Recepty na vláčne buchty z cmaru v 5 rôznych variantoch. Ktorá bude tá vaša TOP?

Najviac si pochutnáte na vláčnych a našuchorených koláčoch?

Máte chuť vyskúšať zase niečo trochu nové, čo si užijete so šálkou dobrej kávy či čaju?

Potom sa inšpirujte našimi 5 receptami na buchty z cmaru.

Pripravili sme si pre vás rezy s čokoládovou polevou, citrusovú bábovku alebo napríklad ovocný koláč.

Dobrú chuť!

Rezy z cmaru s čokoládovou polevou

Perfektný dezert, ktorý ocení celá vaša rodina! Je nádherne vláčny, doplnený o lahodnú čokoládovú polevu.

Ingrediencie

  • ¾ šálky masla o izbovej teplote
  • 1 a 1/2 šálky cukru
  • 4 veľké vajcia
  • 3 šálky tortovej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 1 šálka cmaru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Na čokoládovú polevu:

  • 3/4 šálky masla o izbovej teplote
  • 2 a 1/2 šálky práškového cukru
  • ½ šálky nesladeného kakaa
  • 5 lyžíc cmaru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lyžičky mandľového extraktu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  2. Postriekajte pekáč s rozmermi 23×33 cm nepriľnavým sprejom na pečenie.
  3. Pripravenú formu odložte bokom.
  4. V miske vyšľahajte ručným šľahačom maslo s cukrom do krémova.
  5. Zoškriabte strany a pridávajte po jednom vajcia.
  6. Pokračujte v šľahaní na minimálnu rýchlosť, pokiaľ nie sú všetky vajcia zapracované a cesto nie je krémové.
  7. V samostatnej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  8. Keď je šľahač na nízkej úrovni, začnite do cesta pridávať suché prísady a postupne pridávajte cmar.
  9. Keď sú všetky ingrediencie zmiešané, pridajte vanilkový extrakt a miešajte, kým nebude úplne zapracovaný.
  10. Nalejte cesto do pripravenej panvice a rovnomerne vyhlaďte špachtľou.
  11. Pečte po dobu 26-28 minút, alebo kým špajle vložené do buchty nevyjde čistá bez omrviniek.
  12. Po upečení nechajte buchtu vychladnúť.
  13. V mixéri rozšľahajte maslo.
  14. Počas šľahania pridajte k maslu vanilkový a mandľový extrakt.
  15. Do malej misky preosejte spoločne práškový cukor a kakao.
  16. Postupne pridávajte k maslu, zatiaľ čo šľaháte na minimum, kým sa všetko nespojí.
  17. Na vychladenú buchtu natrite polevu.
  18. Podávajte ihneď alebo odložte na neskôr.
  19. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe po dobu až 4 dní.
Vláčne rezy z cmaru poliate čokoládou nakrájané na plechu.
www.delightfulemade.com

Citrusová bábovka s cmarom

Snáď každý ocení túto úžasnú bábovku s chuťou citrónov a pomarančov! Najlepšie je s čerstvými malinami a kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Ingrediencie

  • 1 šálka margarínu
  • 2 šálky cukru
  • 4 veľké vajcia izbovej teploty
  • 2 čajové lyžičky citrónového extraktu
  • 3 šálky hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 šálka cmaru

Na polevu:

  • 1 a 1/2 šálky práškového cukru
  • 1 lyžica strúhanej pomarančovej kôry
  • 5 lyžíc pomarančového džúsu
  • 1 lyžica strúhanej citrónovej kôry
  • 5 lyžicou citrónovej šťavy
  • 1/4 čajovej lyžičky soli

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Vymastite formu na bábovku s priemerom 25 cm a vysypte múkou.
  3. Vyšľahajte si krém z margarínu a cukru, aby bol svetlý a krásne nadýchaný.
  4. Pridajte vždy 1 vajce a vždy dobre šľahajte.
  5. Pridajte citrónový extrakt a zašľahajte.
  6. V inej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a sódu.
  7. Pridávajte postupne do zmesi margarínu a cukru striedavo s cmarom a po každom pridaní šľahajte.
  8. Preneste do pripravenej formy.
  9. Pečte, kým špajľa vložená do stredu nevyjde čistá, 45–50 minút.
  10. Prepichajte teplú bábovku vidličkou alebo špajdľou.
  11. Zmiešajte prísady na polevu a lyžicou pomaly naneste na tortu.
  12. Nechajte bábovku 15 minút pred vybratím z formy na rošt úplne vychladnúť.
Bábovka z cmaru zasypaná citrusovou kôrou nakrájaná na tanieri.
www.tasteofhome.com

Vyskúšajte aj našich 13 najlepších receptov na bábovku z jogurtu . Vždy vláčna, ľahká a chutná!

Buchta z cmaru s pekanovými orechmi

Perfektný múčnik z cmaru je tu! Keď použijete trstinový cukor a pokvapkáte horúcu buchtu úžasnou maslovou polevou s pekanovými orechmi, samou slasťou sa vám roztočí hlava. Užite si to!

Ingrediencie

  • 1/2 šálky masla izbovej teploty
  • 2 šálky trstinového cukru
  • 2 veľké vajcia izbovej teploty
  • 2 šálky cmaru
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 3 šálky hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička soli

Na polevu:

  • 6 lyžíc rozpusteného masla
  • 1 šálka trstinového cukru
  • 1/4 šálky cmaru
  • 1/8 čajovej lyžičky soli
  • 1 šálka pekanových orechov nahrubo nasekaných

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Pripravte si plech s rozmermi 23×33 cm.
  3. Vo veľkej miske vyšľahajte maslo a trstinový cukor pomocou ručného mixéra do hladka.
  4. Pridajte po jednom vajcia a plne ich zapracujte do maslovej zmesi.
  5. V prípade potreby oškrabajte boky misy.
  6. Pridajte cmar a vanilkový extrakt.
  7. Miešajte, kým sa všetko nespojí (uistite sa, že nie sú žiadne hrudky).
  8. Do vlhkých ingrediencií pridajte múku, sódu a soľ.
  9. Ručne premiešajte špachtľou.
  10. Nalejte cesto na pripravený plech.
  11. Pečte buchtu po dobu 30 minút.
  12. Desať minút pred tým, ako je buchta hotová, si pripravte polevu.
  13. Maslo a trstinový cukor spoločne premiešajte v malej miske.
  14. Pridajte cmar, nasekané pekanové orechy a soľ.
  15. Keď vyberiete buchtu z rúry, okamžite ju polejte pekanovou polevou.
  16. Potom ju na 10 minút vráťte do rúry.
  17. Keď je buchuta hotová, poleva by mala bublať a vyzerať tekuto a presakovať do každého kúta buchty.
  18. Podávajte teplé.
Rez z cmaru poliaty polevou z pekanových orieškov servírovaný na tanieriku.
www.iambaker.net

Inšpirujte sa našimi receptami na fenomenálne rezy z tvarohu pre každú príležitosť: vyberte si svoju sladkú bodku.

Ovocný koláč s cmarom

Tento koláč s ovocím a cmarom je ľahučký, s chrumkavou krustičkou a stopercentne uspokojí vaše náročné chuťové bunky.

Ingrediencie

  • 4 lyžice masla, zmäkčeného na izbovú teplotu
  • 2/3 šálky kryštálového cukru
  • 1 veľké vajcia
  • 1/2 čajovej lyžičky mandľového extraktu
  • kôra z 1 citróna (asi 1 čajová lyžička)
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 šálky cmaru
  • 1 šálka čerstvého bobuľovitého ovocia (napríklad mix jahôd, čučoriedok a černíc)
  • 1 a 1/2 lyžice kryštálového cukru na ozdobenie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov C.
  2. Poriadne vymažte 23 cm guľatú tortovú formu a odložte bokom.
  3. Vo veľkej miske rozšľahajte zmäkčené maslo a cukor ručným alebo stolným mixérom pri strednej rýchlosti, pokiaľ nie je zmes ľahká, svetlá a nadýchaná, 2-3 minúty.
  4. Za stáleho šľahania pridajte vajcia a keď je všetko spojené, tak zašľahajte ešte mandľový extrakt a citrónovú kôru.
  5. V samostatnej malej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu a soľ.
  6. Pridajte tretinu múčnej zmesi do cesta a miešajte pri nízkej rýchlosti, kým sa všetko nespojí.
  7. Prilejte asi tretinu cmaru a potom znovu premiešajte pri nízkej rýchlosti, kým sa všetko nespojí.
  8. Pokračujte v striedaní zvyšku múky a cmaru.
  9. Vždy všetko premiešajte, aby sa všetko krásne spojilo, ale neprežeňte to.
  10. Cesto by malo byť celkom silné.
  11. Preložte cesto do tortovej formy a rovnomerne ho rozložte.
  12. Vzniknutá vrstva bude pomerne tenká, ale v rúre sa nafúkne.
  13. Na cesto rovnomerne navrstvite ovocie a posypte 1 a ½ lyžicou kryštálového cukru.
  14. Pečte, pokiaľ nie je koláč hore zlatohnedý a špajle vložená do stredu nevyjde čistá, cca 22-25 minút.
  15. Nechajte vo forme 20 minút hanbiť, potom prejdite nožom okolo okrajov a obráťte na tanier, aby koláč úplne vychladol.
  16. Majte na pamäti, že budete musieť obracať dvakrát – raz hore nohami na stojan a potom zase vzpriamene na iný stojan alebo tanier.
  17. Podávajte vychladený koláč poprášený práškovým cukrom alebo preliaty šľahačkou!
Okrúhly koláč z cmaru s bobuľovitým ovocím vo forme.
www.katiebirdbakes.com

Buchta na plech s karamelovou polevou

Úžasná buchta na plech z cmaru s polevou s chuťou karamelu je jemná a vlhká a zaiste si ju obľúbite. Je jednoduchá a hravo ju tak pripravíte aj nečakanej návšteve.

Ingrediencie

  • 3/4 šálky zmäkčeného masla
  • 1 a 3/4 šálky cukru
  • 3/4 čajovej lyžičky soli
  • 2 a 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 4 veľké vajcia
  • 2 žĺtky
  • 1 a 1/2 šálky cmaru
  • 2 a 3/4 šálky hladkej múky

Na polevu:

  • 1 šálka trstinového cukru
  • 6 lyžíc masla
  • 1/4 šálky mlieka
  • 1 a 3/4 šálky práškového cukru

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  2. Postriekajte plech s rozmermi 33×23 cm sprejom na pečenie.
  3. Pomocou elektrického mixéra rozšľahajte maslo, cukor, soľ, prášok do pečiva a vanilku, kým nebude zmes ľahká a nadýchaná, aspoň 5 minút.
  4. Po jednom pridávajte vajcia a žĺtky, ktoré po každom pridaní dobre rozšľahajte.
  5. Primiešajte cmar.
  6. Pridajte múku a premiešajte.
  7. Oškriabte boky misky a uistite sa, že je všetko rovnomerne premiešané.
  8. Nalejte cesto do pripravenej formy.
  9. Pečte po dobu 35 minút
  10. Nechajte vychladnúť.
  11. Na miernom ohni rozpustite v hrnci maslo.
  12. Vypnite ohrev a šľahajte trstinový cukor a mlieko, kým sa cukor nerozpustí.
  13. Pridajte práškový cukor a miešajte do hladka.
  14. Pomaly prelejte vychladenú buchtu.
  15. Dobrú chuť!
Rez z cmaru poliaty karamelovou polevou servírovaný na tanieriku.
www.spicysouthernkitchen.com

Čo robiť, keď doma nemáte práve cmar

Existuje niekoľko populárnych metód nahradzovania cmaru. Vyberte si ten najlepší pre vás podľa toho, čo máte práve po ruke:

  • 1 šálka cmaru=1 lyžica bieleho octu + 1 šálka mlieka
  • 1 šálka cmaru=1 lyžica citrónovej šťavy + 1 šálka mlieka
  • 1 šálka cmaru=1 šálka bieleho jogurtu
  • 1 šálka cmaru=1 a ¾ čajovej lyžičky vínneho kameňa + 1 šálka mlieka

Premiešajte a nechajte asi 5 minút odstáť. To umožní mlieku sa ľahko zrážať, čo mu dodá štruktúru a chuť podobnú cmaru.

A ako ste si na buchtách pochutnali? Napíšte nám do komentárov, budeme sa tešiť na spätnú väzbu!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.