Ako zahustiť polievku? Skúste zátrepku

Býva pravidlom, že v jarnom a letnom období upúšťame od tučnejších polievok a nahrádzame je skôr ľahšími masovými alebo zeleninovými vývary.

Vývar je však dobré tiež niečím zahustiť, aby bol výživnejšie. Pre tento účel sa výborne hodí rýchle závarky do polievky.

A preto sa práve teraz môžete inšpirovať troma najlepšími závarka do polievok.

pečeňová závarka

Pečeň je veľmi cenným zdrojom ľahko stráviteľného železa a vitamínov C a B. Aby ste mali takýchto zdraviu prospešných látok dostatok, pripravte si do polievky pečeňovú zátrepku.

INGREDIENCIE

  • bravčová pečeň
  • vajcia
  • muškátový oriešok
  • majoránka
  • mleté ​​čierne korenie
  • strúhanka
  • soľ

POSTUP

  1. Ak máme bravčová pečeň, tak tie rozsekajú. Kuracie pečienky stačí naškrábat nožom.
  2. K pečeni pridáme strúhanku, vajce, soľ, korenie, majoránku a nastrúhaný muškátový oriešok.
  3. Pečeňovú zátrepku dávame po lyžičkách do vriacej polievky.
závarka z pečene
Zdroj: zserbo.com

vaječná závarka

Vajcia sú bohatým zdrojom vitamínov a minerálov a určite by nemali chýbať v našom jedálničku. Môžeme nimi obohatiť masový alebo aj zeleninový vývar.

INGREDIENCIE

  • vajcia
  • hrubá múka
  • soľ

POSTUP

  1. Na prípravu vaječné Zavarko, tzv. Kvapkanie, budeme potrebovať hrubú múku, do ktorej pridáme vajce a soľ.
  2. Malo by nám vzniknúť hustejšia cestíčko, ktoré opatrne cez vidličku nalejeme do vriacej polievky.
  3. Necháme asi 5 minút povariť.
závarka do polievky kvapkanie
thekitchn.com

krupicová závarka

Jednoduchou závarkou do polievky je závarka z krupice. Najlepšie je v tomto prípade použiť detskú krupicu.

INGREDIENCIE

  • 150 g detskej krupice
  • 50 g masti alebo oleja
  • 2 vajcia
  • soľ

POSTUP

  1. Do krupice nalejeme tuk, osolíme a primiešame celé vajcia.
  2. Cesto poriadne premiešame a necháme asi 15 minút odpočinúť.
  3. Potom ho zavaríme do vriacej polievky tak, že ho promačkáme cez hrubé strúhadlo.
závarka do polievky z krupice
foodnetwork.com

Chutnú závarkou do polievky sú tiež halušky a halušky, ktoré sa môžu zdať trochu pracnejšie, ale ide vlastne o trochu hustejšie hmotu než na kvapkanie a pripravenú tiež z vajca a múky.

Namiesto múky môžeme použiť aj jemnú strúhanku.

Ako zátrepku do polievky možno použiť aj knedličky. Ani ich príprava nie je nijako zložitá. Ak sa chcete inšpirovať, využite našich tipov na polievkové knedličky .

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.