Ako na domáce lečo: 3 najlepšie recepty

Lečo je veľmi obľúbenou pochúťkou, pripravenou z podusených paprík a paradajok. Pri domácej príprave môžeme jeho príjemnú chuť zvýrazniť ďalšími ingredienciami.

Do leča bezpodmienečne patrí aj cibuľa , ktorú skvele doplní menšie či väčšie množstvo prelisovaného cesnaku .

My pre vás máme 3 rýchle a jednoduché recepty na to, ako si lečo pripraviť v pohodlí domova.

Domáce lečo s vajcom

Vajcia je výborným spoločníkom v kuchyni a v spojení s lečom je naozaj na nezaplatenie! Vyskúšajte si náš recept na domácu lečo s vajcom.

INGREDIENCIE:

  • 1 kg paradajok
  • 4 papriky
  • 2 klobásy
  • 2 cibule
  • 6 vajec
  • soľ
  • korenie
  • mletá paprika

POSTUP:

  1. Všetku zeleninu spoločne s cibuľou nakrájame na kocky.
  2. Najprv si osmažíme cibuľku s klobásou a potom pridávame zeleninu. Podusíme.
  3. Potom osolíme, okoreníme a pridáme trošku papriky mletej.
  4. Nakoniec pridáme rozšľahané vajcia, za stáleho miešania povaríme a potom môžeme podávať.

Domáce lečo s vajcom

Vynikajúci prílohou k leče sú zemiaky . Vhodné je ale aj pečivo , napríklad čerstvo opečený toast.

Lečo s klobásou

Pre milovníkov údenín a ostrých chuťou prinášame recept na lečo s klobásou .

Ingrediencie:

  • 4 väčšie papriky (môžu byť aj patizóny)
  • 2 cibule
  • 1 ostrejšie klobása
  • 6 veľkých paradajok
  • 2 lyžice tuku
  • 4 vajcia
  • soľ
  • korenie
  • Pažítka alebo petržlenová vňať

POSTUP:

  1. Papriky nakrájame na kocky (v prípade použitia patizón najprv ošúpeme).
  2. Na tuku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme papriky a dusíme, než sú papriky polomäkké. Potom pridáme na kocky nakrájanú klobásu a paradajky.
  3. Osolíme a okoreníme. Celú zmes podusíme tak, aby šťava z paradajok aspoň čiastočne vysmahla.
  4. Vmiešame vajcia a necháme ich stuhnúť. Pri podávaní posypeme pažítku alebo petržlenovú vňať

Lečo s klobásou

Domáce lečo s cesnakom

Ak ste priaznivci cesnaku, recept na domácu lečo s cesnakom je priamo pre vás. Vyskúšajte ho.

INGREDIENCIE:

  • 2 kg paprík
  • 1 kg paradajok
  • 5 cibuľou
  • palička cesnaku
  • 5 lyžíc oleja

POSTUP:

  1. Do hrnca dáme olej, cibuľu nakrájanú najemno, prelisovaný cesnak a krátko podusíme.
  2. Pridáme papriku a paradajky, nakrájané na kúsky.
  3. Podusíme. Zmesou naplníme poháre a zaviečkujeme.
  4. Sterilizujeme 20 minút pri 85 ° C.

Domáce lečo v pohároch radynadzlato.cz

Lečo je aj prínosom pre naše zdravie, obsahuje totiž veľké množstvo paprík a paradajok, ktorá patrí medzi najzdravšie ingrediencie vôbec.

Ak vás zaujímajú účinky aj iných potravín či bylín zaujíma, viac sa dozviete na stránke: www.bylinkyprovsechny.cz . Skvelú a rýchlu pochúťkou sú aj plnené paradajky !

Ďalšie recepty na nakladanú zeleninu nájdete, rovnako ako iné recepty, na našom webe.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.