V nedeľu sa nič nerobí a hlavne sa nevstáva skoro!
Vyspite sa do krásy, a potom si vychutnajte niektorý z týchto receptov na brunch!
Recepty sú jednoduché na prípravu a neskutočne dobré.
Sú také dobré, že na chvíľu zabudnete, že v pondelok musíte zase do práce.
Domáce granola
Čo budeme potrebovať
- 560 g plechovka liči v konzerve (scedené)
- 200 ml šťavy z liči nálevu
- 4 slivky (nakrájané)
- Lyžička vanilkového extraktu
- 30 g trstinového cukru
- 125 g čerstvých malín
- 300 g ovsených vločiek
- Lyžička mletej škorice
- 60 g masla
Postup
- Predhrejeme si rúru na 160 stupňov
- Liči nakrájame na polovičky
- Dáme ich na panvicu spolu s nálevom, slivkami, vanilkovým extraktom, maslom a lyžicou trstinového cukru
- Zamiešame a zmes privedieme do varu
- Panvicu prikryjeme a na stredne vysokú teplotu dusíme asi 3 minúty
- Zložíme z tepla a vmiešame vločky, škoricu a zvyšok cukru
- Zmes vysypeme a rozložíme rovnomerne na plech vyložený papierom na pečenie
- Vložíme do rúry a pečieme asi 30 minút, kým granola nezezlátne
- V polovici pečenia zmes premiešame
- Granolu vyberieme z rúry a necháme ju úplne vychladnúť.
- Podávame s čerstvými malinami, jogurtom alebo mliekom

Klasické francúzske mandľové croissanty
Každý klasický brunch vo francúzskom štýle musí zahŕňať croissant. Podávajte ich s marmeládou, možno aj s trochou syra, ak túžite po slanej verzii. Ale pre skutočne sladký zážitok je najlepšie ho naplniť kvalitným mandľovým maslom alebo krémom. Tento recept na mandľový croissant je klasickou verziou raňajkového pečiva s úžasnou náplňou a opaženými mandľami navrchu!
Čo budeme potrebovať
- 4 lyžičky sušeného droždia
- 60 ml vlažnej vody
- 420 g hladkej múky
- 60 ml mlieka
- 40 g cukru kryštál
- 3 lyžice rozpusteného masla (vychladnutého)
- 2 lyžičky soli
- 120 g masla (zmäknutého)
- 60 g orieškového masla (alebo iné sladké nátierky)
- Vajcia
- 2 lyžice mlieka
- 40 g nakrájaných mandlí
- 2 lyžice práškového cukru
Postup
- Droždie zmiešame s teplou vodou a necháme odpočívať po dobu 5 minút
- Do rozpusteného droždia a vody pridáme chlebovú múku, mlieko, cukor, rozpustené maslo a soľ
- Začneme miešať cesto, miešame asi 2 minúty
- Pokiaľ je cesto príliš lepivé, pridáme lyžicu múky navyše, pokiaľ nebude cesto dostatočne pevné, aby držalo tvar
- Z cesta vytvarujeme guľu a zakryjeme ňou potravinárskou fóliou
- Cesto necháme 30 minút odpočívať pri izbovej teplote
- Cesto vyvaľkáme do obdĺžnika
- Potom ho prikryjeme utierkou a necháme 40 minút kysnúť
- Vykysnuté a vyvaľkané cesto potrieme zmäknutým maslom
- Potom cesto preložíme na tretiny
- Cesto znovu vyvaľkáme do obdĺžnika a znovu ho preložíme na tretiny
- Znovu ho zakryjeme potravinárskou fóliou a uložíme na hodinu do chladničky
- Postup potom zopakujeme ešte raz
- Cesto znova vyvaľkáme do obdĺžnika
- Pomocou ostrého noža cesto pozdĺžne uprostred rozrežeme, aby sa vytvorili dva obdĺžniky
- Každý kus narežeme tak, aby nám vzniklo 10 kusov cesta
- Nakoniec každý kus rozrežeme diagonálne na polovicu, aby sme vytvorili 20 trojuholníkov.
- Do špičky každého trojuholníka dáme malú lyžičku orieškového masla a potom trojuholník zdola zrolujeme a nakoniec ho ohneme, aby vznikol tvar polmesiaca
- Hotové croissanty umiestnime na ľahko vymastený plech, tak aby sa nedotýkali
- Zakryjeme ich plastovou fóliou a necháme 45 minút kysnúť, kým takmer nezdvojnásobí svoj objem
- Rúru medzitým predhrejeme na 160 stupňov
- Vyšľaháme si vajcia s 2 lyžicami mlieka
- Povrch každého croissantu potrieme vajíčkom a potom ich posypeme nakrájanými mandľami
- Croissanty pečieme 14 až 16 minút, kým nie sú nafúknuté a mandle dozlatista opečené
- Vršky teplých croissantov posypeme práškovým cukrom
Croissanty je najlepšie jesť čerstvé. Ak vám zostanú aj na druhý deň, môžete ich aspoň trochu oživiť tým, keď ich v rúre asi 5 minút jemne prehrejete.
Ak by ste chceli upiecť tieto croissanty ráno, môžete si ich pripraviť deň vopred a cez noc je zakryté potravinárskou fóliou uchovať v chlade. Namiesto toho, aby ste ich nechali kysnúť pri izbovej teplote, nechajte ich do rána v chladničke a potom pokračujte v recepte.
Vychutnajte si sladkú verziu týchto nadýchaných croissantov s našimi skvelýmireceptami na marmelády a vychutnajte si ich napríklad s malinovou marmeládou.
Pokiaľ skôr fandíte slaným pokrmom brunch nevynímajúc, skúste croissant s týmito nátierkami z romadúru . Možností je nepreberné množstvo!

Ovsená kaša
Najbežnejší a najjednoduchší recept na brunch, ktorý si môžete v pár krokoch uvariť! V lete je skvelé si ju pripraviť deň vopred a nechať si ju v chladničke vychladnúť av zime naopak si ju urobiť pekne za čerstva a podávať jej teplú! Tu je návod, ako si tento jednoduchý základný recept urobiť na mnoho spôsobov av týchto receptoch sa môžete inšpirovať aj pre slanú verziu tejto ovsenej dobroty . A už nikdy nebudete premýšľať, čo si dať!
Čo budeme potrebovať
Na základnú kašu
- 60 g ovsených vločiek
- 60 ml mlieka
- 60 ml vody
- Štipka soli
S javorovým sirupom
- Lička trstinového cukru
- Lyžička javorového sirupu
- 2 lyžice nasekaných pekanových orechov
- Štipka škorice
S banánmi a orechmi
- Banán nakrájaný na plátky
- 2 lyžice vlašských orechov
- Lyžica mletého ľanového semienka
- Štipka škorice
S jahodami a smotanou
- 60 g nakrájaných jahôd
- Lyžica nízkotučnej smotany
- 2 lyžičky medu
- 2 kvapky vanilkového extraktu
S čokoládou arašidovým maslom
- 2 lyžičky kakaového prášku
- Lyžica arašidového masla
- 2 lyžičky čokoládových kúskov
- Lyžička pražených arašidov
Postup
Príprava v mikrovlnnej rúre
- Vložíme všetky ingrediencie do strednej misy vhodné do mikrovlnnej rúry a premiešame
- Vložíme do mikrovlnnej rúry a zahrievame na vysokú teplotu po dobu 2 minút
- Potom zahrievame v 15 sekundových intervaloch, kým sa ovsené vločky nenafúknu a nezmäknú
- Pred podávaním premiešame
- Necháme pár minút vychladnúť
- Podľa potreby zriedime trochou mlieka
- Podávame teplé s vybranými ingredienciami
Príprava na sporáku
- V malom hrnci privedieme do varu vodu a mlieko
- Znížime teplotu na minimum a vsypte ovsené vločky
- Za občasného miešania varíme asi 5 minút, kým vločky nezmäknú a nevsiaknu väčšinu tekutiny
- Zložíme z platne, prikryjeme a necháme 2-3 minúty odstáť
- Necháme pár minút vychladnúť
- Podľa potreby zriedime trochou mlieka
- Podávame teplé s vybranými ingredienciami

Banánový chlieb
Tento ľahký a zdravý recept na chlieb z banánu má všetko – je mäkký, sladký a plný banánovej chuti. Jeden plátok vám stačiť nebude!
Čo budeme potrebovať
- 2 veľmi zrelé banány (roztlačené)
- 60 g kokosového cukru
- 90 ml mandľového mlieka
- 40 ml extra panenského olivového oleja
- Lyžička vanilkového extraktu
- Lyžička jablčného octu
- 375 g celozrnnej múky
- 60 g mandľovej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- ¼ lyžičky jedlej sódy
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky škorice
- ¼ lyžičky muškátového orieška
- 60 g nasekaných vlašských orechov
Na ozdobu
- 2 lyžice nasekaných vlašských orechov
- 2 lyžice ovsených vločiek
Postup
- Rúru predhrejeme na 150 stupňov
- Vymastíme si formu na pečenie olivovým olejom
- Vo veľkej mise zmiešame roztlačené banány s cukrom, mandľovým mliekom, olivovým olejom, vanilkou a jablčným octom
- Prešľahávame, kým sa ingrediencie nespoja
- V ďalšej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ, škoricu a muškátový oriešok
- Do misy s mokrými ingredienciami pridáme tie suché a všetko spolu premiešame, kým sa nespoja
- Nakoniec vmiešame vlašské orechy
- Cesto nalejeme do pripravenej panvice a posypeme nasekanými vlašskými orechmi a ovsenými vločkami
- Banánový chlieb pečieme 45 až 50 minút, kým nebude špáradlo zapichnuté doprostred čisté
Banánový chlebíček je výborná vec, ale čo tak vyskúšať tieto sladké recepty na domáce muffiny , ktoré by tiež nemali chýbať pri žiadnom pravom americkom brunchu.

Čučoriedkové palacinky z cmaru
Palacinky sú typickým jedlom, ktoré sa pri brunchu servíruje. Sú nadýchané a plné čerstvých čučoriedok, ktoré túto americkú dobrotu, spoločne s javorovým sirupom skvele dochutia!
Čo budeme potrebovať
- 150 g hladkej múky
- Lyžičku kypriaceho prášku
- Vajcia
- 500 ml cmar
- Rozpustené maslo
- 125 g čerstvých čučoriedok
- Javorový sirup
Postup
- Múku preosejeme do veľkej misy
- Uprostred urobíme jamku, do ktorej pridáme vajcia a cmar
- Pomocou vidličky premiešam, kým sa nespoja
- Rozpálime si veľkú nepriľnavú panvicu na strednú teplotu a potrieme ju rozpusteným maslom
- Na panvicu nalejeme polievkové lyžice cesta
- Na povrch každej placky naaranžujeme niekoľko čučoriedok
- Vyprážame asi 2 2 minúty, kým sa na povrchu neobjavia bublinky
- Palacinku otočíme a znovu smažíme 2 minúty dozlatista
- Palacinku preložíme na tanier a prikryjeme fóliou, aby zostala teplá
- Postup opakujeme, kým nám nedôjde cesto
- Podávame so zvyšnými čučoriedkami, javorovým sirupom a rozpusteným maslom

Francúzske toasty
Tento klasický recept na zapečený sladký toast je jednoduchý, používa jednoduché prísady, ktoré má každý doma. Tento pokrm patrí medzi jeden z najobľúbenejších pri brunchu.
Čo budeme potrebovať
- 4 veľké vajcia
- 80 ml mlieka
- 30 g hladkej múky
- 30 g kryštálového cukru
- Štipka soli
- lyžička mletej škorice
- Lyžička vanilkového extraktu
- 8 plátkov toastového chleba
Postup
- Na strednú teplotu si zahrejeme panvicu a rozpustíme na nej maslo
- Všetky ingrediencie okrem chleba pridáme do stolného mixéra alebo do misky a dobre premiešame, aby sa ingrediencie spojili
- Plátky chleba namáčame z oboch strán v ceste
- Hneď potom plátok toastu položíme na rozpálenú panvicu
- Vyprážame niekoľko minút, kým spodná časť nezačne zlátnuť
- Otočíme a vyprážame znova dozlatista
- Francúzsky toast preložíme na tanier a podávame teplé poliate sirupom a posypané práškovým cukrom
A nie je to málo? Pokiaľ sa vám zdá, že by ste sa nenajedli pripravte si niektorý z týchto ovocných šalátkov a vychutnajte si ho spoločne s týmito chrumkavými toastami.

Recepty na slaný brunch
Zapečená fazuľa
Čo budeme potrebovať
- Lyžica extra panenského olivového oleja
- Cibuľa (rozpolená, nakrájaná na tenké plátky)
- 2 stonky zeleru (nakrájané na tenké plátky)
- Červená kapia (nakrájaná na dlhé tenké prúžky)
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájané nadrobno)
- Lyžica paradajkového pretlaku
- 400 g konzervy bielych fazule
- 400 g nakrájaných paradajok v plechovke
- 2 lyžičky Tabasco
- 6 plátkov kváskového chleba
- 40 g masla
- 200 g syra feta
- Soľ
Postup
- V hrnci na strednú teplotu rozohrejeme olej
- Pridáme nakrájanú cibuľu a zeler a za stáleho miešania varíme 3–4 minúty
- Potom pridáme kapiu a varíme ďalšie 4 minúty
- Pridáme cesnak a varíme, kým sa nerozvonia
- Pridáme paradajkový pretlak, fazuľu a nakrájané paradajky s 200 ml vody a premiešame
- Pridáme podľa chuti Tabasco a dobre okoreníme podľa svojich preferencií
- Zmes privedieme do varu, potom teplotu znížime a za občasného miešania varíme 10–15 minút, kým omáčka mierne nezhustne
- Predhrejeme si panvicu na stredne vysokú teplotu a chlieb si z každej strany dochrumkava
- Keď je chlieb opečený, jednu stranu potrite maslom, rozdrobíme na fetu a prípadne posypeme soľou
- Na panvici pečieme ďalšie 1-2 minúty, kým sa feta nerozpustí
- Fazuľu rozdelíme do servírovacích misiek a podávame s opečeným chlebom
Naservírujte si tento recept na brunch, ako na obrázku nižšie.
Usmažte si volské oko a pripravte si k nemu túto lahodnú vínnu klobásu , tak ako vám chutí najviac! Pripravte si raňajky ako v Británii.

Objavte podobné tipy
Vajcia Benedikt s holandskou omáčkou
Tento recept na brunch so strateným vajcom, toastom všetko poliate omáčkou zo žĺtkov je jednoduchšie, než si myslíte! Tento pokrm je ideálny pre každú zvláštnu príležitosť. Len nezabudnite plánovať dopredu a mať všetky ingrediencie pripravené po ruke.
Čo budeme potrebovať
- 60 g masla (nakrájaného na kocky)
- Lyžica pesta
- 4 žĺtky
- 2 lyžice vody
- Lyžica citrónovej šťavy
- 2 lyžičky bieleho octu
- 4 vajcia
- 8 plátkov prosciutta (alebo kvalitné šunky)
- 4 lístky čerstvej bazalky
- 4 plátky paradajok
- 4 plátky chleba
Postup
- V malom hrnci rozpustíme maslo a vmiešame pesto
- Na vodnom kúpeli si vyšľaháme žĺtky s vodu a citrónovou šťavou, kým sa všetko nezmieša
- Za stáleho šľahania varíme, pokiaľ nebude zmes dostatočne hustá na to, aby pokryla kovovú lyžičku a teplota zmesi nedosiahne 160°
- Potom znížime teplotu a minimum a za stáleho miešania a veľmi pomaly do teplej zmesi vlejeme rozpustené maslo s pestom
- Zmes udržujeme v teple, kým ju nebudeme potrebovať
- Do veľkého hrnca pridáme 150 ml vody a pridáme ocot
- Vodu privedieme do varu a potom teplotu upravíme tak, aby sme ju udržali v miernom vare
- Vajcia jedno po druhom rozbijeme do malej misky
- Vajcia opatrne z malej vzdialenosti vlejeme do vody
- Varíme ich v odkrytom hrnci 3–5 minút, kým bielky úplne nestuhnú a žĺtky začnú hustnúť
- Pomocou dierovanej lyžice vajcia vyberieme z vody von
- Na opečený chlieb alebo toasty naložíme prosciutto, bazalku, paradajky a uvarené stratené vajcia
- Všetko prelejeme holandskou omáčkou
- Ihneď podávame

Bagely so slaninou a syrom
Čo budeme potrebovať
- Sprej na varenie
- 8 vajec
- 30 ml mlieka
- 8 plátkov slaniny
- Soľ
- Čerstvo mleté čierne korenie
- 2 lyžice pažítky (nadrobno nakrájaná)
- 5 bagelov
- 100 g smotanového syra (Philadelphia, Lučina …)
- 180 g strúhaného čedaru
- 75 g masla (rozpusteného)
- 2 lyžičky sušenej cibule
- 2 lyžičky granulovaného cesnaku
- 2 lyžičky sezamových semienka
- 2 lyžičky maku
Postup
- Rúru si predhrejeme na 150 stupňov
- Veľkú zapekaciu misu vymažeme pomocou spreja na varenie
- Vo veľkej mise rozšľaháme vajcia a mlieko, dáme bokom
- Vo veľkej panvici na strednú teplotu si opečieme do chrumkava slaninu
- Plátky slaniny vyberieme z panvice a necháme ich odkvapkať na papierových utierkach, aby sa zbavili prebytočného tuku
- Jednu polievkovú lyžicu zo slaniny si na panvici necháme
- Vaječnú zmes nalejeme do panvice a okamžite znížime teplotu na nízku
- Vajcia občas premiešame
- Keď sú vajcia takmer upečené, dochutíme ich soľou a korením a vmiešame pažítku
- Vajcia zložíme z platne
- Jednu polovicu bagelov potrieme smotanovým syrom a vložíme ich vedľa seba do vymastenej zapekacej misy
- Bagely potrieme vaječnou zmesou a navrch rozdrobíme opečenú slaninu
- Všetko posypeme čedarom a potom pridáme druhú polovicu bagelov
- Tie potrieme rozpusteným maslom a posypeme sušenou cibuľou, granulovaným cesnakom, sezamovými semienkami a makom
- Vložíme od rúry a pečieme asi 10 minút, kým bagely nie sú opečené a syr rozpustený
Chcete tento recept vyzdvihnúť ešte o jeden level vyššie? Pripravte a upečte si domáce cesto na bagel podľa nášho receptu!

Kuracie mäso s vaflemi a javorovým sirupom
Kurča a vafle sú dokonalým pohodlným pokrmom, ktoré prinesie do vašej domácnosti typickú americkú nedeľnú pohodu!
Čo budeme potrebovať
- 10 sladkých vaflí
- 700 g mrazeného obaľovaného kurčaťa (pozri TIP)
- 8 vajec
- 90 ml mlieka
- 30 ml javorového sirupu
- 2 lyžice masla (rozpusteného)
- Soľ
- Čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov
- Vafle a kura vyložíme na dva veľké plechy na pečenie
- Vafle pečieme dozlatista a chrumkava, asi 15 minút
- Vafle vyberieme a pokračujeme v pečení kura, kým sa neprehreje a nebude chrumkavé
- Oboje nakrájame na veľké kúsky
- Vo veľkej mise prešľaháme vajcia, mlieko, javorový sirup a maslo
- Zmes dochutíme soľou a korením
- Teplotu v rúre znížime na 180 stupňov
- Do pekáča navrstvíme vafle a obaľované kura a navrch nalejeme vaječnú zmes
- Pečieme 45 minút až 1 hodinu dozlatista
- Kurča s vaflemi podávame teplé a preliate javorovým sirupom
Nemáte radi polotovary? Inšpirujte sa a pripravte si lahodné kuracie rezne v tom najchrumkavejšom trojobale.

Croque madame
Ikonické raňajky vo francúzskom štýle. Pokrm croque madame, je sendvič vyrobený z chleba typu briošky s typickou náplňou zo syra, šunky, sadených vajec a bešamelovej omáčky. Vajcia servírujeme žĺtkom nahor, aby žĺtok pri krájaní sendviča mohol vytiecť.
Čo budeme potrebovať
Na bešamel
- 90 g nesoleného masla
- 30 g hladkej múky
- Lyžička soli
- Štipka mletého muškátového orieška
- 730 ml mlieka
- 50 g strúhaného parmezánu
Ďalšie prísady
- Bochník briošky (alebo toastového chlebu)
- 30 g strúhaného tvrdého syra
- 8 plátkov šunky (nakrájané na malé kúsky)
- 25 g strúhaného parmezánu
- Maslo (zmäknuté)
- 4 veľké vyprážané vajcia
Postup
- Na bešamel si rozpustíme 6 lyžíc masla v nepriľnavej panvici
- Potom zašľaháme múku
- Pokračujeme v šľahaní a varení po dobu 2-3 minút, tak aby zmes bola hustá
- Pomaly zašľaháme jednu polovicu mlieka
- Nechajte múčnú zmes, aby mlieko absorbovala, a potom pridáme zvyšok mlieka
- Najprv múčná zmes bude vyzerať ako pasta, ale pomaly zriedi
- Pokračujeme vo varení, asi 5–8 minút na strednú teplotu, kým omáčka nezhustne
- Akonáhle omáčka zhustne, zašľaháme soľ, muškátový oriešok a ½ parmezánu
- Pokračujeme v šľahaní, kým sa syr nerozpustí
- Omáčku odstránime z platne a necháme mierne vychladnúť
- Medzitým si pripravíme sendvič
- Rúru predohrejeme na 150 stupňov
- Plech vyložte papierom na pečenie
- Briošku nakrájajte na 8 hrubých plátkov alebo pracujeme s klasickými plátkami toastového chleba
- Na 4 plátky chleba nasypeme nastrúhaný tvrdý syr
- Potom na syr položíme plátky šunky a na každý plátok dáme lyžicu bešamelu.
- Navrch položíme zvyšné plátky chleba a vrch potrieme zmäknutým maslom
- Predhrejeme si veľkú panvicu na strednú teplotu
- Do nej vložíme sendviče potretou stranou dole
- Zatiaľ čo sa táto strana opeká, druhú stranu taktiež potrieme maslom
- Pečieme z každej strany asi 2 minúty, kým nie sú obe strany zlatisté
- Akonáhle sú obe strany opečené, položíme ich na pripravený plech
- Navrch každého sendviča pridáme 2 lyžice bešamelu a 1 lyžicou parmezánu
- Vložíme ich do rúry a pečieme asi 5 minút, kým sa syr nerozpustí
- Vyberieme sendviče z rúry, pridáme sadené vajcia a ihneď podávame
Vychutnajte si nadýchaný toastový chlieb aj inak. Môžete ich vyskúšať v najrôznejších variáciách, sladkých i slaných, podľa týchto výborných receptov s toastovým chlebom .

Francúzska omeleta
Klasická náplň vaječnej omelety je tradičná syrovo-bylinková alebo sa môžete kreatívne vyšantiť a použiť s nakrájanou šunkou a restovanou zeleninou. Existuje nekonečne mnoho ľubovoľných množstiev ďalších kombinácií pre toto jedlo.
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžice olivového oleja
- Lyžica masla (studeného)
- 3 veľké vajcia
- Štipka soli
- Štipka čierneho korenia
- 2 lyžice syra strúhaného tvrdého syra
- 2 lyžičky pažítky (jemne nasekané)
Postup
- Olivový olej pridáme do panvice a rozohrejeme ho na stredne vysokej teplote
- Olej neprehrievame, pokiaľ bude príliš horúci, vajcia sa upečie hneď po dopade na panvicu a bude príliš tvrdé
- Vajcia si vyšľaháme v malej miske, pokiaľ nie sú napenené – v tejto fáze receptu je dôležité nepridávať soľ ani korenie
- Do vajec vmiešame polovicu studeného masla
- Pridáme zvyšné maslo na panvicu a krúžte ním spoločne s olejom, kým sa nerozpustí
- Vajcia nalejeme do rozpálenej panvice a začneme variť
- Vajcia rýchlym pohybom vidličkou v panvici šľaháme v malých kruhoch a cik-cak, kým nie sú vajcia prevarené približne z 80 %
- Uhladíme povrch vajec zadnou stranou veľkej lyžice
- Vajcia dochutíme soľou a korením podľa chuti
- Na vajcia nasypeme nastrúhaný syr a nasekané bylinky a prikryjeme pokrievkou
- Vypneme sporák a necháme omeletu 2 až 3 minúty variť, podľa toho, ako veľmi uvarené vajcia chceme mať
- Panvicu trochu nakloníme na stranu a pomocou gumovej stierky opatrne vyberieme omeletu z panvice na rozohriaty servírovací tanier
- Omeletu jemne zrolujeme do tradičného tvaru ruličky
- Podávame s čerstvým zeleným šalátom ľahko preliatym francúzskym dresingom
Na omeletu sa výborne hodia skvele dochutené šaláty. Presne také ako v tomto zozname tých najlepších šalátov s rukolou alebo týchto šalátov s mozzarellou .

Francúzska krémová káva (French Café au Lait)
Užite si doma príjemnú kaviareň au lait v parížskom štýle bez toho, aby ste sa prezliekali z pyžama.
Čo budeme potrebovať
- 1 diel horúcej silnej kávy
- 1 diel napeneného mlieka
Postup
- Do veľkej šálky nalejeme rovnaké diely horúcej kávy a napeneného mlieka, penu si dáme bokom
- Nalejeme kávu a mlieko do hrnčeka
- Zmiešame
- Navrch nalejeme odloženú penu a podávame horúce

Mimosa
Tieto jednoduché 2-zložkové koktaily budú zaručene hviezdnym drinkom vášho budúceho brunchu.
Čo budeme potrebovať
- 750 ml šampanského (prosecca alebo cavy-chladené)
- 750 ml pomarančovej šťavy
Postup
- Sekt nalejeme do pohárov na šampanské
- Každý pohár naplníme asi do polovice
- Do pohárov prilejeme pomarančový džús, tak aby poháre boli plné a podávame

Ďalšie tipy na nápoje:
Alkoholické
Big Apple Manhattan
Bloody Mary
Limonáda zo Sangrie
Frozen Prosecco
Coffee Granita
Nealkoholické
Domáce malinovky (pripravené napríklad podľa našich receptov na to najsladšie osvieženie )
Čerstvá šťava (osviežte sa napríklad týmto džúsom z granátového jablka )
Nealkoholická Margarita
Ovocný punč
Čo je brunch?
Brunch je jedlo, ktoré sa obvykle je medzi 10:30 a 13:30.
K jedlu je príležitostne, ako príloha, podávaná nejaká forma alkoholického nápoja (typicky šampanské alebo koktail).
Slovo brunch je zloženina anglických slov pre raňajky a obed (breakfast + lunch=brunch)
Brunch vznikol v Anglicku na konci 19. storočia av Spojených štátoch sa stal populárnym v 30. rokoch 20. storočia.