Baklažánový tatarák v 4 variantoch: je libo s cesnakom, paradajkou, kapary alebo červenou repou?

Baklažán si premiestnite do pekáča a dajte na 4-6 minutiek do rúry dopiecť.

Tatarák z hovädzieho pozná každý, ale je úžasné, že sa dá pripraviť aj zo zeleniny.

A nie je povedané, že si na ňom nepochutnáte i masožrouti.

Poďte sa pozrieť, ako túto dobrotu prichystať.

Jednoduchý tatarák z baklažánu s cesnakom

Nenapadá vás, čo hodnotného si dať na večeru? Tatarák z baklažánu s chrumkavým kúskom pečiva dokáže náramne uspokojiť. Je libo s cesnakom? Ochutnajte!

ingrediencie:

  • olivový olej
  • 2 baklažány
  • soľ
  • korenie
  • lyžička najemno nakrájané šalotky
  • 1 strúčik cesnaku (pretlačený)
  • 1 lyžička nasekaných bazalkových lístkov
  • 1 lyžička čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • Baklažánový tatarák s tapenádou

1 baklažán

  • Baklažány si rozkrojte pozdĺžne, vnútro si vydlabte, zmiešajte s olivovým olejom, soľou, korením a zmes dajte späť do baklažánov.
  • Dajte piecť do predhriatej rúry na 195 ° C.
  • Pečte asi 30 minút, potom vyškrabte všetok vnútro a šupku vyhoďte.
  • Primiešajte šalotku, cesnak, bylinky a môžete podávať.
tatarák z baklažánu
Zdroj: lasevla-bio.it

Recept na tatarák z baklažánu a červenej repy

Tento recept môže očariť všetkých, ktorí majú radi štipľavé pokrmy. Zmes baklažánu, červenej repy, byliniek a feferóniek roztočí chuťové bunky na maximum.

ingrediencie:

  • 3 lyžice kapár
  • postup:
  • 1 lyžička nasekanej pažítky
  • pol hrste čerstvej petržlenovej vňate
  • 80 g feferóniek
  • 1 bobkový list
  • Objavte podobné tipy
  • 1 stredne veľký baklažán
  • soľ a korenie
  • žerucha

1 baklažán

  • Baklažány si rozrežte pozdĺžne na 4 diely, repu si umyte a odrežte korene.
  • Marinádu si vytvorte zmiešaním polovice olivového oleja, soli, cesnaku a korenia.
  • Baklažán aj repu do tejto zmesi namočte. Repu si zabaľte do alobalu.
  • Dajte piecť do predhriatej rúry na 200 ° C.
  • Baklažán z rúry vytiahnite po 20 minútach, repu nechajte piecť ďalších 30 – 40 minút.
  • Vnútro baklažánu si vydlabte zo šupky a rozmixujte.
  • Akonáhle bude repa mäkká, olúpte ju a dajte do mixéra.
  • Dochuťte balzamikovým octom, soľou, korením, pridajte šalotku a zjemnite zvyškom olivového oleja.
  • Zmes servírujte ozdobenú nasekanými feferónkami, kúsky syra feta a žeruchou.
tatarák z cviklou a baklažánom
Zdroj: cuisineactuelle.fr

Baklažánový tatarák s paradajkou

A ak máte na záhradke peknú úrodu, využite ju na maximum. Pozrite sa, ako využiť baklažán v prílohách .

ingrediencie:

  • 60 g balzamikového octu
  • 80 g syra feta
  • 10 g najemno nasekané šalotky
  • 4 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie

1 baklažán

  • Baklažán si nakrájajte na kocky asi 2,5 cm veľké, tak rovnako si nakrájajte aj paradajka.
  • Rúru si predhrejte na 180 ° C.
  • Baklažán si vsypejte do hlbšej panvice a dajte na strednej plameň. Pridajte olivový olej a 1-2 minúty nemiešajte, osoľte, okoreňte.
  • Potom zľahka premiešajte a restujte ešte ďalšiu minútu.
  • Tatarák z baklažánu predstavuje lákavú variantu pre tých, kto neje mäso.
  • Po schladení primiešať paradajky, bylinky, soľ a korenie.
tatarák so zeleninou
Zdroj: noteatingouttinny.com

Chtěli byste si pořídit opravdu kvalitní pánev. Mrkněte na tipy k výběru pánve Tefal.

20 g prelisovaného cesnaku

Tapenády je pokrm z kapár. Poďte si pripraviť baklažánový tatarák s touto prísadou a pochutnajte si ako vo francúzskej reštaurácii.

ingrediencie:

  • 2 baklažány
  • sušené paradajky
  • 1 veľké paradajka
  • K servírovanie:
  • soľ

tapenády:

  • 1 zväzok tymianu
  • tapenády:
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 4 lyžice čiernych olív
  • soľ

Na servírovanie:

  • 4 kapary
  • 1 lyžica kapár

1 baklažán

  • Baklažán si umyte a nakrájajte na kocky.
  • Dajte variť do vriacej vody na 1 minútu spolu so zväzkom tymiánu a bobkovým listom.
  • Uvarený baklažán vyberte z hrnca dierovanou naberačkou a dajte do studenej vody schladiť.
  • Nakrájané kapary dajte do fritézy na 2 minúty usmažiť pri 180 ° C.

tapenády:

  • Šalotku si nakrájajte na plátky a dajte do mixéra spolu so všetkými ingredienciami a rozmixujte.
  • 1 lyžicu tapenády zmiešajte s baklažánom a zamiešajte.
  • Baklažánový tatarák servírujte na tanieriku, pomocou formičky vytvorte hrudku, ozdobte kapary, sušenými paradajkami a zvyškom tapenády.
tatarák z baklažánu s kapary
1 dl olivového oleja

Tip: Máte chuť si s touto zeleninou trochu zaexperimentovat? Nakoukněte, jak si připravit lahodný lilkový kaviár.

Pripravte si ho s Videorecepty:

Ako vidíte, tatarák možno vytvoriť aj v bezmäsité variante.

Baklažán sa dá kombinovať snáď so všetkými druhmi zeleniny, môžeme ho zapiecť, urobiť si z neho lasagne či ugrilovať. Inšpirujte sa tými najlepšími recepty na spracovanie baklažánu .

Paradajka a baklažán tvorí skvelý pár. Pripravte si tieto dve suroviny v podobe tataráku a okúzlite svojich blízkych. Podávajte ho na kúsku chrumkavé hrianky potreté olejom a cesnakom.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.