvareného natvrdo a jednu chilli papričku.
  4. Chlebíčky ešte prizdobíme bylinkami podľa chuti.
Pečivo s vajíčkovou nátierkou, vajíčkom a chilli papričkou.
www.dobruchut.aktuality.sk

Pripravte si aj naše ďalšie recepty na vajíčkovú nátierku 6x inak.

Chlebíčky s prosciuttom a parmezánom

Delikátne prosciutto v kombinácii s parmezánom a čerstvou zeleninou podráždi vaše chuťové bunky a vy už nebudete chcieť nič iné!

Ingrediencie

  • 2 bagety
  • 200 g Prosciutta
  • 100 g parmezánu
  • 1/2 hlávkového šalátu
  • 100 g cherry paradajok
  • trochu bazalky

Postup

  1. Bagetu nakrájame našikmo, položíme na ňu pár lístkov šalátu, plátok zatočeného prosciutta, hoblinky parmezánu, rozkrojenú cherry paradajku a ozdobíme lístkami bazalky.
Pečivo so šunkou, syrom, paradajkou a bazalkou na tanieri.
www.dobruchut.aktuality.sk

Šunkové chlebíčky so zemiakovým šalátom

Zemiakový šalát má rád snáď každý! A čo potom na chlebíčkoch v kombinácii so šunkou, vajíčkami a syrom.

Ingrediencie

  • veka
  • maslo podľa chuti
  • trochu soli
  • 200 g zemiakového šalátu
  • 150 g šunky
  • 3 natvrdo uvarené vajcia
  • 4 sardinky v oleji
  • 50 g tvrdého syra
  • 3 sterilizované uhorky
  • trochu kapie
  • trochu petržlenu

Zemiakový šalát:

  • 300 g mäkkej salámy
  • 2 uvarené mrkvy
  • 1 konzerva hrášku
  • 1 konzerva kukurice
  • 1 konzerva šampiňónov
  • 3 zemiaky uvarené v šupke
  • 3 vajcia uvarené na tvrdo
  • 200 ml majonézy
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžica worcestrová omáčky
  • štipka cukru
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Mrkvu uvaríme a nakrájame na drobné kocky.
  2. Sterilovaný hrášok a kukuricu scedíme.
  3. Šampiňóny scedíme a nasekáme nadrobno.
  4. Zemiaky uvarené v šupke a vajcia na tvrdo nakrájame na kocky.
  5. Salámu nakrájame na hrubšie prúžky.
  6. Všetko zmiešame.
  7. Majolku, smotanu a horčicu zmiešame, dochutíme worcestrovou omáčkou, štipkou cukru, soľou a mletým čiernym korením.
  8. Premiešame so zeleninou a pokiaľ treba dochutíme.
  9. Šalát necháme odležať.
  10. Plátky veky natrieme maslom, posolíme a na jednu stranu rozložíme šalát.
  11. Šunku trochu narežeme, zložíme do kornúta a položíme na druhú stranu chlebíčka.
  12. Chlebíčky ozdobíme kolieskom vajcia, kúskom sardinky, syra, vejáriky uhorky, opaskom kapie a petržlenovou vňaťou.
Obložené veky so zeleninou a šunkou.
www.dobruchut.aktuality.sk

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na zemiakový šalát v klasickej aj diétnej úprave.

Predstavili sme vám šesť klasických receptov na chlebíčky, nech vám chutí!

Chlebíčky si môžete pripraviť v rôznych variantoch. Začnete s nakrájanou bagetou, vekou alebo iným pečivom. Pomažte maslom, nátierkovým maslom či šalátom. Potom doplňte ďalšími chutnými kúskami. Vyberte si z tvrdej salámy, šunky, olív, nakladanej repy, uhorky, syra, sardiniek, ančovičiek, údených rýb alebo vajíčok.

Akú šunku použiť?
Tvrdý saláma či šunka sú sú najlepšou voľbou. Ďalej môžete zvoliť napríklad prosciutto, mortadellu, údené morčacie či pepperoni salámu.

Aké ryby použiť?
Sardinky, losos, ančovičky či nakladané slede! Skúsiť môžete aj údeného pstruha, údeného lososa či krevety!

Aký syr použiť?
Akýkoľvek tenko pokrájaný tvrdý alebo stredne tvrdý syr na chlebíčky skvele funguje. Gruyere, ementál, gouda, eidam či čedar sú na tieto účely skvelé.

Ako chlebíčky ozdobiť?
Môžete zvoliť všetko od čerstvých byliniek, nakrájaných uhoriek, cibuľky, jarnej cibuľky, chrenu, údeného mäsa či akejkoľvek nakladanej zeleniny.

Pred samotným servírovaním je vhodné nechať chlebíčky odležať v chlade , chute sa lepšie spoja.

Ak chcete chlebíčky namazať niečím iným, vyskúšajte recepty na naše obľúbené nátierky .

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.