Ako zavárať surové mäso: nielen na horšie časy

Nechajte vychladnúť, poháre popíšte a uskladnite.

Ďalší deň si pripravte zaváracie poháre – sterilizujte je a poriadne vysušte.

Zavíčkujte a vložte do zaváracieho hrnca tak, aby sa poháre nedotýkali.

  • Vedeli ste, že aj surové mäso sa dá zavárať?
  • Než poháre zavíčkujtete, položte na mäso kúsok bravčové kože z bôčika – vytvorí sa príjemný rôsol.
  • Potom ho nakrájajte na požadovanú veľkosť, Nasoľte, okoreňte a vložte do chladničky na 24 hodín.
  • Tento spôsob zaváranie má dve fázy – najprv je potrebné si mäso predpripraviť (zničíte baktérie) a druhý deň varíte mäso do konca.
  • Nepridávajte k mäsu žiadnu zeleninu, ani cibuľu – ľahšie podlieha skaze.

Zaváranie surového mäsa v rúre

Skontrolujte, či sú všetky plechovky správe uzavreté – pokiaľ uniká šťava alebo majú vypuklé viečko, konzervy ihneď spotrebujte.

2 lyžice Brandy

  • surové mäso – akýkoľvek druh
  • Poháre nechajte vychladnúť do ďalšieho dňa.
  • 250 g čerstvých kuracích pečienok
  • 2 strúčiky cesnaku

recipethis.com

  • Mäso vkladajte natesno do pohárov a podsypávejte trochou soli.
  • Všetky druhy mäsa by mali byť riadne zbavené krvi a najmenej 24 hodín pred zavarením by mali prejsť ochladením v chladničke.
  • Nakoniec poháre vytiahnite a otočte hore dnom na utierku alebo deku.
  • Ďalší deň ich znovu vložte do predhriatej rúry a opäť pečte na 100 stupňov jednu hodinu.
  • Druhý deň opakujte varenie ako deň predošlý.
  • masť – na vymazanie pohárov
  • Nechajte vychladnúť a uskladnite v chladnom a tmavom mieste.
  • Mäso očistite, opláchnite a ľahko osušte.
  • Varte pri 98 stupňoch 90 minút, ďalší deň stačí variť už len 60 minút.
  • Po uvarení poháre vytiahnite a otočte hore dnom na utierku.
  • kuracie mäso – množstvo podľa ľubovôle
  • Druhý deň opakujte to isté varenie – hodina na 98 – 100 stupňov.
  • Pripravte si zaváracie poháre, ktoré riadne sterilizujte.
  • Ďalší deň vymažte zaváracie poháre masťou.
0,5 kg bravčového pliecka

Medzitým si pripravte veľkú misu alebo hrniec s vlažnou vodou – po uvarení do neho vložíte horúce plechovky a pomaly budete pripúšťať studenú vodu, aby sa ochladili.

Zaváranie kuracieho mäsa

2 lyžice Brandy

  • zaváracie poháre
  • korenie, prípadne rasca
  • soľ, korenie – rasca
  • theprairiehomestead.com
  • postup prípravy

recipethis.com

  • Mäso len ľahko umyte, nikdy ho nenechávajte ponorené vo vode – aby nedošlo k rozkladu.
  • Na panvici rozpustite maslo a pridajte cibuľu a cesnak.
  • Akonáhle je hotovo, poháre vytiahnite a pretočte je hore dnom.
  • Mäso osolíme, okoreníme, posypeme rascou a dáme do chladničky na 24 hodín uležať.
  • Potom ho osoľte, môžete okoreniť a pridať rasca – vložte do chladničky na 24 hodín.
  • Na dno pohára nasypte lyžičku soli.
  • Zaváranie kuracieho mäsa sa nijako nelíši od zaváranie ostatných druhov mäsa.
  • Nechajte variť asi 10 minút, čas od času zamiešajte.
  • Tak ako u všetkých typov zaváranie, tak aj taky klasicky očistite mäso, zbavte šliach, tuku a iných častíc.
  • Mäso zbavte nežiaducich nečistôt, ľahko prepláchnite a nakrájajte na kocky (asi 2 × 2 centimetre).
  • Cibuľu a cesnak vložte do mixéra a rozmixujte.
  • Podlejte ich do ⅓ pohárov vodou a varte na 98-100 stupňov hodinu.
  • Potom na panvicu pridajte kuracia pečeň a dobre zamiešajte.
voda alebo bravčový vývar

Poháre musia byť čisté a suché.

Pripravte si zavárací alebo obyčajný hrniec s vodou pri teplote 100 stupňov.

Nezúfajte, využite to, čo doma máte – tým je vaša rúra.

2 lyžice Brandy

  • chudé mäso
  • survival-mastery.com
  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 0,5 kg bravčovej krkovičky

recipethis.com

  • Viečka poriadne utiahnite a poháre vložte do hlbokého plechu, do ktorého ste prestierali utierku.
  • Celú zmes vložte do mixéra, pridajte nasekanú šunku a Brandy a dohladka rozmixujte.
  • Mäso očistite, zbavte šliach, kostí, tuku (malé množstvo ponechajte).
  • Zaváranie surového mäsa do pohárov
  • Skladujte v chladnom pivnici alebo komore.
  • Mäso vkladajte do suchých zaváracích pohárov tak, aby ste vytlačili vzduch.
  • Nemáte doma zavárací hrniec, a pritom by ste si chceli zavariť mäso do zásob?
  • Mäso osoľte, môžete okoreniť aj pridať rasca, vložte ho do chladničky, kde sa nechá 24 hodín patriť.
  • Vývarom alebo prevarenou vodou poháre dolejte – asi 2 centimetre od okraja.
  • Zalejte asi 2 centimetre pod okraj vývarom alebo vodou.
  • Zaváranie surového mäsa patrí medzi ďalšie vychytávky tohto spôsobu uchovanie.
  • Nechajte variť na malom ohni, kým cibuľa s cesnakom nebudú mäkké.
  • Mäso umyte, zbavte kostí, šliach a podobných nečistôt.
0,5 kg bravčového bôčika

Konzervovanie mäsa do plechoviek

2 lyžice Brandy

  • soľ, korenie
  • mäso podľa ľubovôle
  • plechovky
  • {_122_}
  • Zaváranie bravčového mäsa

recipethis.com

  • Poriadne poháre zavíčkujte, utiahnite a vložte do zaváracieho hrnca hodinu povariť na 98-100 stupňov.
  • Vychladnuté poháre uskladnite na temné a chladné miesto – ideálna teplota okolo 14 stupňov.
  • Nechajte vychladnúť a skladujte v tmavej a chladnej komore.
  • mäsový vývar – záleží na druhu mäsa
  • Zaváranie kuracie pečeňovej paštéty
  • Plechovky vložte dovnútra – musí byť úplne ponorené a varte 2-3 hodiny.
  • Je to naozaj veľmi jednoduché – len musíte dodržiavať isté pravidlá.
  • Mäso vždy zbavte nežiaduceho tuku, aby nedošlo k nechcenému nepríjemnému zápachu – ponechajte iba ten, ktorý sa vypečie (avšak v malom množstve).
  • Ak ste milovníkom paštét všetkého druhu, vyskúšajte si obľúbenú domáce paštétu z pečene .
  • Dbajte na dôkladné uzavretie plechoviek.
0,5 kg bravčového bôčika

foodstorageandsurvival.com

Poháre podlejte a vložte do rúry – pohára skladajte 1 centimeter od seba.

2 lyžice Brandy

  • Na dno pohára nasypte jednu lyžičku soli.
  • vývar alebo prevarená voda
  • hlboký plech s utierkou

recipethis.com

  • Do ¾ pohárov nalejte studený mäsový vývar.
  • Mäso dajte do pohárov – poriadne ho vtesnať na seba, aby sa vytlačil vzduch.
  • Nakrájajte na požadovanú veľkosť – tak, aby sa kúsky mäsa do pohára vliezli.
  • Potom mäso zalejte vývarom alebo vodou do ¾ pohára.
  • strojček na uzavretie plechoviek
  • Ďalší deň si pripravte poháre – vopred je poctivo sterilizujte.
  • Deň dopredu si pripravte bravčový vývar – ak nechcete, môžete použiť prevarenú vodu.
0,5 kg bravčového pliecka

Predhrejte si rúru na 100 stupňov.

2 lyžice Brandy

  • 50 g masla
  • soľ, korenie, tymián
  • rýchlosoľ
  • Zavíčkujte a vložte do hrnca.
  • soľ, korenie, rasca
  • vývar alebo voda
  • budete potrebovať

recipethis.com

  • Plechovky dolejte studeným vývarom alebo vodou.
  • Nakoniec poháre nechajte zvoľna vychladnúť a uskladnite.
  • Nakrájajte ho na kocky – tak, aby sa pekne zmestili do pohárov.
  • Pripravte si plechovky a mäso do nich naplňte až po okraj.
  • Používajte iba čisté, zdravé a čerstvé mäso.
  • Mäso osoľte, okoreňte a začnite plniť do vopred sterilizovaných vysušených pohárov.
  • Zmes nalejte do zaváracích pohárov – menších a nechajte vychladnúť.
  • Zavárajte pri 95 stupňoch 2-3 hodiny.
  • Pečte jednu hodinu a potom poháre nechajte vychladnúť.
vodu alebo vývar

Medzitým si dajte variť mäsový vývar – ak budete zavárať bravčové mäso, použite vývar bravčový – nechajte vychladnúť.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.