Výborné recepty na rolky z mletého mäsa 5x inak. Vyskúšajte ich všetky!

Mleté mäso pripravené v noblesnej forme?

Ale áno, je to možné.

Vyskúšajte naše dokonalé závitky z mletého mäsa na 5 rôznych spôsobov.

Máme pre vás varianty s baklažánom, slaninou i kapustou.

Pochutnáte si!

Chrumkavé závitky z baklažánu

Tieto úžasné závitky z baklažánu plnené mletým bravčovým mäsom sú perfektnou desiatou či ľahkým občerstvením, ktoré je vhodné na večierok. Zmizne z tanierov medzi prvými!

INGREDIENCIA

  • ½ kg mletého bravčového mäsa
  • 2 stredné jarné cibuľky, nakrájané
  • 1 lyžica lisovaného cesnaku a zázvoru
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 2 lyžice ustricovej omáčky
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 veľký baklažán nakrájaný na tenké prúžky
  • 1 šálka kukuričného škrobu
  • 1/2 litra rastlinného oleja na vyprážanie

POSTUP

  • Do misy pridajte mleté ​​hovädzie mäso, cibuľu, zázvor, cesnak, sójovú omáčku, ustrícovú omáčku a korenie.
  • Poriadne premiešajte.
  • Pomocou škrabky nakrájajte baklažán na tenké prúžky a rozložte ich na rovnú plochu.
  • Naberte asi 1 polievkovú lyžicu zmesi, položte ju na jeden koniec prúžku baklažánu a rozotrite zadnou stranou lyžice v tenkej vrstve až na druhý koniec.
  • Uchopte jeden koniec prúžku baklažánu a zrolujte ho smerom k druhému.
  • Začistite zmes na vonkajších okrajoch, aby rolka vyzerala dobre.
  • Každý závitok vyvaľkajte v kukuričnom škrobe, straste prebytok a položte na tanier.
  • Pridajte olej do panvice a zohrejte ho na 180 stupňov Celzia.
  • Vložte závitky do rozpáleného oleja a smažte ich po dávkach, pokiaľ nebudú zlatohnedé.
  • Občas ich otočte.
  • Bude to trvať asi 4 minúty.
  • Hotové závitky dajte bokom na mriežku.
  • Podávajte s obľúbenou omáčkou!
Závitky z baklažánu plnené mletým bravčovým mäsom servírované na tanieri a ozdobené čerstvou jarnou cibuľkou.
www.cooknshare.com

Mäsové rolky z lístkového cesta

Chrumkavé lístkové cesto omotané okolo mäkkučkej mäsovej náplne je zaručeným receptom na úspech. Navyše sú tieto rolky jednoduché na prípravu a môžete si ich dať do mrazničky a potom kedykoľvek rozmraziť pre nečakanú návštevu.

INGREDIENCIA

  • 3 listy mrazeného lístkového cesta, rozmrazené a nakrájané na polovice
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 vajce, ľahko rozšľahané
  • 1 lyžica mlieka
  • 1/2 šálky panko strúhanky
  • 1/2 cibule nakrájanej nadrobno
  • 1 lyžička tymiánu
  • 1/2 lyžičky cesnakovej soli
  • 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška alebo 1/4 lyžičky korenia
  • olivový olej
  • paradajková omáčka alebo kečup na podávanie

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Zahrejte olivový olej v hrnci na stredne vysokom plameni.
  • Smažte cibuľu niekoľko minút, kým nezosklovatí.
  • Nechajte vychladnúť.
  • V malej miske rozšľahajte vajcia a pridajte mlieko.
  • Vložte mleté ​​hovädzie do veľkej misy.
  • Pridajte polovicu zmesi vajec a mlieka, orestovanú cibuľu, strúhanku, tymián, muškátový oriešok a cesnakovú soľ.
  • Dobre premiešajte rukami, aby sa všetko spojilo a vytvorte veľkú guľu.
  • Doprostred každého plátu lístkového cesta položte rovnakú porciu hovädzej zmesi (zmes by mala byť asi 2 cm široká x 2 cm vysoká).
  • Prehnite pravú stranu cesta cez mäsovú zmes, potrite hornú a otvorenú stranu zvyšným vajíčkom a pokračujte v zmotávaní.
  • Závitky položte na plech vyložený papierom na pečenie (utesnenou stranou dole) a potrite zvyšným vajcom.
  • Pečte asi 30–40 minút, alebo pokiaľ nie je mäso uvarené a rolky zlatisto hnedé.
  • Rolky nakrájajte.
  • Ihneď podávajte s paradajkovou omáčkou alebo kečupom.
Mäsové závitky v lístkovom ceste naukladané na sebe.
www.wandercooks.com

Vyprážané jarné závitky

Tieto úžasné čínske jarné závitky plnené zeleninou a mletým mäsom, usmažené do chrumkava, sú obľúbenou pochúťkou, ktorú si zvládnete hravo pripraviť aj vy doma!

INGREDIENCIA

Na náplň:

  • 1 šálka nakrájaných bambusových výhonkov
  • 2 lyžice arašidového oleja
  • 170 g mletého bravčového mäsa
  • 1/3 šálky nakrájanej šalotky
  • 1 a 3/4 šálky strúhanej mrkvy
  • 3 šálky nakrájanej bielej kapusty
  • 1/2 šálky nakrájaných vodných gaštanov
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 2 lyžice vody
  • 1 lyžica ustrícovej omáčky
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička cukru
  • 1/2 lyžičky mletého bieleho korenia

Na závitky:

  • cesto na jarné závitky – 15 až 20 plátkov
  • 1 vajce, ľahko rozšľahané
  • olej na vyprážanie

Na servírovanie:

  • sladká chilli omáčka

POSTUP

  • V hrnci priveďte do varu niekoľko šálok vody.
  • Pridajte bambusové výhonky a blanšírujte ich 1 minútu.
  • Sceďte a prepláchnite studenou vodou.
  • Zahrejte 1 lyžicu arašidového oleja vo woku na vysokom plameni.
  • Pridajte mleté ​​mäso a restujte 2 až 3 minúty.
  • Koncom špachtle nalámte mäso na malé kúsky.
  • Preneste na tanier.
  • Pridajte do woku zvyšnú lyžicu arašidového oleja.
  • Pridajte šalotku a restujte asi 1 minútu.
  • Pridajte mrkvu, kapustu, bambusové výhonky a vodné gaštany a restujte 2 minúty.
  • Potom vráťte späť do woku mäso a premiešajte.
  • V malej miske zmiešajte kukuričný škrob s vodou, aby ste získali kašičku.
  • Pomocou špachtle dajte zeleninu a mäso bokom, aby ste vytvorili priestor na dne woku.
  • Do tohto priestoru nalejte vzniknutú kašičku.
  • Kašičku nechajte 30 sekúnd zhustnúť a premiešajte so zvyškom ingrediencií.
  • Pridajte ustricovú omáčku, soľ, cukor a biele korenie.
  • Všetko premiešajte.
  • Náplň bez prebytočnej tekutiny rozotrite na veľký plech a nechajte 10 minút vychladnúť.
  • Pripravte si veľký plech a tiež suchú utierku, ktorú závitky zakryjete, aby nevyschli.
  • Vezmite 1 list cesta a položte ho na pult v tvare kosoštvorca tak, aby jeden roh smeroval k vám.
  • Naberte asi 2 lyžice náplne a položte na cesto.
  • Uchopte spodný roh a začnite rolovať závitok.
  • Zastavte sa, až sa dostanete do stredu listu.
  • Preložte ľavú a pravú stranu listu smerom k stredu.
  • Pomocou štetca pretrite horný roh rozšľahaným vajcom.
  • Dokončite zarolovanie.
  • Závitok položte na plech a prikryte suchou utierkou.
  • Opakujte so zvyšnými listami a náplňou.
  • Plech vyložte papierovými utierkami.
  • Naplňte wok asi 5 cm oleja.
  • Zahrievajte olej na stredne vysokej teplote niekoľko minút.
  • Opatrne nechajte skĺznuť 5 závitkov po okraji woku do rozpáleného oleja.
  • Vymažte 3 až 4 minúty av polovici závitky otočte.
  • Akonáhle sú závitky dozlatista, vyberte ich z woku.
  • Osmažte zvyšné závitky.
  • Podávajte ihneď so sladkou chilli omáčkou.
Čínske jarné závitky plnené zeleninou a mletým mäsom servírované s miskou omáčky.
www.healthynibblesandbits.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími skvelými receptami na jarné závitky a vytvorte si pri stole atmosféru Ázie!

Plnené kapustové listy s paradajkovou omáčkou

Krehké kapustové listy plnené zmesou z mletého mäsa a ryže, zapečené s jednoduchou paradajkovou omáčkou, sú perfektným obedom či večerou. Pripravte si ich podľa nášho jednoduchého návodu!

INGREDIENCIA

  • 1 hlávka bielej kapusty
  • 1 šálka nevarenej ryže
  • 500 g mletého bravčového mäsa (alebo mletého morčacieho mäsa)
  • 200 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 malé cibule, nakrájané na kocky
  • 3 strúčiky nasekaného cesnaku
  • ½ lyžičky sušeného kôpru
  • 3 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 400 g konzervovaných nakrájaných paradajok so šťavou
  • 1 vajce
  • 1 a ½ šálky + ⅓ šálky paradajkovej omáčky
  • 300 ml paradajkovej polievky z konzervy

POSTUP

  • Odrežte asi 0,6 cm kus zo spodnej časti hlávky kapusty a celú hlávku vložte do vriacej vody.
  • Varte asi 2 minúty.
  • Zmäknuté listy olúpte.
  • Zostávajúcu hlávku vložte späť do vriacej vody a opakujte, kým neolúpete všetky listy.
  • Z uvarených listov odstráňte tuhé stonky.
  • Z listov odrežte silné stopky.
  • Dajte stranou vychladnúť.
  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Ryžu uvarte podľa návodu na obale, ale skráťte dobu varenia o 5 minút, aby bola ryža trochu nedovarená.
  • Dajte bokom.
  • Restujte bravčové (alebo morčacie) mäso, hovädzie mäso, cibuľu, cesnak a korenie na panvici.
  • Zlejte všetok tuk.
  • Pridajte do panvice ryžu, krájané paradajky a ⅓ šálky paradajkovej omáčky.
  • Vmiešajte vajcia.
  • Zmiešajte zostávajúcu paradajkovú omáčku a paradajkovú polievku v miske.
  • Rozprestrite veľmi tenkú vrstvu zmesi paradajkovej omáčky do zapekacej misy s rozmermi 23 x 33 cm.
  • Odstráňte silnú vňať z kapustových listov.
  • Položte kapustový list naplocho a do stredu pridajte ¼ až ⅓ šálky náplne.
  • Priklopte boky a listo zarolujte.
  • Umiestnite do formy švom dole.
  • Opakujte so zvyšnými listami a náplňou.
  • Rolky prelejte omáčkou a pevne prikryte alobalom.
  • Pečte 75-90 minút.
  • Pred podávaním nechajte 15 minút vychladnúť.
Krehké kapustové listy plnené zmesou z mletého mäsa a ryže, zapečené s jednoduchou paradajkovou omáčkou, v zapekacej mise.
www.spendwithpennies.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie luxusné recepty na plnené kapustové listy . Máme pre vás varianty s mäsom, vegánske, európske alebo dokonca ázijské.

Mäsové rolky v slanine

Tieto luxusné rolky sú skvelým predjedlom na akúkoľvek párty! Slanina obalená okolo šťavnatých mäsových guličiek sa stane obľúbenou delikatesou pre všetkých nadšených mäsožravcov.

INGREDIENCIA

  • 24 plátkov slaniny, prekrojených napoly
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • 1/2 šálky šampiňónov, nakrájaných
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky paradajkovej omáčky
  • 3/4 šálky strúhanky
  • 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/8 lyžičky korenia

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Zahrejte rastlinný olej na stredne vysokej teplote v panvici.
  • Restujte cibuľu, huby a cesnak do zmäknutia, asi 6 minút.
  • Medzitým do veľkej misy pridajte vajcia, paradajkovú omáčku, strúhanku, mleté ​​hovädzie mäso, soľ a korenie.
  • Pridajte orestovanú cibuľu, huby a cesnak a premiešajte čistými rukami.
  • Plátky slaniny vyskladajte na plech.
  • Mäsovú zmes rozprestrite na plátky slaniny a zarolujte ako roládu.
  • Pečte 1 hodinu a 15 minút.
  • Podávajte horúce.
Mäsové závitky obalené v slanine, servírované na veľkom tanieri. Vedľa je položená miska s nasekanou jarnou cibuľkou.
www.simplystacie.net

Tip na záver: Mleté mäso je najlepšie, ak si ho urobíte domáci. K tomu je určite potreba kvalitného mlynčeka na mäso. Pozrite sa, ako dopadol test elektrických mäsomlynčekov .

Ktorý recept na závitky vás zaujal najviac? Podeľte sa s nami v sekcii komentárov pod článkom!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.