Ako pripraviť rybu naľahko: uchovajte nízkokalorický pokrm

Rybie pokrmy sú celkom právom považované za diétne alebo aspoň ľahké a zdravé jedlo, v ktorom sa neskrývajú zbytočné kalórie a z ktorého ľudský organizmus získa cenné minerálne látky.

Aby tomu tak naozaj bolo, je treba vybrať vhodný druh ryby, jedlo pripraviť čo najšetrnejším spôsobom a na doplnenie zvoliť i vhodné ingrediencie.

A presne na také jedlo sme pre vás pripravili tieto pokrmy.

Údený rybí šalát s cestovinami

Je připraven z čerstvé zeleniny, těstovin a čerstvé uzené ryby. Může být skvělým lehkým obědem nebo plnohodnotnou a zdravou večeří.

INGREDIENCIE

na dresing

  • 150 g bieleho jogurtu
  • 1 lyžička majonézy
  • šťava z 1 citróna
  • 1 jemne nakrájaná jarná cibuľka
  • soľ a korenie

na šalát

  • 200 g uvarených cestovín
  • 2 reďkovky, na plátky
  • 200 g údenej ryby, na kúsky
  • 100 g zelených fazuliek, blanšírované
  • 2 paradajky, hrubo nasekaná
  • 1 avokádo, olúpané a rozsekané
  • 2 hŕstky baby špenátu
  • 2 jarné cibule, nakrájané
  • hrsť listov bazalky
  • soľ a korenie
  • klinky z citrónov a lístky bazalky na ozdobu

POSTUP

  1. V malej miske pripravíme dresing z uvedených surovín.
  2. Ostatné suroviny dáme do väčšej misy.
  3. Pridáme dresing a vzájomne premiešame.
  4. Pridáme soľ a korenie.
  5. Ozdobíme kúskom citróna a lístkami bazalky.

Údený rybí šalát s cestovinami viva.co.nz

Dusené rybie filé s citrónovou omáčkou

INGREDIENCIE

  • 4 kusy pevných rybích filiet (tilapia alebo treska)
  • šťava z 2 citrónov
  • 2 strúčiky cesnaku, vymiešané
  • 1 lyžica petržlenu, jemne nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 20 gramov masla
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Ryby opláchneme a vysušíme.
  2. Osoľte a okoreňte z oboch strán.
  3. Na panvici rozohrejeme olej.
  4. Pridáme ryby a sprudka opečieme.
  5. Odstránime ryby z panvice.
  6. Panvicu utrieme papierovou utierkou.
  7. Pridáme maslo a zohrejeme, pridáme cesnak.
  8. Orestujeme do zlatista, pridáme citrónovú šťavu.
  9. Vložíme ryby späť do omáčky
  10. Krátko podusíme a odstránime z plameňa.
  11. Omáčku servírujeme s dusenou rybou, posypeme petržlenovou vňaťou.
  12. Ako prílohu môžeme podávať zemiaky v diétnej úprave – v pare, varené alebo šťouchané .

Dusené rybie filé s citrónovou omáčkou weekly.ahram.org

Zapekané rybie filé so špenátom a syrom

Zapekané rybie pokrmy sú veľmi vďačné. Krehučké mäsko sa pripravuje s ostatnými surovinami v jenom pekáči a chute sa tak dokonale preženú.

INGREDIENCIE

  • 5 ks filiet z tilapia
  • sáčok baby špenátu
  • 3 lyžice masla

na omáčku

  • 150 ml smotany na varenie
  • 200 g strúhaného syra holandského typu
  • 2 strúčiky cesnaku, rozotreného
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Do zapekacej misy kladieme na dno vrstvu baby špenátu.
  2. Na špenát kladieme okorenenú a osolenú rybu s kúskami masla.
  3. pripravíme si omáčku z uvedených surovín.
  4. Suroviny vzájomne premiešame.
  5. Omáčkou zalejeme vrstvu ryby a špenátu.
  6. Posypeme syrom.
  7. Zapečieme v predhriatej rúre na 200 ° C asi na 10 minút.

Zapekané rybie filé so špenátom a syrom alyonascooking.com

Dobrá ryba veľa na ochutenie nepotrebuje, kvalitné morská soľ, prvotriedne olivový olej a čerstvé maslo úplne postačí.

Ale ak chceme niečo viac, čerstvé či sušené bylinky a koreniny jemné rybie mäso krásne zvýrazní a obohatí.

Ako vidíte, diétne ryby idú jednoducho pripraviť tak, aby diétnymi zostali a navyše chutili skvele. Pokiaľ chcete vyrobiť i ďalšie diétne pokrmy z rýb, skúste napríklad rybie nátierky, o ktorých na webe AZ-recepty tiež píšeme.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.