Ako pripraviť kapustnicu – tradičné desiatovom polievku

Nikto nepochybuje o tom, že kapusta patrí k zdraviu prospešným potravinám.

Máte veľa po domácky vyrobeného kyslej kapusty a neviete, čo z neho vytvoriť? Kapustnica!

Pripravte si túto sýtu polievku, ktorá v mnohých prípadoch nahradí hlavný chod.

Vyberte si teda z troch nami odporúčaných receptov na obľúbenú polievku s kapustou.

Kapustnica s klobásou

Kapustnica s kúskom klobásy patrí k najbežnejším pokrmom v reštauráciách. Preto týmto receptom začíname, a vy sa nebojte pokojne tej klobásy pridať :).

INGREDIENCIE

  • balíček kyslej kapusty
  • 3 zemiaky
  • 1 pár klobásy
  • téglik kyslej smotany
  • cibuľa
  • olej
  • múka
  • korenie
  • nové korenie
  • bobkový list
  • sladká paprika

POSTUP

  1. Do kastróla dáme variť olúpané a nakrájané zemiaky, bobkový list, nové korenie, až zemiaky zmäknú.
  2. Na oleji si speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú klobásu, ochutíme sladkou paprikou a korením a poprášime múkou.
  3. Opraženou klobásu s cibuľou pridáme do hrnca k zemiakom, prilejeme kyslú smotanu a poriadne povaríme.

Hotový recept na kapustnicu z kyslej kapusty mybestgermanrecipes.com

Kapustnica s údeným mäsom

Gurmáni určite zvolí náš tip na polievku s údeným mäsom a pikatní klobásou, pre máličko štipľavejšiu chuť.

INGREDIENCIE

  • balíček kyslej kapusty
  • pikantné klobása
  • údené mäso
  • cibuľa
  • sladká paprika
  • korenie
  • bobkový list
  • celý rasca
  • múka
  • olej

POSTUP

  1. Do hrnca dáme variť pokrájanú kyslú kapustu spoločne s bobkovým listom a korením.
  2. V inom hrnci uvaríme domäkka nakrájané zemiaky s rascou a zcedíme.
  3. V kastróle na oleji a cibuľke opražíme nadrobno nakrájanú klobásu a údené mäso a pridáme mletú papriku a zľahka orestujeme, až paprika zavonia. Nesmieme ju pripáliť.
  4. Do hrnca s kapustou pridáme osmaženú klobásu s údeným mäsom a uvarené zemiaky.
  5. Polievku zahustíme zápražkou z múky a dobre povaríme.
  6. Dochutíme soľou, prípadne ešte korením.

Hotový recept na kapustnicu s klobásou cavemanfood.blogspot.cz

papriková kapustnica

Na kapustnici si môžu pochutnať samozrejme tiež vegetariáni, keď vynecháme tradičné klobásu a kapustnicu pripravíme iba z kyslej kapusty a zemiakov.

INGREDIENCIE

  • balíček kyslej kapusty
  • 2 zemiaky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 250 ml mlieka
  • mletá sladká paprika
  • polohrubá múka
  • soľ
  • rasca
  • olej

POSTUP

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky a dáme variť do hrnca domäkka.
  2. Ako sú zemiaky uvarené, pridáme pokrájanú kyslú kapustu, soľ, rascu a opäť povaríme.
  3. Zahustíme zápražkou z múky a oleja.
  4. Dochutíme sladkou mletou paprikou, rozriedime mliekom a krátko ešte povaríme.

Hotový recept na paprikovou kapustnicu kitchme.com

Kyslá kapusta ste teda využili jedným z najlepších spôsobov. Ak vám ešte zostalo, odporúčame aj ďalšie pokrmy, ktoré vyrobíte z tejto zdravej suroviny.

Ako najlepšie nakladáte s kyslou kapustou vy? Podeľte sa s nami v komentároch :).

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.