Recepty na anjelské torty, ktoré chutia ako božská mana! Ochutnajte

Niet pochýb o tom, prečo táto torta získala svoj názov.

Jeho korpus je taký mäkký, jemný a nadýchaný, že vás odnesie priamo do neba.

Skúste jeden z týchto receptov na anjelskú tortu a nechajte sa uniesť.

Originálna anjelská torta

Vo zozname receptov, než sa pustíme do tých menej obvyklých, nesmie chýbať jeden klasický. Ak nie ste zarputilý experimentátori, zostaňte pri tomto lete osvedčeného receptu na klasickú tortu a výsledok vás nemôže sklamať.

Čo budeme potrebovať

  1. 350 g práškového cukru
  2. 133 g hladkej múky
  3. ¼ lyžičky soli
  4. 12 bielkov
  5. 1 ½ lyžičky kyslej smotany
  6. 1 ½ lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov
  2. Do misy pridáme 250 g cukru, múku a soľ
  3. Sypkú zmes spolu zmiešame
  4. Vo vedľajšej mise si z bielkov vyšľaháme sneh
  5. Do snehu postupne pridávame zvyšný cukor
  6. Šľaháme ho tak dlho, kým sa nezačnú tvoriť tuhé špičky
  7. K bielkom pridáme extrakt z vanilky a znova šľaháme, kým sa vanilka nezapracuje
  8. Do bielkov pomaly začneme pridávať sypké prísady
  9. Dôležité je sypké prísady pridávať po častiach, aby sme predišli tomu, že nám bielky spadnú
  10. Vzniknuté cesto preložíme do formy a povrch vyhladíme
  11. Tortu pečieme približne 40 – 45 minút, priebežne vykonávame test špajlí
  12. Keď je torta hotová, vyberieme ju a dnom hore ju položíme na mriežku, aby sa vychladila.
  13. Potom ho vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom
  14. Tortu môžeme podávať so šľahačkou a čerstvým ovocím
Nadýchaný a ľahký koláč.
Zdroj: sallysbakingaddiction.com

Ružová nadýchaná torta

Ideálna torta na akúkoľvek oslavu. Jeho farebnosť vykúzli skvelú atmosféru a úsmev na tvári všetkých účastníkov. Vďaka svojej farebnosti bude neprehliadnuteľný.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 50 g masla
  2. 150 g práškového cukru
  3. 4 vajcia
  4. 150 g hladkej múky
  5. kvapku ružového a žltého potravinárskeho farbiva
  6. citrónový a malinový extrakt

Na maslový krém

  1. 100 g masla (zmäknutého)
  2. 200 g práškového cukru
  3. Lyžička vanilkového extraktu
  4. ½ lyžice mlieka

Na polevu

  1. 200 g práškového cukru
  2. Ružové potravinárske farbivo

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 190 stupňov
  2. Formu si vymastíme a dno vyložíme papierom na pečenie
  3. Formu pomocou alobalu rozdelíme na približne tri rovnako veľké časti
  4. Maslo si v hrnci rozpustíme a dáme bokom
  5. Na vodnom kúpeli s vriacou vodou si ušľaháme vajcia s cukrom
  6. Šľaháme, kým zmes nemá hustú konzistenciu, približne 4 – 5 minút
  7. Trochu vajíčkovej zmesi nalejeme do rozpusteného masla a premiešame, aby sa ingrediencie spojili
  8. Potom maslovú zmes celú vlejeme do vaječnej zmesi a premiešame
  9. Postupne začneme pridávať múku
  10. Cesto si rozdelíme do troch misiek
  11. Jednu misku s cestom necháme tak ako je
  12. V druhej miske zmiešame kvapku ružového farbiva s malinovým extraktom
  13. Do tretej pridáme kvapku oranžového farbiva s citrónovým extraktom
  14. Do vopred rozdelenej formy, do každej jej jednej časti vlejeme jednu misku s cestom
  15. V rúre pečieme asi 12 – 15 minút
  16. Necháme tortu ľahko vychladnúť vo forme a potom opatrne jeho 3 časti presunieme na mriežku a necháme úplne vychladnúť
  17. Na maslový krém prešľaháme maslo, cukor, vanilkový extrakt a mlieko
  18. Zmes musí získať konzistenciu krému
  19. Tortu zostavíme tak, že jej základ bude klasický korpus, ten potrieme polovicou krému, navrch dáme korpus malinový a potrieme ho druhou polovicou krému a naň položíme korpus citrónový
  20. Na polevu do misy preosejeme cukor a pridáme vodu, tak aby vnikla hustá, ale tekutá zmes
  21. Do zmesi kvapneme potravinárske farbivo a premiešame
  22. Polevou potom potrieme celý povrch torty a necháme stuhnúť
Buchta s ružovou polevou a dúhovou posypkou vo vnútri.
Zdroj: oldhousetonewhome.net

Vláčna torta s pomarančom

Nemusíte sa upínať len ku klasickým receptom a vyskúšajte tento recept na anjelskú tortu plnú voňavého pomaranča.

Čo budeme potrebovať

  1. Olivový olej
  2. 12 bielkov
  3. 1¼ lyžičky kyslej smotany
  4. Štipku soli
  5. 215 g + 210 g práškového cukru
  6. Lyžica pomarančovej kôry
  7. Lyžička vanilkovej esencie
  8. 150 g hladkej múky

Na náplň

  1. 4 žĺtky
  2. 55 g práškového cukru
  3. 125 ml čerstvej pomarančovej šťavy
  4. 300 g tvarohu
  5. 2 lyžičky vanilkového extraktu
  6. 375 ml na šľahanie

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov
  2. Tortovú formu si vystriekame olivovým olejom a vyložíme papierom na pečenie
  3. V mise si ušľaháme bielky s kyslou smotanou a pridáme štipku soli
  4. Postupne pridávame cukor (215 g) a dobre prešľaháme, kým sa cukor nerozpustí
  5. Zašľaháme kôru z pomaranča a vanilku
  6. Do zmesi preosejeme cukor (210 g) a múku, miešame pokiaľ zmes nie je úplne hladká
  7. Cesto nalejeme do pripravenej formy a uhladíme
  8. Pečieme približne 35 – 40 minút a dáme vychladnúť.
  9. Na prípravu náplne si dohladka ušľaháme žĺtky a cukor (55 g)
  10. Postupne budeme zašľahávať pomarančovú šťavu
  11. Na vodnom kúpeli zmes budeme zahrievať a miešať, kým nezhustne
  12. Potom ju odstránime z tepla a necháme vychladnúť
  13. Do tvarohu zamiešame vanilkový extrakt
  14. Vo vedľajšej mise vyšľaháme smotanu a pridáme ju do tvarohovej zmesi
  15. Upečený korpus torty rozrežeme na tri rovnaké diely
  16. Jednotlivé vrstvy torty budeme premazávať krémovou náplňou
  17. Tortu dáme na aspoň 4 hodiny, najlepšie cez noc, odležať do chladničky
  18. Anjelskú tortu zdobíme čerstvými pomarančovými mesiačikmi alebo inými citrusmi
Nadýchaná buchta s krémovou polevou a strúhaným pomarančom.
Zdroj: sweetandsavorybyshinee.com

Vianočná nadýchaná torta

Vianoce už klopú na dvere a niektorí z nás už premýšľajú, čím vyšperkujú štedrovečernú večeru tento rok. Tento recept na anjelskú tortu je robený priamo pre vás. Ľahká torta, ktorá sa podobá božskej mane.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 150 g hladkej múky
  2. 2 lyžice škrobu
  3. ½ lyžičky soli
  4. 370 g práškového cukru
  5. 14 bielkov
  6. 1 ½ lyžice citrónovej šťavy
  7. 1 ½ lyžice teplej vody
  8. 2 lyžičky kyslej smotany
  9. 110 g mrazených brusníc
  10. 2 lyžice cukru kryštál

Na sirup

  1. 375 ml Prosecca
  2. 330 g práškového cukru
  3. 1 lyžička vanilkového extraktu
  4. Lyžica citrónovej šťavy
  5. 3 lyžičky ružovej vody

Na krém

  1. 500 g Mascarpone
  2. 250 g kyslej smotany
  3. 250 ml smotany na šľahanie

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov
  2. Do veľkej misy preosejeme hladkú múku a škrob, pridáme soľ a cukor (110 g)
  3. Vo vedľajšej mise ušľaháme z bielkov sneh spoločne s citrónovou šťavou a vodou
  4. Pridáme kyslú smotanu a šľaháme, kým sa nevytvoria pevné vrcholky
  5. Postupne za stáleho šľahania pridávame zvyšný cukor, kým sa nerozpustí
  6. Sypké ingrediencie postupne prisypávame do vyšľahaných bielkov
  7. Cesto vlejeme do tortovej formy a vyhladíme jeho povrch
  8. Tortu pečieme okolo 35 – 40 minút alebo pokiaľ nie je zlatistá
  9. Koláč nechce úplne vychladnúť v tortovej forme
  10. Na sirup si v hrnci zmiešame Prosecco, cukor, vanilku a varíme na strednú teplotu
  11. Varíme, kým sa cukor nerozpustí, približne 5 minút do mierneho zhustnutia
  12. Vmiešame citrónovú šťavu a ružovú vodu
  13. Necháme sirup vychladnúť
  14. Na krém zmiešame Mascarpone a 2 lyžice vychladnutého sirupu a šľaháme kým zmes nezhustne
  15. Korpus torty rozrežeme na 3 časti
  16. Každé poschodie potrieme 2 lyžicami sirupu a tretinou mascarpone krému
  17. Necháme si trochu krému a sirupu na boky a vrch torty
  18. Brusnice a práškový cukor vložíme do misy a premiešame, aby sa brusnice v cukre obalili
  19. Tortu zdobíme brusnicami a zvyšným sirupom
Vianočne zdobená torta, posypaná práškovým cukrom.
Zdroj: hallmarkchannel.com

A pretože sa Vianoce blížia nechajte sa inšpirovať týmito receptami na vianočné pečivo .

Kokosová anjelská torta

Pre milovníkov kokosu nemôže byť iné voľby, než vyskúšať túto skvelú tortu celú plnenú kokosovým krémom a sypanú kokosom.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 225 g hladkej múky
  2. Lyžička kypriaceho prášku
  3. 300 g práškového cukru (rozdelený do dvoch misiek)
  4. 12 bielkov
  5. 1 ½ lyžice kyslej smotany
  6. Štipka soli
  7. 2 lyžičky vanilkového extraktu

Na náplň

  1. 250 ml kokosovej smotany
  2. 500 ml smotany na šľahanie
  3. 75 g strúhaného kokosu

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Do misy preosejeme múku, kypriaci prášok a 150 g cukru
  3. Bielky ušľaháme s kyslou smotanou a soľou
  4. Bielkovú zmes pridáme do sypkej zmesi
  5. Pridáme zvyšok cukru a vanilkový extrakt a šľaháme na nízku teplotu
  6. Cesto by malo byť husté a lesklé
  7. Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme 30 – 35 minút, kým nebudú zlatisté
  8. Korpus necháme vychladnúť a potom ho rozrežeme na 3 rovnaké časti
  9. Na kokosový krém ušľaháme kokosovú šľahačku so smotanou na šľahanie, kým zmes nestuhne
  10. Jednotlivé časti premazávame kokosovým krémom a potom potrieme celý povrch koláča
  11. Strúhaným kokosom tortu posypeme
Kokosom zdobená a krémom plnená torta.
Zdroj: countryliving.com

Anjelská torta sa pečie v klasickej forme na bábovku. Je jasné, že na forme úplne nezíde, základom je mať výborne vyšľahané a nadýchané cesto, ktoré urobí túto tortu tortou. Ak ale holdujete skôr starej dobrej klasike v podobe bábovky aj pre vás tu máme skvelé recepty na rôzne bábovkové obmeny , skúste ich.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.