Luxusné recepty na rezy z banánov 5x inak. Vyskúšajte ich všetky!

Zostali vám doma zrelé banány a neviete, čo s nimi?

Potom si pripravte niektoré z našich receptov na banánové rezy!

Máme pre vás variantu s pudingom, mascarpone aj bez lepku.

Ktorú si pripravíte ako prvú?

Banánové rezy s polevou z mascarpone

Tieto banánové rezy sú neuveriteľne jednoduché na prípravu, sú úžasne nadýchané a vláčne a skvele ich dopĺňa poleva z mascarpone. Navyše ho vyrobíte za menej ako 30 minút!

Čo budete potrebovať

  • 1/2 šálky masla izbovej teploty
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 2 veľké vajcia izbovej teploty
  • 1 a 1/2 šálky roztlačených zrelých banánov (3 stredne veľké)
  • 1 šálka cmaru alebo 1 šálka mlieka + 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/4 lyžičky soli

Na polevu:

  • 6 lyžíc masla izbovej teploty
  • 1 a 1/2 šálky práškového cukru, preosiateho
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 110 g studeného mascarpone alebo smotanového syra

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Vymažte pekáč s rozmermi 23 x 33 cm.
  • Dajte bokom.
  • V mise stolného mixéra vybaveného lopatkovým nástavcom šľahajte maslo a cukor spoločne pri stredne vysokej rýchlosti, kým vám nevznikne hladká a nadýchaná zmes, asi 3–4 minúty.
  • Pridajte vajcia, roztlačené banány, cmar a vanilkový extrakt.
  • Miešajte pri nízkej rýchlosti, kým sa všetko nespojí.
  • V malej miske zmiešajte múku, jedlú sódu a soľ.
  • Do mokrej zmesi pridajte múčnu zmes v troch prídavkoch, miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Cesto nalejte do pekáča a pečte 20-25 minút.
  • Keď je buchta hotová, špajle zapichnutá doprostred by mala vyjsť čistá a malo by na nej byť len pár omrviniek.
  • Nechajte buchtu úplne vychladnúť.
  • Polevu pripravíte tak, že v mise stolného mixéra s lopatkovým nástavcom ušľaháte maslo a práškový cukor, kým vám nevznikne svetlá a nadýchaná zmes.
  • Pridajte vanilkový extrakt a mascarpone a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
  • Natrite na vychladené rezy a nechajte stuhnúť.
  • Užite si to!
Rez z banán s mascarpone polevou, ozdobený plátkom banánu a servírovaný na tanieriku.
www.platedcravings.com

Máme pre vás aj ďalšie úžasné recepty na sladké dezerty z banánov ! Raz ochutnáte a už nebudete môcť prestať.

Obrátené banánovo-karamelové rezy

Nie je dekadentnejšieho spôsobu, ako spotrebovať zrelé banány, než si pripraviť tieto luxusné rezy, ktoré navyše neobsahujú žiadne mliečne produkty. Môžete ich podávať samotné alebo s kopčekom svojej obľúbenej zmrzliny.

Čo budete potrebovať

Na vrstvu karamelu a banánov:

  • ¼ šálky plnotučného konzervovaného kokosového mlieka
  • ⅓ šálky kokosového oleja
  • 1 šálka trstinového cukru
  • 4-5 zrelých banánov, rozkrojených pozdĺžne napoly (nie prezreté alebo otlačené pre peknú prezentáciu)

Na cesto:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 šálka roztlačených zrelých banánov
  • 1 šálka rastlinného mlieka
  • ⅓ šálky oleja neutrálnej chuti
  • 1 lyžica octu
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Dno hlbokého plechu s rozmermi 23 x 33 cm vyložte papierom na pečenie a boky vymažte tukom.
  • V malom hrnci na miernom ohni zmiešajte kokosové mlieko, kokosový olej a hnedý cukor.
  • Šľahajte, kým zmes nebude, asi 2 minúty.
  • Neprevarujte.
  • Nalejte vzniknutý karamel na plech a rovnomerne ho rozprestrite na papieri na pečenie.
  • Umiestnite nakrájané banány reznou stranou dole a usporiadajte ich, ako chcete, ale snažte sa zaistiť, aby medzi jednotlivými plátkami bol minimálny priestor, pretože po upečení vzniknú ešte väčšie medzery.
  • V miske stolného mixéra (alebo použiť vidličku či metlu) zmiešajte roztlačené banány, rastlinné mlieko, olej, ocot a vanilku a šľahajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Do stredne veľkej misy preosejte múku, cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ a škoricu.
  • Túto zmes pridajte k mokrým ingredienciám a premiešajte.
  • Nepremiešavajte.
  • Cesto jemne nalejte na karamel a nakrájané banány a vrch uhlaďte lyžicou alebo stierkou.
  • Pečte v rúre 30–35 minút alebo do zlatohnedej farby.
  • Párátko zapichnuté do stredu by vám malo vyjsť čisté alebo s pár omrvinkami.
  • Pred vyklopením na servírovaciu tácku nechajte buchtu asi 20 minút vychladnúť.
  • Dobrú chuť!
Rezy z banánov a karamelu na mriežke.
www.crumbsandcaramel.com

Vyskúšajte aj naše vynikajúce recepty na cukrovinky z karamelu . Upečte si pečivo, ktoré chutí každému!

Rezy z banánov s čokoládovou polevou

Tento múčnik z banánov a pekanových orieškov s bohatou polevou z kyslej smotany a čokolády si zamiluje celá vaša rodina i priatelia. Pripravte si ho deň vopred, pretože na druhý deň chutí ešte lepšie!

Čo budete potrebovať

Na vrstvu karamelu a banánov:

  • 1/2 šálky masla izbovej teploty
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/4 šálky extra jemného granulovaného cukru
  • 2 veľké vajcia izbovej teploty
  • 1 šálka roztlačených banánov
  • 3/4 šálky pekanových orechov, jemne nasekaných
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/4 šálky kyslej smotany
  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • štipka soli

Na polevu:

  • 340 g čokopiecik
  • 3/4 šálky kyslej smotany
  • 1/3 lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Hlboký plech s rozmermi 23 x 33 cm vymažte tukom a ľahko vysypte múkou.
  • Prebytočnú múku vyklepte a dajte bokom.
  • Vo veľkej nádobe ušľahajte maslo elektrickým šľahačom do zmäknutia.
  • Pridajte vanilku a cukor a pokračujte v šľahaní, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Pridajte vajcia, jedno po druhom, po každom pridaní dobre prešľahajte.
  • Vmiešajte banány a pekanové orechy.
  • V malej miske zmiešajte sódu a kyslú smotanu a miešajte, kým sa sóda úplne nerozpustí.
  • Do inej misy preosejte múku a soľ.
  • Pomocou elektrického mixéra pri nízkej rýchlosti zašľahajte 1/2 múčnej zmesi do banánovej zmesi.
  • Pridajte všetku zmes kyslej smotany a potom pridajte zvyšnú zmes múky.
  • Šľahajte len do zmiešania.
  • Nepremiešajte.
  • Cesto zoškrabnite na pripravený plech a uhlaďte vršok.
  • Pečte v predhriatej rúre asi 25 minút, alebo kým špáradlo vložené do stredu buchty nevyjde čisté.
  • Buchta by mala byť krásne vlhká.
  • Nechajte úplne vychladnúť na plechu.
  • Pripravte si polevu.
  • Čokopecičky rozpustite v parnom kúpeli.
  • Miešajte, kým nebude čokoláda úplne hladká, a potom zoškrabnite do misy.
  • Pridajte kyslú smotanu a vanilku.
  • Šľahajte pri nízkej rýchlosti elektrickým šľahačom, pokiaľ nebude poleva hladká a lesklá.
  • Polevu rozotrite dlhou úzkou stierkou na vychladnuté rezy.
  • Nechajte v chlade, kým poleva nestuhne, potom nakrájajte na štvorce a podávajte.
Rezy z banánov a pekanových orieškov s bohatou polevou z kyslej smotany a čokolády servírované na tácke.
www.imperialsugar.com

Možno sa vám budú hodiť naše recenzie elektrických šľahačov. Kto vyhral v našom porovnaní?

Banánové rezy s pudingom a šľahačkou

Úžasné rezy, ktoré pozostávajú z niekoľkých vrstiev – cesto, puding, banány, šľahačka a piškóty. To jednoducho musíte milovať!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 2 a 1/2 šálok hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • 2 šálky kryštálového cukru
  • 3 veľké vajcia
  • 1 šálka repkového oleja
  • 1/2 šálky cmaru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 šálky zrelých roztlačených banánov, asi 3 až 4 veľké banány

Na puding:

  • 2 balenia instantného vanilkového pudingu
  • 4 šálky mlieka
  • 1 lyžica vanilkového extraktu

Na polevu:

  • 4 až 5 veľkých zrelých banánov nakrájaných na plátky
  • 2 šálky smotany na šľahanie
  • 1/4 šálky práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 20 piškótov, hrubo rozdrvených

Na ozdobu:

  • nakrájané banány
  • 8 piškótov

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Hlboký plech s rozmermi 23 x 33 cm nastriekajte olejom v spreji.
  • Vo veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu, soľ a jedlú sódu.
  • Dajte bokom.
  • V mise elektrického šľahača šľahajte cukor, vajcia, olej, cmar a vanilkový extrakt na strednú rýchlosť asi 2 minúty.
  • Múčnu zmes pridávajte k cukrovej zmesi po jednej tretine a po každom pridaní šľahajte na nízku rýchlosť, kým nebude vzniknutá zmes hladká.
  • Vmiešajte roztlačené banány.
  • Cesto naneste na pripravený plech.
  • Pečte v predhriatej rúre 30 až 35 minút alebo kým špáradlo vložené do stredu buchty nevyjde čisté.
  • Rezy položte na mriežku a nechajte 20 minút chladnúť.
  • Po 20 minútach urobte pomocou rukoväte varešky hlboké otvory po celej buchte.
  • Vo veľkej mise šľahajte instantný vanilkový puding s mliekom a vanilkovým extraktom, kým vám nevznikne hustá a hladká zmes.
  • Na mierne teplú buchtu rovnomerne rozotrite puding.
  • Zakryte buchtu potravinárskou fóliou a pritlačte ju priamo na puding (aby sa nevytvoril škralúp).
  • Buchtu nechajte chladiť aspoň 2 hodiny alebo až cez noc.
  • Odstráňte z buchty fóliu.
  • Plátky banánu rovnomerne rozložte na puding.
  • V mise elektrického mixéra šľahajte smotanu na šľahanie, práškový cukor a vanilku do zhustnutia.
  • Vzniknutú šľahačku rozotrite na vrch buchty a potom posypote drvenými piškótami.
  • Nakrájajte a podávajte.
  • Podľa potreby ozdobte ďalšími nakrájanými banánmi alebo piškótami.
Rezy z banánov vo forme a na tanieriku, ozdobené šľahačkou, pudingom a piškótami.
www.thespruceeats.com

Bezlepkové rezy z banánov s jogurtovo-medovou polevou

Vláčne a plné chuti! Tiež sú tieto banánové rezy bez lepku, bez cukru a bez masla posypané vlašskými orechmi a preliate lahodnou polevou z jogurtu a medu.

Čo budete potrebovať

  • 4 veľmi zrelé veľké banány
  • 1/3 šálky rozpusteného kokosového oleja
  • 1/4 šálky jogurtu
  • 2 vajcia, rozšľahané
  • 1/4 šálky kokosového cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka himalájskej ružovej soli
  • 1 šálka kokosovej múky
  • 3/4 šálky ovsených vločiek rozmixovaných na múku
  • 1/2 šálky vlašských orechov, nasekaných

Na polevu:

  • 3 lyžice jogurtu
  • 2 lyžice medu
  • 1/3 šálky nakrájaných vlašských orechov, na ozdobenie
  • mletá škorica (voliteľne)

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Štvorcový plech vymažte tukom a zľahka vysypte múkou.
  • Vo veľkej miske roztlačte vidličkou banány, vmiešajte rozpustený kokosový olej a jogurt.
  • Teraz vmiešajte vajcia, kokosový cukor, prášok do pečiva a soľ.
  • Vmiešajte kokosovú múku, ovsenú múku a nasekané vlašské orechy.
  • Cesto nalejte na plech a vyrovnajte kovovou lyžicou.
  • Pečte v strede rúry 40 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu buchty nevyjde čisté.
  • Vyberte z rúry a pred vyklopením nechajte úplne vychladnúť na plechu na mriežke.
  • V malej miske zmiešajte jogurt a med, aby ste vytvorili polevu.
  • Vychladnutú buchtu potrite polevou, posypte nasekanými vlašskými orechmi a škoricou (voliteľne), nakrájajte na štvorčeky a užívajte si!
Rezy z banánov bez lepku, bez cukru a bez masla posypané vlašskými orechmi a preliate lahodnou polevou z jogurtu a medu.
www.berrysweetlife.com

Pripravte si aj našich 5 receptov na vynikajúce buchty bez lepku , po ktorých sa budete olizovať. Inšpirujte sa!

Ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.