Mleté mäso pripravené v noblesnej forme? Ale áno, je to možné. Kráľovsky dokonalé závitky totiž možno jednoducho pripraviť aj z mletého mäsa.
Že si sami s prípravou neviete rady? Žiadny problém. Od toho sú tu 4 najlepšie recepty na závitky z mletého mäsa .
hovädzie závitky
2 žĺtky
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 2 lyžice oleja
- {_74_}
- 300 g šunky
- 3 lyžice strúhanky
- soľ, korenie
- 250 g plátkového syra
- brokolica ako príloha
- 1/2 hrnčeka hladkej múky
- slanina
- 2 strúčiky cesnaku
cibuľa
- Do mletého mäsa prepracujeme žĺtky, soľ, rascu a 3 lyžice strúhanky.
- Vypracujeme 8 placiek, do ktorých položíme plátok šunky a syra.
- Z placiek zavinieme závitky, dobre pritlačíme a závitky obalíme v trojobale.
- Zo špenátu, slaniny a cibule vymiešame zmes na náplň.
- Medzitým v pare uvaríme brokolicu do zmäknutia.
- Podávame spoločne, závitky môžeme dozdobiť bylinkami, napríklad bazalkou.

kuracie závitky
2 žĺtky
- 600 g mletého bravčového mäsa
- 1 paprika
- 4 lyžice hrubej múky
- 2 vajcia
- paprika
- 2 cibule
- 2 žĺtky
- oregano
- 1/2 hrnčeka hladkej múky
- slanina
- 2 strúčiky cesnaku
- INGREDIENCIE
cibuľa
- Očistíme cibuľu, umyjeme, nakrájame na veľmi drobno a orestujeme v horúcom masle.
- Vmiešame do mletého mäsa, pridáme žĺtky, osolíme a okoreníme. Pre spevnenie vmiešame trochu kvalitné strúhanky.
- Z mäsa utvoríme 8 malých šištiček a z nich utvoríme placky.
- Osmažíme na rozpálenom oleji zo všetkých strán do zlatista.
- Do každej placky dáme na stred trochu náplne a dobre zavinieme a stlačíme.
- Obalíme v trojobale z hladkej múky, vajíčka a strúhanky.
- Závitky zo všetkých strán prudko opečieme. Potom zalejeme vývarom a krátko podusíme.
- Závitky vyberieme a do panvice dáme restovat nakrájanú papriku. Po troch minútach zložíme a posypeme s ňou závitky.
- Závitky z mletého mäsa podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou.

Objavte podobné tipy
morčacie závitky
2 žĺtky
- 800 g kuracieho mletého mäsa
- 2 lyžice bazalkového pesta
- 1 hrnček vývaru
- 200 g anglickej slaniny
- 1/2 hrnčeka varenej ryže
- INGREDIENCIE
cibuľa
-
- Mleté maso promícháme s pestem.
-
- Dosolíme a dopepříme. Z masa vytvarujeme placky.
-
- Sýr nastrouháme.
-
- Doprostřed každé placky položíme plátek slaniny, posypeme jej sýrem a lehce zasypeme rýží.
-
- Každý závitek důkladně utěsníme.
- Každý závitek grilujeme 15 minut.

150 g syra Feta
2 žĺtky
- mletého mäsa
- 800 g mletého morčacieho mäsa
- drvenú rascu
- 1/2 hrnčeka posekaného mrazeného špenátu
- špenát
- soľ
- 1 paprika
- 2 lyžice hrubej múky
- Podeľte sa s nami
- {_74_}
- POSTUP
cibuľa
- Na lyžici oleja osmažíme na predhriatej panvici nadrobno nakrájanú papriku, cibuľu, varené fazuľa a špenát. Osolíme, okoreníme.
- Z mletého mäsa, žĺtkov a múky si na potravinárske fóliu pripravíme placky.
- Do každej placky zarolujeme malú časť zmesi z panvice a dobre pritlačíme.
- Na druhej lyžicu oleja a nadrobno nastrúhané cesnaku sprudka osmažíme závitky zo všetkých strán. Potom stiahneme teplotu a pod pokrievkou necháme dôjsť ďalších 5 minút.
- Servírujeme so zemiakmi alebo kvalitnými domácimi cestovinami.

Keďže sa závitky si dávame extra prácu kvôli pohlednosti pokrmu, je dobré si dopredu naplánovať zaujímavú farebnosť. Teda vajcia a syr vo svetlom kuracom mäse oko nepoteší, naopak vhodnými ingredienciami sú špenát, hráškový krém, huby alebo šunka .
Vyskúšajte aj naše tipy na zdravé a nesmažené závitky z rýb .
Ktorý recept na závitky vás zaujal najviac? Podeľte sa s nami v sekcii komentárov pod článkom!
Tip na závěr: Mleté maso je nejlepší, pokud si jej uděláte domácí. K tomu je zajisté potřeba kvalitního mlýnku na maso. Podívejte se, jak dopadl test elektrických masomlýnků.