Vianočný steak z lososa

losos: 4 plátky
cesnak: 3 strúčiky
citrónová šťava: 2 PL
maslo: 125 g
mlieko: 500 ml
soľ
steak sauce (tekuté korenie)
vegeta
Kategória:
losos
Postup:
Kúsky lososa si deň pred prípravou potrieme citrónovou šťavou, namočíme do mlieka a dáme do chladničky. Na druhý deň pripravené kúsky lososa vyberieme z mlieka, poprášime korením na ryby, vegetou a tekutým korením. Lososa poukladáme na pekáč, potrieme bylinkovým maslom. Bylinkové maslo vyrobíme z masla, soli, pretlačeného cesnaku. Lososa pečieme asi 20 minút. Upečeného lososa vyberieme na tácku a ozdobíme bylinkovým maslom. Lososa obložíme čerstvou zeleninou. Ako prílohu podávame opekané alebo varené zemiaky posypané petržlenovou vňaťou a paradajkový šalát.
Poslať recept na email: Pošli

Pangasius s provensálskou omáčkou

bambino, cibuľa, čierne korenie (mleté), jablko, maslo, mlieko, pangas, provensálske korenie, soľ

Tuniaková nátierka IX

biele korenie (mleté), citrónová šťava, kyslá smotana, majonéza, petržlenová vňať, soľ, tuniak (konzerva), vajíčko

Tuniakový šalát

biely jogurt, čierne korenie (mleté), citrónová šťava, hrášok (mrazený), kryštálový cukor, ľadový šalát, paprika, paradajky, pažítka, soľ, tuniak (konzerva), vajíčko

Lososová nátierka V

bambino, čierne korenie (mleté), citrónová šťava, kôpor, kyslá smotana, losos (údený), pažítka, soľ, uhorka

Cestovinový nákyp s hráškom

bazalka (čerstvá), cesnak, čierne korenie (mleté), eidam, farfalle, hrášok (konzervovaný), nastrúhaný muškátový oriešok, olivový olej, smotana na šľahanie, soľ, vajíčko

Cestoviny zapečené s mäsom

bravčové stehno, čierne korenie (mleté), eidam, farfalle, hladká múka, hrášok (konzervovaný), margarín, mlieko, soľ, strúhanka, vajíčko

Cannelloni s pečeňovou plnkou

biele víno, cannelloni, cibuľa, citrónová šťava, hladká múka, kuracia pečeň, majoránka, maslo, maslo, mlieko, mrkva, nastrúhaný muškátový oriešok, olivový olej, ovčí syr, paradajkový pretlak, paradajky, polohrubá múka, tymián, údený syr

Pečený losos II

biele víno (suché), citrón, kôpor, losos, mrkva, pór, zeler

Kalerábový šalát s údeným lososom

čierne korenie (mleté), kaleráb, losos (údený), med, panenský olivový olej, reďkovka, rukola, soľ, vaječný žĺtok, vínny ocot (biely)

Losový sendvič

bambino, celozrnný chlieb, čierne korenie (mleté), citrónová šťava, kôpor, losos (údený), soľ, tvaroh