Neviete, čo upiecť na návštevu, rodinu, priateľov alebo len tak na chuť?
Máme pre vás zopár tipov.
Pečenie je naša radosť a preto sme pre vás vybrali tie najlepšie recepty na buchtu s pudingom .
Inšpirujte sa a upečte si podľa nás múčnik, s ktorým zažiarite!
Pudingová buchta s kyslou smotanou
Buchta s pudingom a kyslou smotanou je obľúbeným dezertom nielen do teplejších dní. Kyslá smotana dodá dezertu osviežujúci nádych. Vyskúšajte!
Ingrediencie na cesto
- 250g hladkej múky
- 170g cukru
- 4ks vajec
- 100ml mlieka/vody
- 100ml oleja
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 2 lyžice kakaa
Ingrediencie na pudingovú náplň
- 1ks vanilkového pudingu v prášku
- 500ml mlieka
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 1 lyžica cukru
Ingrediencie na smotanovú náplň
- 3ks kyslej smotany (3 tégliky)
- 2ks vanilkového cukru
- 1 lyžica cukru
Postup
- Najprv uvarte puding.
- V mise vyšľahajte vajcia s cukrom do peny. Potom pridajte mlieko, olej, múku s kypriacim práškom a riadne zašľahajte.
- Časť cesta vylejte na maslom vymastený a múkou vysypaný plech.
- Do druhej časti cesta zamiešajte kakao a vylejte na časť svetlého cesta na plechu.
- Navrch rozprestrite uvarený vanilkový puding.
- Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry pri 180 ° C po dobu 25 minút – 30 minút.
- Nakoniec zmiešajte kyslú smotanu s cukrami a dajte odležať do chladničky.
- Medzitým nechajte vychladnúť upečenú buchtu a po vychladnutí navrch naneste kyslú smotanu.
- Povrch buchty môžete ešte posypať škoricou, čokoládou alebo napríklad strúhanou margotkou.
Buchta s jablkami a pudingom
Buchta s pudingom a ovocím je skvelou voľbou pre každého, kto miluje sladko-kyslé dezerty.
Ingrediencie na cesto
- 500g polohrubej múky
- 250g masla
- 1ks vajíčka
- 3 lyžice mlieka
- 3 lyžice práškového cukru
- 1 balíček kypriaceho prášku
Ingrediencie na náplň
- 1,5kg jabĺk
- 4 balíčky vanilkového pudingu v prášku
- 1-3 lyžice práškového cukru (podľa sladkosti jabĺk)
Postup
- V mise zmiešajte preosiatu múku so zmäknutým maslom, cukrom, mliekom, vajíčkom a kypriacim práškom. Zapracujte do hladkého cesta.
- Vzniknuté cesto rozdeľte do 2 častí a dajte do chladničky oddýchnuť a stuhnúť.
- Medzitým očistite jablká a nakrájajte na plátky alebo nastrúhajte nahrubo. Kto, ako má rád.
- Do jabĺk zamiešajte cukor a pudingy v prášku. Môžete primiešať štipku škorice. Všetko dobre premiešajte.
- Stuhnuté cesto vyberte z chladničky a vyvaľkajte najskôr prvú placku. Rozložte ju na vymastený a vysypaný plech.
- Navrch rozprestrite jablčnú náplň a potom ju prikryte druhou vyvaľkanou plackou cesta.
- Dajte piecť do predhriatej rúry na 180 ° C a pečte dozlatista.
- Hotovú buchtu nechajte vychladnúť a potom nakrájanú podávajte.
- Koláč s pudingom a jablkami krájame až po vychladnutí.
Črepníkové pudingové pokušenie
Rýchla hrnčeková buchta s pudingom je ideálna, pokiaľ nestíhate alebo si chcete pečenie trochu uľahčiť o vážení surovín.
Ingrediencie
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček krupicového cukru
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
- 2 lyžice oleja
- 1ks vajcia
- 1ks vanilkového pudingu v prášku
- 250ml mlieka
- Cukor na osladenie pudingu
Postup
- Najprv z mise zmiešajte múku s kypriacim práškom. Pridajte cukor, vajcia, olej a mlieko.
- Vymiešajte hladké cesto, ktoré nalejte na vysypaný alebo papierom na pečenie vyložený plech.
- Podľa návodu na obale uvarte puding. Varí ho z menšieho množstva mlieka, aby bol hustejšia konzistencia.
- Uvarený a ľahko vychladnutý puding natrite navrch cesta a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 ° C po dobu 35-40 minút.
- Hotovú buchtu nechajte vychladnúť a podávajte.
Z pudingu alebo s ním si môžete upiecť aj výborné vianočné pečivo ! Inšpirujte sa!
Objavte podobné tipy
Zdravá buchta z pudingu
Tento fitness múčnik je pre tých, ktorí chcú maškrtiť zdravšie. Inšpirujte sa!
Ingrediencie
- 200g hladkej celozrnnej múky (napr. špaldová)
- 150g trstinového cukru (či iného sladidla)
- 4ks vajec
- 100ml kokosového oleja
- 100ml vlažného mlieka (sójové, mandľové alebo kravské)
- 1/2 kypriaceho prášku
- 1ks vanilkového pudingu (+ 500ml mlieka a trochu cukru)
- 2ks kyslej smotany (+ 1ks vanilkového cukru)
- Škorica, kakao alebo čokoláda na posypanie
Postup
- Najprv uvarte puding podľa návodu na balenie a nechajte bokom chladnúť.
- Cesto vymiešajte tak, že vyšľaháte vajcia s cukrom. Potom prilejte olej a vlažné mlieko.
- Postupne zamiešajte múku s kypriacim práškom do pečiva.
- Cesto nalejte do formy s alebo menšieho plechu vyloženého papierom na pečenie.
- Potom pomocou lyžice rozprestrite puding.
- Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry pri 175 ° C na cca 30 minút.
- Nechajte buchtu vychladnúť a nakoniec ju potrite kyslou osladenou vanilkovým cukrom.
- Na záver môžete povrch buchty ešte posypať škoricou, kakaom alebo napríklad strúhanou čokoládou.
Najlepší pomocník pre vaše pečenie? Nahliadnite na naše recenzie na najlepšie ručné šľahače . Pomôžu vám pri výbere.
Pudingová bábovka
Iste každý už jedol bábovku. Vyskúšajte ale netradičný recept na bábovku z pudingového cesta. Nebudete ľutovať!
Ingrediencie
- 4ks vanilkového pudingu v prášku (nahradí múku)
- 4ks vajcia
- 1 menší pohár oleja
- 1 hrnček práškového cukru
- 1ks vanilkového cukru
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku
Postup
- Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky utrite s cukrom, prilejte olej a premiešajte.
- Potom pridajte pudingové prášky a kypriaci prášok.
- Ušľahajte sneh z bielkov a ten tiež zašľahajte do pudingovej zmesi.
- Cesto nalejte do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku a dajte piecť.
- Pečte pri 180 ° C cca 20-25 minút.
- Hotovú bábovku nechajte vychladnúť, vyklopte a podávajte.
Musíte určite vyskúšať aj naše recepty na tvarohovú bábovku ! Máme tie najlepšie varianty.
Tvarohovo-pudingová buchta
Tzv. „prepadnutá buchta“ je výbornou sladkou bodkou ku káve alebo čaju. Inšpirujte sa!
Ingrediencie na cesto
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 3ks vajec
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček vlažnej vody/mlieka
- 1 hrnček cukru
- 5 lyžíc kakaa holandského typu
- 1 balíček kypriaceho prášku
Ingrediencie na náplň
- 2ks tvarohu vo vaničke
- 2ks žĺtkov
- 2 lyžice cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/2 balíčka vanilkového pudingu v prášku
Postup
- V mise zmiešajte vodu/mlieko s olejom, celými vajíčkami a cukrom. Vyšľahajte a postupne primiešavajte múku s kypriacim práškom a kakaom.
- Vzniknuté cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Zmiešajte ingrediencie na náplň a pomocou lyžice ju nanášajte na cesto na plechu. Tvarujte kopčeky.
- Buchtu dajte piecť do predhriatej rúry na 180 ° C po dobu 40-45 minút.
- Po upečení nechajte úplne vychladnúť a podávajte.
Ako si uvariť domáci vanilkový puding
Vyskúšajte si namiesto vrecúškového práškového pudingu pripraviť poctivý a domáci. Vykonáme vás krok za krokom jeho prípravou, takže to zvládne úplne každý.
Na vanilkový puding budete potrebovať:
- 500ml plnotučného mlieka
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 3 žĺtky
- 3 lyžice krupicového cukru
- 1ks vanilkového struku
- Štipka soli
Najprv vyšľaháte žĺtky do peny. V kastróliku priveďte do varu 2/3 mlieka s cukrom, štipkou soli. Do kastrólika tiež pridajte obsah vanilkového struku. Vo zvyšnej 1/3 mlieka rozmiešajte kukuričný škrob a nalejte do horúcej zmesi mlieka. Kastrólik stiahnite z plameňa a miešajte, kým puding nezhustne. Nakoniec vmiešate vyšľahané žĺtky, chvíľku povaríte a máte hotový domáci puding.
Dobrú chuť.
Domácim pudingom môžete napríklad vymazávať výborné vianočné išelské pečivo ! To bude dobrota!