3 výborné recepty s vínovou klobásou. Inšpirujte sa!

Vínna klobása , pôvodom česká údenina, sa vyrába prevažne z bravčového, jemne namletého mäsa. Zvláštnosťou je, že sa do nej pridáva biele víno .

Klobásy sa tepelné nespracúvajú, preto sa vždy musí skonzumovať čo najskôr. Najčastejšie je vínna klobása pripravovaná vyprážaním, pečením alebo zapekaním do rôzneho jedla.

Vyskúšajte si tieto 3 recepty s vínnou klobásou a naučte sa ju pripravovať na niekoľko spôsobov.

Vínna klobása s omáčkou

ingrediencie:

  • 60 dkg vínnej klobásy
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 malá konzerva sterilizovaného hrášku
  • 1/2 litra vývaru alebo vody
  • citrónová šťava

postup:

  1. Klobásu rozdelíme na 4 porcie, obalíme ich v hladkej múke a opečieme na oleji.
  2. Opečenú klobásu vyberieme, do výpeku pridáme maslo, ktoré zaprášime trochou hladkej múky, zalejeme vývarom alebo vodou a povaríme.
  3. Do omáčky pridáme odkvapkaný sterilizovaný hrášok bez nálevu, dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
  4. Pri podávaní opečenú klobásu prelejeme omáčkou.

Vyprážané vínna klobása www.fresh.iprima.cz

Namiesto hrášku môžete použiť mrazenú zeleninovú zmes, ktorú krátko povaríte. Ak nemáte radi jedla s omáčkami, vynecháme ju.

Vhodnou prílohou sú rôzne upravené zemiaky . Môžete však použiť aj čerstvú zeleninu .

Vínna klobása na pive

ingrediencie:

  • 50 dkg vínnej klobásy
  • 2 dl čierneho piva
  • 2 lyžice ostrej horčice

postup:

  1. Vinné klobásy stočíme do koliesok a spojíme špáradlom a krátko opečieme na tuku.
  2. Do čierneho piva rozmiešame horčicu a zmesou podlejeme klobásu.
  3. Pečieme v rúre asi 30 minút.

Vínna klobása pečená na pive

Foto: www.fresh.iprima.cz

Pod vínnu klobásu môžeme do pekáča pridať aj cibuľu , nadrobno nakrájanú slaninu alebo zeleninu podľa vašej chuti.

Ako prílohu podávame hranolky, opečené zemiaky alebo zeleninovú oblohu.

Lasagne s vínnou klobásou

Vínnu klobásu nemusíme vždy pripravovať vcelku. Jej obsah sa tiež môže zapiecť do jedla . Jej chuť totiž dodáva jedlu naozajstný šmrnc .

Naučte sa pripravovať Lasagne s vínnou klobásou práve teraz.

ingrediencie:

  • 50 dkg lasagní
  • 40 dkg vínnej klobásy
  • 1 dl mlieka
  • 15 dkg nivy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • korenie

postup:

  1. Lasagne predvaríme a necháme ich odkvapkať.
  2. Mlieko uvedieme do varu, vsypeme do neho hrubo nastrúhanú nivu a necháme za stáleho miešania rozpustiť.
  3. Do zmesi potom vytlačíme obsah vínnej klobásy a všetko dobre premiešame.
  4. Pridáme prelisovaný cesnak a dosolíme podľa chuti.
  5. Do vymasteného pekáča zložíme vrstvu predvarených lasagní, potrieme zmesou a vrstvy opakujeme. Poslednou vrstvou sú lasagne, pokvapkáme maslom a môžeme zaliať kyslou smotanou.
  6. Pečieme v rúre pri 220 ° zhruba 20-30 minút, kým nie je povrch dozlatista zapečený.

Lasagne so zapečenou vínnou klobásou

Podávame so zeleninovým šalátom .

Keďže na milovníkov mäsa myslíme, odporúčame na vyskúšanie aj recepty na hydinové na gril, ktorý vás nielen zasýti, ale priamo nadchne vaše žalúdky.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.