Bábovka na mnoho spôsobov – jednoduché a rýchle recepty

Tradičné bábovku robievali už naše babičky. Je to totiž múčnik, ktorý je jednoduchý, rýchly , ale hlavne chutný.

My sme si pre vás pripravili 5 receptov na bábovku s príchuťou , vďaka ktorým z tohto bežného múčnika urobíte vynikajúci dezert.

1. Bábovka s vaječným koňakom

Vaječný koňak nemusí nájsť využitie iba v období Vianočných sviatkov. Prinášame vám recept na bábovku s vaječným koňakom, na ktoré si iste pochutnáte.

ingrediencie:

  • 30 dkg polohrubej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 5 vajec
  • 20 dkg práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 ml oleja
  • 250 ml vaječného koňaku

postup:

  1. Vajcia, pieskový a vanilkový cukor vyšľaháme do peny.
  2. Pridáme olej, vaječný koňak, prášok do pečiva a nakoniec múku.
  3. Olejom vymastenú a múkou vysypanú bábovku formu naplníme vzniknutým cestom a pečieme v predhriatej rúre.
  4. Ešte horúcu bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.

Bábovka s vaječným koňakom

Foto: www.pidak.cz

Ak nemáte radi kupovaný vaječný koňak, určite vyskúšajte náš recept na domácu vaječný koňak, ktorý si zamilujete!

2. Bábovka s jablkami

Jablkami krásne zvláčnime každý múčnik. Prečo je teda vyskúšať aj v našom recepte na bábovku s jablkami? Pretože výsledok je vynikajúci!

ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 250 g práškového cukru
  • 300 g polohrubej múky
  • prášok do pečiva
  • 1 škoricový cukor
  • 120 g rastlinného tuku
  • 350 g strúhaných jabĺk
  • hrozienka

postup:

  1. Najprv vymiešame žĺtky s cukrom a pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a so škoricovým cukrom.
  2. Potom vmiešame opatrne tuhý sneh z bielkov, strúhaná jablká a nakoniec hrozienka.
  3. Cesto dáme do olejom vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku a zvoľna pečieme asi 25 minút.
  4. Po upečení bábovku vyklopíme a môžeme pocukrovať práškovým cukrom.

Foto: www.fresh.iprima.cz

Hrozienka nie sú dvakrát uznávanou surovinou, preto do bábovky dať môžeme, ale nemusíme. Ak chcete, môžete do bábovky s jablkami pridať aj orechy, ktoré skvele doplnia chuť.

3. Hrnčekové bábovka s jogurtom

Pečenie s jogurtom je obľúbené prevažne v teplých, letných mesiacoch a to z prostého dôvodu – osvieži a je tiež menej kalorický.

Vyskúšajte bábovku s jogurtom a presvedčte sa sami.

ingrediencie:

  • 1,5 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 vajcia
  • 30 dkg bieleho jogurtu
  • 1 prášok do pečiva

postup:

  1. Vymiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, pridáme jogurt a postupne zamiešame múkou zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Zľahka vmiešame sneh z bielkov.
  3. Cesto nalejeme do olejom vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku a pečieme asi 45 minút pri teplote 180 ° C.

Bábovka s jogurtom

Foto: www.ahaonline.cz

Ak chceme môžeme si časť cesta odliať a zafarbiť ho kakaom , môžeme pridať s trouhaný kokos, čokoládu alebo škoricu .

4. Bábovka s pudingom

Všetci iste vieme, že z pudingu možno urobiť rýchly a jednoduchý dezert, ale puding má viac využitie než si asi myslíte.

Vyskúšajte recept na bábovku s pudingom , ktorá je ozajstná delikatesa.

ingrediencie:

  • 5 vajec
  • 20 dkg cukru krupice
  • 1,5 dl oleja
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • puding s príchuťou podľa chuti

postup:

  1. Z 5 bielkov a 10 dkg cukru ušľaháme tuhý sneh.
  2. V druhej nádobe vymiešame 5 žĺtkov a 10 dkg cukru.
  3. Zmesi opatrne zmiešame dokopy, pridáme olej a kypriaci prášok a puding.
  4. Cesto postupne lejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme pri 180 ° C asi 40 minút.
  5. Upečenú bábovku vyklopíme a môžeme pocukrovať.

Bábovka s pudingom

Foto: www.mimibazar.cz

Ak chceme mať bábovku farebnú, môžeme namiesto jedného pudingu pridať napríklad tri, napríklad jahodový, čokoládový, vanilkový. Postup je rovnaký, len pred primiešaním pudingu, rozdelíte zmes na tri časti a do každej vmiešate jeden puding. Z výsledku budú mať radosť určite aj vaše deti.

5. Bábovka s čokoládou a orechmi

Milovníci čokolády určite ocenia náš recept na bábovku s čokoládou.

ingrediencie:

  • 5 vajec
  • 15 dkg rastlinného tuku
  • 25 dkg tvarohu
  • 25 dkg práškového cukru
  • 35 dkg polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 dl mlieka
  • 10 dkg mletých vlašských orechov alebo lieskových jadier
  • 10 dkg Nutelly alebo strúhanej čokolády na varenie

postup:

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov a ušľaháme z nich tuhý sneh.
  2. Žĺtky vymiešame s cukrom a zmäknutým tukom do peny.
  3. Po lyžiciach pridáme tvaroh, mlieko a dobre premiešame.
  4. Nakoniec do cesta striedavo po lyžiciach pridávame a vmiešavame múku zmiešanú s práškom do pečiva a sneh z bielkov.
  5. Cesto rozdelíme na dve časti a do jednej vmiešame Nutelu alebo nastrúhanú čokoládu a do druhej orechy.
  6. Obe cestá striedavo vkladáme do tukom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a potom vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 50 minút.

Bábovka s čokoládou

Foto: www.albert.cz

K bábovke na akýkoľvek spôsob bude určite vynikajúca aj zmrzlina. Neviete aká? Vyskúšajte si náš recept na rýchlu banánovú zmrzlinu.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.