6 skvelých receptov z remosky, ktoré určite musíte skúsiť!

Stále neviete čo si uvariť na obed, večeru alebo len tak a leží vám v kredenci takmer nepoužívané remoska?

Alebo len neviete, čo v tejto elektrickej prenosnej rúre ukuchtit?

Vedeli ste, že s ňou pripravíte takmer všetko, napríklad vajíčka, múčniky, ale aj pizzu?

Poďte sa inšpirovať najlepšími slanými, ale aj sladkými recepty z remosky, ktoré uvaríte veľmi jednoducho behom chvíle.

Kurča v remoske na zelenine

Tento vcelku odľahčený obed pripravíte do 90 minút. Zeleninu môžete nakombinovať podľa svojich chutí a preferencií. Vhodné sú napríklad huby namiesto zeleniny. Kurča možno nahradiť napríklad králikom.

ingrediencie

  • 700g kuracích paličiek (môžu byť aj stehná)
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1/2 menšie cukety
  • 1/3 póru (môžete nahradiť cibuľou)
  • 1 plechovka paradajkového pyré (200g)
  • 8ks paradajok (cherry)
  • 2 drvené strúčiky cesnaku (podľa chuti i viac)
  • tymián
  • Soľ (podľa chuti i korenie)
  • Plátky masla na kurča
  • Korenie podľa vašej chuti (gyros, grilovacie, korenie na kura)
  • Voda na podliatie (pokiaľ zelenina nepustí dosť tekutín)

postup

  • Kuracie mäso dôkladne umyte, očistite a osoľte, prípadne okoreňte.
  • Potom nakrájajte umytú zeleninu na väčšie kúsky, pričom paradajky môžete nechať celé alebo na polovičky.
  • Nakrájanú zeleninou vyložte dno remosky a polejte paradajkovým pyré.
  • Okoreňte podľa chuti, pridajte tymián a navrch naskladajte kuracie mäso, na ktoré položte plátky masla.
  • Remosku zaklopte a pečte 60-70 minút podľa veľkosti mäsa.
  • V polovici doby pečenia podlejte zeleninovou šťavou, prípadne podlejte, pokiaľ zelenina nepustila dosť vody.
  • V prípade pečenia iného druhu mäsa, napríklad králičieho, dobu pečenia predĺžte aspoň o 15 minút.
  • Hotový pokrm podávajte s ryžou, zemiakmi alebo napríklad hranolkama.
Kuracie stehienko so zeleninou uvarené v remoske
Zdroj: simplyhomecooked.com

Zapečená vajíčka v remoske

Tento recept sa hodí skôr na ráno, kedy máte chuť na slanú raňajky. Môžete využiť staršie žemľu z predošlého dňa, tak aspoň neskončí v koši. Z uvedeného množstva pripravíte 4 porcie zapečených vajec.

ingrediencie

  • 2ks žemle (4 polovice žemle)
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky eidamu alebo goudy
  • 4 vajcia
  • Maslo (na opraženie žemlí, na vymazanie formičiek)

postup

  • Formičky alebo mištičky vymažte maslom.
  • Na panvici rozohrejte maslo a na ňom osmažte každú polovicu žemle.
  • Do vymazaných formičiek vložte na dno vždy polovicu žemle, navrch plátok eidamu a šunky.
  • Navrch do každej formičky rozklepnite jedno vajce.
  • Podľa chuti osoľte, okoreňte a potom vložte do rozohriatej remosky, kde je zapekajte, kým vajcia nestuhne.
Zapekané žemľa s vajíčkom vo formičkách
Zdroj: finishedwithsalt.com

Pri výbere remosky sa inšpirujte týmito TIPY na elektrickú panvicu ETA .

Múčnik z elektrickej rúry

Je libo sladký recept, ktorý pripravíte v remoske? Upečte si trojfarebnú buchtu s tvarohom a malinami, ktorú pripravíte do hodiny.

ingrediencie

  • 260g polohrubej múky
  • 130g cukru kryštál
  • 2 vajíčka
  • 150ml mlieka
  • 100g rozpusteného masla
  • 3/4 balenie kypriaceho prášku
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 lyžice holandského kakaa
  • Maliny podľa chuti

Ingrediencie na náplň z tvarohu

  • 250g mäkkého plnotučného tvarohu (vanička)
  • 120g bieleho jogurtu (môžete použiť kyslú smotanu)
  • 3 lyžice cukru kryštál
  • 2 lyžice vanilkového pudingového prášku

postup

  • Najprv vymažte remosku maslom a vysypte hrubou múkou. Prípadne môžete vyložiť papierom na pečenie.
  • Pripravte si tvarohovú plnku zmiešaním všetkých ingrediencií na ňu potrebnú.
  • Tvarohovú zmes naplňte do igelitového vrecka, ktorému neskôr na konci odstrihnite rožtek.
  • V mise vyšľahajte vajíčka s cukrom, pridajte rozpustené maslo, mlieko a všetko riadne premiešajte.
  • Prisypte múku, kypriaci prášok a miešaním spojte.
  • Približne polovicu cesta (väčšie) nalejte do vymastenej remosky.
  • Zvyšnú polovicu zafarbite holandským kakaom a pridajte maliny.
  • Kakaové cesto potom môžete podľa vašej fantázie naniesť na svetlé cesto v remoske.
  • Nakoniec navrch naneste pomocou nastřihnutého igelitového vrecka tvarohovú vrstvu a to v podobe mriežok.
  • Pečte v remoske po dobu 30 minút, prípadne vyskúšajte pomocou špajdle, či je buchta hotová.
Kúsok buchty upečené v remoske s malinami
Zdroj: iambaker.net

Domáce pizza z remosky

Vedeli ste, že v remoske možno pripraviť aj pizzu? Teraz si ju môžete vyskúšať aj vy a pozor, fantázii sa medze nekladú. Teda ak máte na pizzi radšej iné ingrediencie, pripravte si ju podľa vášho gusta. Množstvo uvádzané v tomto recepte je na 2-3 pizze.

Ingrediencie na cesto

  • 250g hladkej múky
  • 160ml vody (vlažnej)
  • 5g droždie
  • 1 lyžička olivového oleja
  • Štipka soli (cca 5-8g podľa chuti)

Ingrediencie na oblohu pizze

  • 1 plechovka paradajkového pyré (možno nahradiť kečupom)
  • 5-6 plátkov šunky
  • 150g mozzarelly na plátky
  • Pár kúskov ananásu (môže byť z plechovky)
  • Bazalka (sušená alebo čerstvá)

postup

  • Do misky s vlažnou vodou nadrobte droždie a nechajte úplne rozpustiť.
  • Vo väčšej mise zmiešajte múku so soľou. V tej následne vytvorte jamku, kam nalejte lyžičku olivového oleja.
  • Postupne prilievajte vodu s droždím do múky a vypracujte vláčne cesto (nesmie príliš lepiť).
  • Vypracované cesto prikryte utierkou a dajte na 30-40 minút kysnúť.
  • Vykysnuté cesto následne na doske premiesime a potom vytvorte 3 rovnako veľké gule.
  • Guľa na doske prikryte drobet navlhčenou utierkou a opäť nechajte asi 30 minút kysnúť.
  • Vial si posypte múkou a zo všetkých gulí vyvaľkajte tenké placky, ktoré sa budú vojsť do remosky a okraje nechajte vyšší.
  • Placku vložte do remosky, potrite ju paradajkovým pretlakom, klaďte plátky šunky, mozzarelly a posypte čerstvou alebo sušenou bazalkou.
  • Nakoniec naskladajte pár kúskov ananásu podľa chuti a pokvapkajte olivovým olejom.
  • Pečte zhruba 35-40 minút do zlatista.
  • Rovnakým spôsobom potom pripravíte zvyšné pizze.
Hawaii pizza upečená v elektrickej remoske
Zdroj: moderncrumb.com

Ak nemáte dostatok fantázie, nechajte sa viesť týmito 3 ľahkými recepty na domácu pizzu , ktorú môžete pripraviť aj v tejto elektrickej remoske.

Domáce hranolky v remoske

V tejto elektrickej troubičce môžete pripraviť aj vlastné hranolky z čerstvých zemiakov. Upečené hranolky môžete podávať napríklad s prvým receptom tohto článku, a to s kuriatkom na zelenine.

ingrediencie

  • 5-7 zemiakov
  • Olej na vymastenie
  • soľ
  • Korenie podľa chuti (napríklad grilovacie)

postup

  • Zemiaky ošúpte a následne umyte studenou vodou.
  • Pokrájajte ich na prúžky tenké podľa vašich preferencií.
  • Nakrájané prúžky zemiakov v mise zmiešajte so soľou a korením, ktoré máte najradšej.
  • Remosku vymastite olejom a vložte do nej okorenené prúžky zemiakov.
  • Zaklapnite a pečte približne 30 minút alebo dozlatista.
  • Hotové hranolky podávajte s akýmkoľvek mäsom alebo iným vhodným pokrmom.
Okorenené hranolky podávané s kečupom
Zdroj: minimalistbaker.com

Bravčové výpekom pečené v remoske

Pripravte si tento recept do remosky z bravčového mäsa, ktorý môžete taktiež podávať s domácimi hranolkami z predchádzajúceho receptu.

ingrediencie

  • 1 kg bravčového stehna
  • 1 väčšia cibuľa
  • 3-4 strúčiky cesnaku (množstvo podľa chuti)
  • Hladká múka (asi lyžice)
  • Masť (alebo maslo)
  • Soľ, rascu a čierne korenie

postup

  • Mäso umyte, očistite od blán a nakrájajte na kocky.
  • Cibuľu nakrájajte na drobné kúsky.
  • V mise kocky mäsa osoľte, okoreňte, pridajte rascu a cibuľu.
  • Vylisujte cesnak a pridajte spoločne s lyžicou múky.
  • Všetko premiešajte, vložte do remosky a dajte piecť.
  • Po nejakej dobe podlejte vodou a potom nechajte dusiť.
  • Až sa voda vyparí, znovu podlejte a nechajte dusiť, kým mäsko nebude krehké a zlatisté.
  • Hotové mäso podávajte s kapustou, knedľou alebo napríklad s hranolkami z predchádzajúceho receptu.
Opečené bravčové mäso
Zdroj: lordbyronskitchen.com

Prečo práve remoska?

Tým, že je remoska dobre prenosným spotrebičom, je vhodná napríklad na chate alebo na miesta, kde si pečené pokrmy len tak nepripravíte.

Oproti klasickej elektrickej rúre remoska ušetrí až 80% elektrickej energie. Teplo z nej mieri priamo do surovín, preto si vďaka remoske pripravíte takmer každý pokrm, ktorý si len predstavíte. Aj vďaka nepriľnavému povrchu nie je potreba použitia toľkých tuku či dokonca žiadneho.

Jedlá sú preto na zdravšie báze a môžu varenie v nej využiť ľudia s diétami alebo trpiaci na vysoký cholesterol. Aj ľudia so zdravým životným štýlom uvítajú zdravší spôsob varenia práve v tejto elektrickej panvici.

Ako už možno viete vďaka receptom obsiahnutým v tomto článku, v remoske pripravíte pokrmy od mäsa, príloh až po chlieb a múčniky. Nie je teda od veci si tento spotrebič zaobstarať či už z hľadiska úspory peňazí alebo z dôvodov zdravého stravovania a jeho multifunkčnosti.

Ak zvažujete kúpu remosky, inšpirujte sa testom a recenziami 10 najlepších remosiek , ktorá vám pomôže pri výbere tej najlepšej.

Ak máte zálusk na spotrebič skôr na varenie než pečenie, mrknite sa na recenziu 5 najlepších multifunkčných hrncov.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.