Tie najchutnejšie recepty na muffiny z banánov na jednom mieste. Vyskúšajte ich všetky!

Rozmýšľate, čo svojim deťom pripravíte na desiatu?

Potom vyskúšajte naše recepty na banánové muffiny 6x inak!

Sú jednoduché na prípravu a skvele chutia.

Máme pre vás varianty s Nutellou, bez lepku aj s kokosom.

Tak poďme na to!

Banánové muffiny plnené Nutellou

Neuveriteľne jemné a vláčne muffiny z banánov plnené božskou Nutellou si jednoducho musíte zamilovať! Je to tie najchutnejšie raňajky pre chladné zimné rána.

Čo budete potrebovať

  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/4 šálky rozpusteného masla
  • 1/4 šálky rastlinného oleja
  • 3 veľmi zrelé roztlačené banány
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/4 šálky kryštálového cukru
  • 1/4 šálky trstinového cukru
  • 1/8 lyžičky soli alebo štipka
  • 1 vajce izbovej teploty
  • 1 šálka Nutelly

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  • Vyložte formu na muffiny papierovými košíčkami a dajte bokom.
  • Vo veľkej miske roztlačte vidličkou tri zrelé banány.
  • Pridajte rastlinný olej, kryštálový cukor, trstinový cukor, vajcia, vanilkový extrakt a rozpustené maslo.
  • Miešajte, kým sa všetko dobre nezapracuje.
  • Pridajte hladkú múku, jedlú sódu, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
  • Naplňte každý košíček cestom do polovice.
  • Pridajte 1-2 polievkové lyžice Nutelly do každého košíčka a potom naplňte každý košíček cestom asi do ¾.
  • Pečte 17 minút.
  • Než si muffin pochutnáte, nechajte asi 5 minút vychladnúť.
Muffin z banánov plnený Nutellou.
www.cookedbyjulie.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na sladké dezerty z banánov ! Raz ochutnáte a už nebudete môcť prestať.

Kávové muffiny s banánmi a škoricovou posýpkou

Luxusné muffiny s chuťou kávy, banánov a škorice sú dokonale vláčne a stopercentne si ich obľúbite. Ich príprava je navyše neuveriteľne jednoduchá!

Čo budete potrebovať

Na muffiny:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička instantnej kávy alebo espressa
  • ½ lyžičky soli
  • 1 a ½ lyžičky škorice
  • ½ lyžičky muškátového orieška
  • 110 g masla, rozpusteného
  • ¾ šálky kryštálového cukru
  • ¼ šálky trstinového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 2 lyžice oleja neutrálnej chuti
  • 2 lyžičky vanilkovej pasty alebo extraktu
  • 2 veľké, veľmi zrelé banány, roztlačené
  • ½ šálky cmaru

Na posýpku:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 lyžička instantnej kávy alebo espressa
  • ⅔ šálky cukru
  • 1 lyžička škorice
  • štipka soli
  • 110 g masla, rozpusteného
  • práškový cukor, na posypanie

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 °C a vyložte formu na 12 muffinov papierovými košíčkami.
  • V strednej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, instantnú kávu, soľ a korenie.
  • V inej mise ušľahajte rozpustené maslo a cukry do hladka.
  • Pridajte vajcia, vanilkový extrakt, olej a roztlačené banány a premiešajte do hladka.
  • Do maslovej zmesi pridajte polovicu múčnej zmesí, potom celé cmar a nakoniec zvyšnú polovicu múčnej zmesi.
  • Po každom pridaní cesto jemne premiešajte.
  • Snažte sa nepremiešať!
  • Cesto naložte do pripravenej formy na muffiny a potom na každý muffin nasypte posýpku.
  • Tú si pripravíte tak, že zmiešate múku, instantnú kávu, cukor, škoricu a štipku soli.
  • Pridajte rozpustené maslo a zmes miešajte, kým nebude mať konzistenciu drobenky.
  • Pečte 20–25 minút, alebo kým muffiny po okrajoch a uprostred nezezlátnu.
  • Po miernom vychladnutí muffiny poprášte práškovým cukrom.
  • Nechajte vychladnúť na mriežke a uchovávajte zakryté pri izbovej teplote vo vzduchotesnej nádobe po dobu až jedného týždňa.
Muffiny s chuťou kávy, banánov a škorice s posýpkou.
www.yestoyolks.com

Zdravé banánové muffiny zo špaldovej múky

Tieto muffiny z banánov a špaldovej múky sú nielen zdravé, ale aj chutné. Sú ideálne ako raňajky či desiata na cesty. Špaldová múka je navyše lepšie stráviteľná ako pšeničná a je vysoko výživná, takže tým vašim deťom iba prospejete.

Čo budete potrebovať

  • 1 a ½ šálky špaldovej múky
  • 1 šálka mandľovej múčky
  • ½ šálky trstinového cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžičky tekvicového korenia
  • 2 veľké vajcia
  • 1 téglik bieleho nesladeného jogurtu
  • ⅔ šálky extra panenského olivového oleja
  • 2 roztlačené zrelé banány

Postup

  • Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia.
  • Formu na muffiny buď vymažte maslom či olivovým olejom, alebo vyložte formu papierovými košíčkami na muffiny.
  • Do veľkej misy preosejte špaldovú múku, tekvicové korenie a prášok do pečiva.
  • Pridajte mandľovú múku a trstinový cukor a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • V stredne veľkej mise prešľahajte roztlačený banán, olej, jogurt a vajcia.
  • Uprostred suchých ingrediencií urobte jamku a nalejte do nej vaječnú zmes.
  • Miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Zmes naložte do formy alebo košíčkov a vložte do rúry.
  • Pečte 30–35 minút, alebo pokiaľ špajľa nevyjde po zasunutí do stredu muffinu čistá.
  • Vyberte muffiny z rúry a nechajte 5 minút vychladnúť vo forme, než ich prenesiete na rošt, aby úplne vychladli.
  • Užite si to!
Muffiny z banánov a špaldovej múky.
www.ournourishingtable.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr , kde vám ukážeme, ako si vybrať tú najlepšiu. Kto vyhral v našom porovnaní?

Vegánske bezlepkové muffiny s banánom

Tieto zdravé vegánske muffiny bez lepku sú neuveriteľne ľahké, nadýchané a prirodzene sladené javorovým sirupom. Dokonalá desiata či raňajky, ktorú jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

  • 200 g banánov
  • 180 g konzervovaného kokosového mlieka lite
  • 90 g tahini
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 80 ml javorového sirupu
  • 140 g ovsenej múky
  • 120 g ryžovej múky
  • 2 lyžice tapiokového škrobu
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  • Vyložte formu na muffiny 10 papierovými košíčkami na muffiny.
  • Do misy pridajte banány a roztlačte ich na kašu.
  • Pridajte kokosové mlieko, tahini, jablkový ocot, vanilku a javorový sirup a šľahajte, kým sa všetko nespojí. P
  • potom pridajte ovsenú múku, ryžovú múku, zemiakový škrob, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ a šľahajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Rozdeľte do 10 košíčkov na muffiny a pečte 5 minút.
  • Znížte teplotu na 175 stupňov Celzia a pečte ďalších 22–25 minút, alebo pokiaľ nie je vrch muffinu pružný na dotyk a špáradlo po zasunutí doprostred nevyjde von čisté.
  • Nechajte muffiny vo forme 2 minút odležať a potom ich opatrne presuňte na mriežku, aby úplne vychladli.
  • Nechajte si chutiť!
Vegánske muffiny z banánov bez lepku na tanieriku.
www.okonomikitchen.com

Máme pre vás aj ďalšie skvelé recepty na bezlepkové buchty , ktoré ocenia nielen celiáciu.
Vyskúšajte bábovku s pomarančovou polevou, rezy z cukiet a čokolády a mnohé ďalšie.

Banánovo-kokosové muffiny

Vyskúšajte tento jednoduchý recept na muffiny s banánmi, kokosom, vlašskými orechmi a granolou, ktorý sa perfektne hodí na raňajky, desiatu aj dezert.

Čo budete potrebovať

  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 šálka cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/8 lyžičky soli
  • 110 g masla, zmäkčeného
  • 1 vajce
  • 1/4 šálky + 2 lyžice mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky roztlačených zrelých banánov
  • 1/2 šálky nakrájaných zrelých banánov
  • 1/2 šálky nakrájaných vlašských orechov
  • 1/2 šálky granoly
  • 1/2 šálky sladeného strúhaného kokosu + navyše na ozdobu

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Formu na 12 muffinov vyložte papierovými košíčkami na muffiny.
  • V mise elektrického mixéra vybaveného lopatkovým nástavcom zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
  • Pridajte rozpustené maslo a premiešajte.
  • Do zmesi múky a masla pridajte vajcia, mlieko, vanilku a roztlačené banány a dobre premiešajte.
  • Do cesta vmiešajte na kocky nakrájané banány, vlašské orechy, granolu a kokos.
  • Cesto nalejte do košíčkov na muffiny a naplňte ich do ¾.
  • V prípade potreby pridajte kokos navyše.
  • Pečte 24–26 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu muffinu nevyjde čisté.
  • Nechajte 10 minút vychladnúť vo forme a potom preložte na mriežku, aby úplne vychladli.
  • Užite si ich!
Muffiny s banánmi, kokosom, vlašskými orechmi a granolou v mise vyloženej utierkou.
www.spoonfulofflavor.com

Banánové muffiny s čokoládou

Užite si tieto zdravé muffiny z banánov a čokopecičiek, ktoré sú vláčne, nadýchané a príjemne sladké. Pripravujú sa z medu, celozrnnej múky a gréckeho jogurtu a sú nielen plné živín, ale aj božsky chutia.

Čo budete potrebovať

  • 2 šálky celozrnnej múky
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/3 šálky medu
  • 3 lyžice kokosového alebo trstinového cukru
  • 2 veľké vajcia, izbové teploty
  • 3/4 šálky plnotučného bieleho gréckeho jogurtu
  • 1 šálka roztlačených zrelých banánov
  • 1/4 šálky kokosového oleja, rozpusteného
  • 1 šálka čokopecičiek

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Formu na 12 muffinov vyložte papierovými košíčkami a dajte bokom.
  • Do strednej misy preosejte múku, prášok do pečiva, soľ a škoricu a dajte bokom.
  • Vo veľkej mise prešľahajte med, cukor, vajcia, grécky jogurt a roztlačené banány a miešajte, pokiaľ nebudú ingrediencie úplne zapracované.
  • Suchú zmes pridajte k mokrej zmesi a pomocou gumovej stierky miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Nepremiešajte.
  • Prilejte rozpustený kokosový olej a premiešajte.
  • Nakoniec vmiešajte čokopecičky.
  • Cesto rovnomerne rozdeľte do pripravených formičiek na muffiny, každú formu naplňte až po vrch.
  • Pečte 15 až 18 minút, alebo pokiaľ nie sú vršky nafúknuté, ľahko dozlatista opečené a špáradlo zapichnuté doprostred nevyjde čisté alebo s pár vlhkými omrvinkami.
  • Muffiny nechajte chladiť aspoň 5 minút vo forme, než ich prenesiete na rošt
  • Vychutnajte si ich teplé alebo ich skladujte v zakrytej nádobe až 2 dni.
Muffiny z banánov a čokopčekov.
www.bakerbynature.com

Banány sú druhým najpredávanejším ovocím na celom svete. Prečo sú tak populárne? V akých receptoch ich použiť? To všetko a oveľa viac sa dozviete v našom obsiahlom článku o banánoch .

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.