Báječné recepty na pudingovú buchtu v 6 variantoch. Sladká bodka ku káve a čaju

Neviete, čo upiecť na návštevu, rodinu, priateľov alebo len tak na chuť?

Máme pre vás zopár tipov.

Pečenie je naša radosť a preto sme pre vás vybrali tie najlepšie recepty na buchtu s pudingom .

Inšpirujte sa a upečte si podľa nás múčnik, s ktorým zažiarite!

Pudingová buchta s kyslou smotanou

Buchta s pudingom a kyslou smotanou je obľúbeným dezertom nielen do teplejších dní. Kyslá smotana dodá dezertu osviežujúci nádych. Vyskúšajte!

Ingrediencie na cesto

  • 250g hladkej múky
  • 170g cukru
  • 4ks vajec
  • 100ml mlieka/vody
  • 100ml oleja
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 2 lyžice kakaa

Ingrediencie na pudingovú náplň

  • 1ks vanilkového pudingu v prášku
  • 500ml mlieka
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 1 lyžica cukru

Ingrediencie na smotanovú náplň

  • 3ks kyslej smotany (3 tégliky)
  • 2ks vanilkového cukru
  • 1 lyžica cukru

Postup

  • Najprv uvarte puding.
  • V mise vyšľahajte vajcia s cukrom do peny. Potom pridajte mlieko, olej, múku s kypriacim práškom a riadne zašľahajte.
  • Časť cesta vylejte na maslom vymastený a múkou vysypaný plech.
  • Do druhej časti cesta zamiešajte kakao a vylejte na časť svetlého cesta na plechu.
  • Navrch rozprestrite uvarený vanilkový puding.
  • Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry pri 180 ° C po dobu 25 minút – 30 minút.
  • Nakoniec zmiešajte kyslú smotanu s cukrami a dajte odležať do chladničky.
  • Medzitým nechajte vychladnúť upečenú buchtu a po vychladnutí navrch naneste kyslú smotanu.
  • Povrch buchty môžete ešte posypať škoricou, čokoládou alebo napríklad strúhanou margotkou.
Dvojfarebná buchta s pudingovou a smotanovou náplňou.
Zdroj: cookorama.net

Buchta s jablkami a pudingom

Buchta s pudingom a ovocím je skvelou voľbou pre každého, kto miluje sladko-kyslé dezerty.

Ingrediencie na cesto

  • 500g polohrubej múky
  • 250g masla
  • 1ks vajíčka
  • 3 lyžice mlieka
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 balíček kypriaceho prášku

Ingrediencie na náplň

  • 1,5kg jabĺk
  • 4 balíčky vanilkového pudingu v prášku
  • 1-3 lyžice práškového cukru (podľa sladkosti jabĺk)

Postup

  • V mise zmiešajte preosiatu múku so zmäknutým maslom, cukrom, mliekom, vajíčkom a kypriacim práškom. Zapracujte do hladkého cesta.
  • Vzniknuté cesto rozdeľte do 2 častí a dajte do chladničky oddýchnuť a stuhnúť.
  • Medzitým očistite jablká a nakrájajte na plátky alebo nastrúhajte nahrubo. Kto, ako má rád.
  • Do jabĺk zamiešajte cukor a pudingy v prášku. Môžete primiešať štipku škorice. Všetko dobre premiešajte.
  • Stuhnuté cesto vyberte z chladničky a vyvaľkajte najskôr prvú placku. Rozložte ju na vymastený a vysypaný plech.
  • Navrch rozprestrite jablčnú náplň a potom ju prikryte druhou vyvaľkanou plackou cesta.
  • Dajte piecť do predhriatej rúry na 180 ° C a pečte dozlatista.
  • Hotovú buchtu nechajte vychladnúť a potom nakrájanú podávajte.
  • Koláč s pudingom a jablkami krájame až po vychladnutí.
Buchta s jabĺčkami a pudingom posypaná cukrom.
Zdroj: bohoys.com

Črepníkové pudingové pokušenie

Rýchla hrnčeková buchta s pudingom je ideálna, pokiaľ nestíhate alebo si chcete pečenie trochu uľahčiť o vážení surovín.

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček krupicového cukru
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 lyžice oleja
  • 1ks vajcia
  • 1ks vanilkového pudingu v prášku
  • 250ml mlieka
  • Cukor na osladenie pudingu

Postup

  • Najprv z mise zmiešajte múku s kypriacim práškom. Pridajte cukor, vajcia, olej a mlieko.
  • Vymiešajte hladké cesto, ktoré nalejte na vysypaný alebo papierom na pečenie vyložený plech.
  • Podľa návodu na obale uvarte puding. Varí ho z menšieho množstva mlieka, aby bol hustejšia konzistencia.
  • Uvarený a ľahko vychladnutý puding natrite navrch cesta a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 ° C po dobu 35-40 minút.
  • Hotovú buchtu nechajte vychladnúť a podávajte.
Črepníkový koláč s pudingovou polevou.
Zdroj: zen.yandex.ru

Z pudingu alebo s ním si môžete upiecť aj výborné vianočné pečivo ! Inšpirujte sa!

Zdravá buchta z pudingu

Tento fitness múčnik je pre tých, ktorí chcú maškrtiť zdravšie. Inšpirujte sa!

Ingrediencie

  • 200g hladkej celozrnnej múky (napr. špaldová)
  • 150g trstinového cukru (či iného sladidla)
  • 4ks vajec
  • 100ml kokosového oleja
  • 100ml vlažného mlieka (sójové, mandľové alebo kravské)
  • 1/2 kypriaceho prášku
  • 1ks vanilkového pudingu (+ 500ml mlieka a trochu cukru)
  • 2ks kyslej smotany (+ 1ks vanilkového cukru)
  • Škorica, kakao alebo čokoláda na posypanie

Postup

  • Najprv uvarte puding podľa návodu na balenie a nechajte bokom chladnúť.
  • Cesto vymiešajte tak, že vyšľaháte vajcia s cukrom. Potom prilejte olej a vlažné mlieko.
  • Postupne zamiešajte múku s kypriacim práškom do pečiva.
  • Cesto nalejte do formy s alebo menšieho plechu vyloženého papierom na pečenie.
  • Potom pomocou lyžice rozprestrite puding.
  • Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry pri 175 ° C na cca 30 minút.
  • Nechajte buchtu vychladnúť a nakoniec ju potrite kyslou osladenou vanilkovým cukrom.
  • Na záver môžete povrch buchty ešte posypať škoricou, kakaom alebo napríklad strúhanou čokoládou.
Pudingový koláč s kyslou smotanou a škoricou.
Zdroj: fraeuleinmeerbackt.de

Najlepší pomocník pre vaše pečenie? Nahliadnite na naše recenzie na najlepšie ručné šľahače . Pomôžu vám pri výbere.

Pudingová bábovka

Iste každý už jedol bábovku. Vyskúšajte ale netradičný recept na bábovku z pudingového cesta. Nebudete ľutovať!

Ingrediencie

  • 4ks vanilkového pudingu v prášku (nahradí múku)
  • 4ks vajcia
  • 1 menší pohár oleja
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1ks vanilkového cukru
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku

Postup

  • Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky utrite s cukrom, prilejte olej a premiešajte.
  • Potom pridajte pudingové prášky a kypriaci prášok.
  • Ušľahajte sneh z bielkov a ten tiež zašľahajte do pudingovej zmesi.
  • Cesto nalejte do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku a dajte piecť.
  • Pečte pri 180 ° C cca 20-25 minút.
  • Hotovú bábovku nechajte vychladnúť, vyklopte a podávajte.
Upečená bábovka z pudingového cesta.
Zdroj: keyingredient.com

Musíte určite vyskúšať aj naše recepty na tvarohovú bábovku ! Máme tie najlepšie varianty.

Tvarohovo-pudingová buchta

Tzv. „prepadnutá buchta“ je výbornou sladkou bodkou ku káve alebo čaju. Inšpirujte sa!

Ingrediencie na cesto

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 3ks vajec
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 hrnček vlažnej vody/mlieka
  • 1 hrnček cukru
  • 5 lyžíc kakaa holandského typu
  • 1 balíček kypriaceho prášku

Ingrediencie na náplň

  • 2ks tvarohu vo vaničke
  • 2ks žĺtkov
  • 2 lyžice cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1/2 balíčka vanilkového pudingu v prášku

Postup

  • V mise zmiešajte vodu/mlieko s olejom, celými vajíčkami a cukrom. Vyšľahajte a postupne primiešavajte múku s kypriacim práškom a kakaom.
  • Vzniknuté cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Zmiešajte ingrediencie na náplň a pomocou lyžice ju nanášajte na cesto na plechu. Tvarujte kopčeky.
  • Buchtu dajte piecť do predhriatej rúry na 180 ° C po dobu 40-45 minút.
  • Po upečení nechajte úplne vychladnúť a podávajte.
Prepadnutá buchtička s tvarohovo-pudingovou polevou.
Zdroj: diejungskochenundbacken.de

Ako si uvariť domáci vanilkový puding

Vyskúšajte si namiesto vrecúškového práškového pudingu pripraviť poctivý a domáci. Vykonáme vás krok za krokom jeho prípravou, takže to zvládne úplne každý.

Na vanilkový puding budete potrebovať:

  • 500ml plnotučného mlieka
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 3 žĺtky
  • 3 lyžice krupicového cukru
  • 1ks vanilkového struku
  • Štipka soli

Najprv vyšľaháte žĺtky do peny. V kastróliku priveďte do varu 2/3 mlieka s cukrom, štipkou soli. Do kastrólika tiež pridajte obsah vanilkového struku. Vo zvyšnej 1/3 mlieka rozmiešajte kukuričný škrob a nalejte do horúcej zmesi mlieka. Kastrólik stiahnite z plameňa a miešajte, kým puding nezhustne. Nakoniec vmiešate vyšľahané žĺtky, chvíľku povaríte a máte hotový domáci puding.

Dobrú chuť.

Domácim pudingom môžete napríklad vymazávať výborné vianočné išelské pečivo ! To bude dobrota!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.